Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli aylığı için verdiğim muvafakatnameyi vasim kaldırabilir mi?

jackal75

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
1
Merhaba ben engelli bir bireyim ortalama 1.5 sene önce bana mahkeme kararı ile vasi atandı ancak ben Ocak ayında emekli maaşıma muhavakatname verdim vasim bu kararı bozabilir yada durdurabilir mi şimdi den yardım ve destekleriniz için teşekkür ederim saygılarımla

Facebook üzerinden avukat ve hukuk sitelerine ve gruplarına üye olmama ragmen 3 / 4 gün gibi bir süre geçmesine ragmen henüz oralardan bir cevap alamadım bu konu hakkında yardımcı olursanız yada yönlendirme yaparsanız memnun olurum

Vasinin emekli maaşı üzerindeki kesintiye itirazı nasıl sonuçlanır?

Değerli Dostlar

22/06/2018 tarihinde açılmış icram var ve emekli olduğum için maaşıma muhavakatname uygulandı

18/01/2019 tarihinde açılmış icram var yine emekli maaşım dan muhavakatname uygulandı

vasim den ise bunlar ile alakalı onay alınmadı vede imzası istenmedi vasim bunlara istinaden birer dilekçe ile icra dairelerine itiraz da bulundu ama 10 gün

geçmesine ragmen henüz bir gelişme yaşanmadı ne yapmamız gerekir bundan sonrası için degerli yorumlarınızı bekliyorum

saygılarımla

@jackal75 İcra Hakimliğine vasilik kağıdının bir örneği ve muvafakkatname itiraz ve cayma dilekçesi vermen gerekiyor . Bu sefer başka risk var , vasi olan kişinin ödemesi üzerine işlemlere başlarlar .

Vasin olan kişi de muvafakkatname imzalamazsa borç sürünceme de devam eder gider . Sen icra memuruna veya bölüm şefine itiraz etmişsin dosyaya işleme alınmamış . Bu tip sorunlar ve icra itiraz dilekçeleri İcra Hakimliğine verilirse çıkacak karar hemen uygulanır .

-DORLION-

Merhaba sabahtan beri dilekçe arıyorum internet te ama bana uygun bir dilekçe bulamadım bana bu konuda yardımcı olabılırmısınız ayrıca bir arastırma yaptım ıcra hukuk mahkemesıne muracat etmem ıcın 300 tl bir bedel ödemem gerekıyor bunu oduyecek durumum yok nasıl bır yol ızlemem gerekır sımdı den yardımlarınız ve degerlı yorumlarınız ıcın tesekkur ederım saygılarımla

jackal75 adliyelerde yapılan tüm müracaatlar ve verilen dilekçeleri arzuhalciler yazar ve hazırlar . Onların dışında yapılan elde hazırlanan dilekçe kabul olmuyor . Tanıdığın avukat var ise onlarda hazırlayıp verebilir .

Nakit işini çözemezsen işin zor dosya ve itiraz bedeli olarak harç isterler :(

-DORLION-

Bu hafta adli yardıma basvurucam istanbul barosuna
savcılıga sıkayet de bulunsam dava ya dönüşme olmaz mı

@jackal75 denemekte fayda var , bir girişimde bulun derim . Durum zor ve epey gergin haldesin her kapıyı çalmak mübahdır derim :)

Tekrar icra müdürü ile konuşup vasi atanma kağıdının fotokopisini önlerine koyup dosyama işleyin diye konuşmanda da fayda var .

-DORLION-

daha once de belırttıgım gıbı engelım ve vasımın yaslı olması ıstanbul a gıtmeye engel teskıl edıyor bız evrakları gonderdık vasi kararı ıle bırlıkte ıcra daıresıne fakat henuz bır ıslem olmadı

@jackal75 ilk akla gelen posta da zaafiyet veya posta alan kişinin zaafiyeti olduğu . PTT ise önemli evrak zarflarını kaybetmekte nam salmıştır .

Elden teslim yapıp görüşürsen çok çok iyi , vasini götürmene gerek yok . Evraklarını ver vasin sorulursa şuan rahatsız daha sonra gelebilir dersin , öncelikle dosyama işlem yapılmasını istiyorum dersin . Memurlar veya müdürler eskisi gibi kaba ve anlayışsız değiller mümkün olduğunca yardımcı olmaya çalışıyorlar .

Üst Alt