Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ellerimden engelliyim. Ehliyetimi aldım. Araç için nasıl bir yol izlemeliyim?

mrkafkef

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar abilerim ablalarım. benim %41 engelli raporum var. ve aynı zamanda dün araç komisyonuna çağrıldım ve engelli b sürücü olur belgesi aldım. kod olarak 102, 78, 40.05, 40.11 ve 47 yazıyor. 40.05 ve 40.11 direksiyon simidinin kalın olması ve simitte topuz olması.

engelim ellerimde benim yani. ben şimdi bu raporlarla nereye gideceğim ötv indirimden faydalanabilmek için. bana yardımcı olur musunuz ? maliye diyorlar maliye neresi tek bir binası mı var ? ümraniyede oturuyorum burada nakil vasıtaları vergi dairesi var oraya mı gideceğim ?

çok soru sordum ama yardımcı olursanız çok sevinirim..

mrkafkef

Hocam raporunuzu ehliyetinizi altın canpark avm’nin arkasındaki vergi dairesine gidin. Binaya girdiğinizde sol taraf nakil vasıtalar bölümü. Oradan sorun ötv ile ilgili kimle görüşebilirim diye raporu gösterin ehliyeti gösterin en net bilgili böyle alabilirsin. Bayiler ilgilenmiyolar adam akıllı

Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Henüz ehliyetimi çıkartmadım. Sadece rapor ve komisyonun vermiş olduğu engelli b sürücü olur kağıdı var elimde. Bunla gitsem de ilgilenirler mi ? Bir de merak ettiğim benim engelli raporumda ötv ile ilgili bi şey yok sadece %41 engel raporu. Bir de araç komisyonuna girdim o kadar. Ötv için bunlar yeter mi ? İndirimin olup olmayacağına vergi dairesi mi karar veriyor? Cidden aylardır uğraşıyorum çok karışık işler Allah uğraşan bütün kardeşlerime abilerime ablalarıma sabır versin.. 11bilecik11

mrkafkef

Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden engelli sağlık kurulu raporu almalısın. ELindeki %41 oranlı raporda özel donanımlı araç kullanımına dair bir değerlendirme olmadığından onunla araç alamazsın
Alacağın raporda oran olmalı, ekstremite kayıplarına dair net bir tanı yazmalı ve "özel donanımlı araç kullanır" ibaresi yer almalı. Bir de "manuel vitesli araç kullanamaz" ekletirsen, tadından yenmez.

Bu raporu da aldığında ehliyetinle birlikte vergi dairesine gidip "bunlarla ötv'siz araç almamda sorun olacak mı" diye sorabilirsin. Onlar onay verdiğinde bayiye gidip araç alabilirsin. Bürokratik işleri onlar halleder

@OturanBoğa abi öncelikle teşekkür ederim. size bu mesajınızı görmeden özel mesaj yolladım kusura bkamayınn. bende zaten komisyondan çıkan kağıt var ve otomatik vites kullanabilir ile ilgili kod yazıyor. benim tekrardan mı hastaneye gitmem lazım bunu anlamadım. çok karmaşık işler cidden hastaneye git gel yoruldu..

mrkafkef

Evet. Çünkü ehliyet raporu ayrıdır, araç alımına temel sayılacak engelli sağlık kurulu raporu ayrıdır

78 kodunu ehliyetime eklememişler

Hepinize iyi günler.

Sağlık kurulunun sevki ile araç komisyonundan girdim ve engelli b sürücü olur raporu aldım. Kısıtlama kodları 47, 40.11, 40.05 ve 78 olan belgem ile Emniyete gittim ve ehliyetimi değiştirmek için başvurdum.
Ehliyetim dün ptt ile evime geldi fakat 78 kodu ehliyetimde yazmıyor.

Bu neden olmuş olabilir ve bu durum bayiden ötvsiz araç almamı etkiler mi? Teşekkür ederim şimdiden yardımlarınız için akşam akşam moralim bozuldu..

mrkafkef

78 kodu Size verilen geçici sürücü belgesinde yazıyor muydu ? Yazıyorsa emniyete gidin itiraz edin.

Son düzenleme:
mrkafkef

Eğer yanlışlık varsa emniyete tekrar gidin, geçici belgeyi de alarak. onlar size net bilgiyi verecektir. Ama belgede ne yazıyorsa ehliyette de o yazması gerekiyor.

Dostlar selam herkese. 2018 yılında engelli ehliyetim ve %40 engelli raporumla ötv indirimli araba aldım. Benim ehliyetimde kısıt olarak otomatik vites zorunlu ve direksiyonda topuz şartı bulunuyor. Aynı kısıtların bu sene ötv için yeterli olup olmadığını nereden öğrenebilirim?

mrkafkef

arabayı almak istediğiniz ilin vergi dairesinden net bilgi alabilirsiniz, raporunuz ile birlikte gidip bir görüşün bakalım.

Üst Alt