Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli aylığı hangi tarihten itibaren bağlanır?

Fefa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sayin yetkili SGK emeklilik için 24 nisan da PTT iadeli taahhütlü olarak emekli dilekçesi gönderdim. 25 nisan da teslim edilmiştir diye mesaj aldım. Ancak emekli maaşının 1 haziran itibariyle bağlandığı tarafıma SGK gelen mektupla öğrendim. Size sorum şu. Mayıs ayından maaşımin bağlanması gerekmez di? Ne yapmam gerekli teşekkürler. Bu siteyi yeni keşfettim.

Fefa
hayırlı olsun arkadaşım.bende bekliyorum ankarayı aradım onaylanmış fakat 1 yıllık
raporumda 1 yıllık emeklilik şartlarını hakediyorum.fakat maaşım kaç olur bilgim yok 27.3.2017 de ilk müracatım hala sonuçlanmadı.
ankara diyo bağlı bulunduğun defterdarlığına gelecek orayı aradım daha gelmemiş.gelse bile işyerinede ordan göndereceklermiş.
yani mişmişde mişmiş sonumuz hayırlısı artık.

sizin aylık bağlanma süreciniz nasıl gelişti belirtebilirmisiniz?

Maas baglanmasi

Saolun. Evet emekli maasim baglandi ancak sgk mevzuatinda basvuru yapilan ayi takip eden aydan gecerli maas hazirlanir diyor. Ancak artil gunumuzde ne hak ne hukuk takan var. Nisan da muracat ettim haziran.1 itibaren maasim baglandi. Mayis ayi yok anlicaniz. Sorup sorusturuyorum gecistiriyorlar. Yazik. Ben yasimi doldurmustum nisan ayinda dilekceyle ptt iadeli tahutlu gonderdim. Kurumuma sorup emekliligimi onaylamislar. Umarim sizin de biran.once baglanir. Kamu calisanimisiniz bilmiyorum ama kamu ise kamuemeklilik@sgk.gov.tr adresinden email yazabilirsiniz. albatros34

Fefa

senin için önemli olarak yazıyorum eğer nisan ayında gönderdin ve nisan ayı içinde teslim aldıkalrına dair sana sms geldi ise ve onu silmedi isen ayrıca evrak takip sistemine gir https://uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama/EvrakIzle1.faces bu kısım oluyor orda nisan diye yazıyormu yazıyor ise daha sonra e devlete gir emekli aylık bilgi kısmında aylık başlangıç tarihin haziran ayı yazıyor ise eline kağıdı kalemi alacaksın başlıceksin yazmaya

Sosyal güvenlik kurumu teftiş kurulu başkanlığına
sonra ben ..............ad syad tc no......ile ......... Tarihte iadeli taah olarak emekli lik için beyan ve taahhüt belgemi gönderdim...........tarihtede ......şehir hangi ise ....sgk il müdürğü evraklarımı teslim aldı lakin ......tarihte teslim aldığı halde 1 mayısdan itibaren başlaması gereken emekli aylığım sehven 1 hazirandan itibaren başlamıştır konunun muhakıbı tarafından incelenerek mağduriyetimn giderilmesini ve konu hk tarafıma bilgi verilmesini arz ederim. Saygılarımla ad soyad imza bunu yapman gerekir

hilal72

Belirttiginiz linke tikliyorum. T.c.no ile sorgulama yapiyorum ama hicbirsey cikmiyor.
Ayrica hilal72 teftis kurulu baskanligina mi veriyorum dilekceyi. Sgk baskanligi kamu emekliligi diyemi vericem. Birde elden mi vereyim yoks ptt iadeli tahutlu mu gondereyim. Ayrica yardimci oldugunuz icin Teşekkürler

@Fefa

Evrak işleme Mayıs itibarı ile alınmış ve emeklilik de 1 Haziran itibarı ile başlamış demek ki. [-]Evrağın postadan teslim alınması ayrı şeydir, evrağın işleme konması başka şey.[/-]

Sgk mevzuati 67 maddesinde acik acik yaziyor ancak. Ptt iadeli tahutlu olarak gonderilen emekli dilekceleri nde postaya verilme tarihi muracaat tarihi olarak kabul edilir takip eden aydan itibarende emekli maasi baglanir deniyor. Ben de bu maddeye istinaden soruyorum

Fefa

Postaya verilme tarihinin temel alındığını bilmiyordum. O zaman mutlaka itiraz edin... Keşke evrakları göndermeden önce e-devlet'ten de emeklilik başvuru prosedürünü başlatsaymışsınız.

yılıda seç yılı seçmiyorsundur. kamu diye yamanıza gerek yok zaten birim ilgili kısma gönderir

Üst Alt