Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekililiğe çok geç başvurmuşum! Geçmişe dönük işlem yapabilir miyim?

mr.murat

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
benim konum biraz karışık ilk işe giriş 1989/9.ay prim yatma 1999/2.ayda başladı. 18.09.2004 tarihinde emeklilik sürem dolmuş ama kanundan haberim olmadığı için müracatta bulunmadım. şimdi doğuştan kronik kalp ve kronik kemik hastasıyım. suan 6090 günüm Sürekli %67 devletten ankaradan onaylı raporum var. şuan emekliliğe başvurdum. ssk da sonuçlanmak üzere. Şimdi geriye doğru emeklilik hakkımı ve kazançlarımı alabilirmiyim

mr.murat

Geriye dönük kazanç almak gibi bişey söz konusu değil maalesef.

Emekliliğe Geç başvurmuşum geriye dönük hak sahibi olabilirmiyim

benim konum biraz karışık ilk işe giriş 1989/9.ay prim yatma 1999/2.ayda başladı. 18.09.2004 tarihinde emeklilik sürem dolmuş ama kanundan haberim olmadığı için müracatta bulunmadım. şimdi doğuştan kronik kalp ve kronik kemik hastasıyım. suan 6090 günüm Sürekli %67 devletten ankaradan onaylı raporum var. şuan emekliliğe başvurdum. ssk da sonuçlanmak üzere. Şimdi geriye doğru emeklilik hakkımı ve kazançlarımı alabilirmiyim

başvurduğun tarihten sonrasını alabilirsin

Aynı soruyu daha öncede sormuşsunuz,
Yine aynı cevabı veriyorum.
Emeklilik hakkını elde ettiğiniz için geriye dönük hiçbir hak alamazsınız.

evet sadece siz yorumlamıştınız emin olmak adına belki doğru bilgi birikimi yapmak istiyorum anlayışınız için teşekkür ederim..

mr.murat siz 1989/9 da işe girdiğinizde prim ödenmişmi de emekliliği haketmişsiniz anlamadım. ilk prim 1999 da ödendi diyorsunuz. 1989 daki işe giriş çıraklık mı ne acaba bilgi verir misin. kanundan haberim yok diyorsun hangi kanun bu acaba.

tanerbudak doğuştan engelimden dolayı haketmişim..meslek okulundan ssk başlangıcı var ama 99 da pirim yatmaya başladı
1999-2016 arası kesintisiz yani 2004 yılında 1800 gün dolmuş engelden dolayıda emeklilik hakkı vermiş yasadan habersiz oldugum için erken emekli olamamışım

evet nasıl ifade ediceğimi bilmediğim için olabilir.. şimdi ne yapmam gerekir....

arkadaşım git SGK ya BENİM DURUMUM BU BEN SİZDEN HAKETTİĞİMİ DÜŞÜNDÜĞÜM 12 YILI GERİYE DÖNÜK TOPLUCA NASIL ALABİLİRİM DİYE SOR KAYNAK ORASI ARTIK ONLARIN SÖYLEDİĞİNE İNANIRSIN

kaynak tabiki sgk burada, bilgi paylaşımı belki benim durumumda olan arkadaşlar vardır diye bilgi almak niyetim ,kolay değil bu işlerle uğraşmak ,sağol arkadaşım alakana teşekkür ederim..

Hak edilen bir emeklilik varsa prim iadesi yapılmaz.

mr.murat
İnanın hiç olmayacak bir şeyden bahsediyorsunuz.
Emeklilik hak edilince değil, başvurunca işleme konur, şartlarınız oluşmuş ama başvurmamışsınız diye size herhangi bir hak doğmaz.
Ayrıca 2004 de 1800 günüm dolduğundan emekliliği hak etmişim diyorsunuz ya o da yanlış...
Doğuştan engelliyim dediğinize göre siz zaten 1800 günle malulen emekli olamazsınız.

tamam kapatalım konuyu bu kadar bilgiiçin tesekkürler konyu kapatma yetkisi olan kaparsın

Üst Alt