Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli aylığımın yanlış hesaplandığı düşünüyorum. Ne yapmalıyım?

soneman

Üye
Konular
51
Reaksiyonlar
6
1 senedir emekli maaşı alıyorum
defalarca itiraz ettim ankara hesaplamaya
hiç cevap yok
cimer üzerinden sgk ya en az 2 kere
tek yazılı cevap geldi cimer den eve normal

prim günlerinde 15 gün eksiklik var
7492 gözüküyor e devlette hizmet dökümünde - uyg sgk sorgu sitesinde
onlar 7477 göstermişler
2008 sonrası 41 54 ten hesaplandı
ben emekli maaşı.com dan 2018 aralıkta 41 58 hesapladım kasım ayı maaşıyla
aralık ayında calıştım biraz

200 tl civarı eksik yatıyor sanırım
ama onlara göre normal

soneman

Hesaplamada bir sorun yoksa ve eminseniz idareye yazılı olarak itiraz etmelisiniz. İdare 60 gün içinde ya sizin haklılığınıza karar verecek, ya reddedecek ya da hiç cevap vermeyecek. O halde mahkeme ya da KDK yolu açılacaktır.

Eğer hesaplamalarda bazı tereddütleriniz varsa bir SGK uzmanı ile hesabı yapmanızı önerebilirim.

@hozgul
sağolun

burda merak ettiğim

2008 sonrası aylık bağlama orandaki farklılık
aylık bağlama oranları neye göre değişir artar

2018 aralık 7 Engelli son seneler hastalanmışken Acımasız genç yöneticiler uğraştı atıldım
Emekliliğini dolmuş çalışamam düşüncesiyle ertesi gün emekli dilekçesi verdim 4a
Hep o gün itibariyle hesaplanıyor çalıştığımız gibi sonradan yatıyor 40 günlük maaştan bağlandı normal 5yıldır

Rastgele muhabbet ederken tandıkla emekli maaşı peşin yatar Aralık ocak farklıdır deyince araştırdım
Aralıkta verince Ocakta hesaplanıyormuş bir sonraki ay peşin alıyormuşuz çalışırken gibi değil
22 si maaş günüm 50 günlük bağlanmış o yüzden cahillik bilgisizlik farkedemedim itiraz başvuru yapamadım hep normal geldi 5 yıldır

Yüzde 7 az maaş bağlandı sanırım kaybım var araştırdım nette

Şuan belki tek yapabileceğim sgk lı bir işe girip emeklilik iptali kısa çalışma tekrar emekli olurum
5 yıl yüzde 7 eksik aldık
Böyle düzelirmi
Ne sgk be kimse uyarmadı o günler
Kesin düzelmezmi

@soneman,
Benim SSK dan %80 vergi indirimi ile emekliliğim 2019 yılı NİSAN ayında iptal olmuştu. BENİM RIZAM DAHİLİNDE OLMUŞTU. Bu tarihte memurluğa başlamıştım.

ŞİMDİ İSE 4C EMEKLİ SANDIĞINDA ÇALIŞMAKTAYIM ve 5434 SK Tabiyim.

2024 yılı KASIM ayında 4C EMEKLİ SANDIĞINDA emekliliği hakediyorum.

4C den EMEKLİLİK ŞARTLARIM:
5.760 GÜN ve 16 TAM YIL

Son düzenleme:
@ayDÜNYAvazo emekli olunca ne değişecek
Memurluktan maaşlar ne değişiyor
Bende emekli çalışmak istiyorum
Özelde iş bulamadım Devlette emekli çalıştırıyor
Emekli maaşımı iptal etsem dahası çok memur maaş
Daha önce 4a emeklisimiydin iptal ettin memur başladın 4c
Kasımda tekrar emeklimi olacaksın

@soneman, emekli olunca maaş düşecek çalışırken yüksek oluyor hele bir de malulen emekli olunca aylık maaş miktarı düşüyor

@Mahmut-21, @soneman, mesela döner sermayeli bir kamu kurumunda çalışıyor isen çalışırken maaş+döner sermaye alıyordun emekli olunca döner sermaye yok çalışırken misal 30000 alıyor idin emekli olunca maaşın 12-14 bine düşer

@Mahmut-21 memurluktan hiç çalışmadım teknisyen olarak çalıştım 4a sadece maaş aldım son senelerde hastalanıp hastalanınca genç yöneticiler anlayış göstermedi ekmğimle oynadı
5yıldır emekliyim
Özelde iş bulamıyorum kamu zaten emekli almıyor
Birde aralık ayında atıldım gecen 5 yıl sonra biri demezdi aralık ocak farkediyor
Netten baktım doğruysa 2018 aralık 2019ocak devler büyüme rakamları yükselmiş yüzde 8e varan fazla maaş alıyormuş 2019 da emekli olanlar
Geçici emeklilik iptal edip işe başlasam 3 gün çalışıp emekli olsam kaybım kaybolurmu

@soneman,

Maaşın yanlış hesaplanıp bağlanma ihtimali 100 binde birdir. %7 diye baktığın yer yanlıştır.

@soneman,

Hiç kafanı karıştırma. Maaşını hiç bir şart altında değiştiremezsin.

AMa zaten kök maaş, kökün dibi maaş derken herkes en alt maaşta eşitlendi, daha da eşitlenecek.

@OturanBoğa kök maaşı değiştirmek değilde dilekçe verdiğin seneye göre ülke verileri yüksek olursa maaş yüksek bağlanıyormış 06.11.2018 - Emeklilik müracaatını 2019 yılında yapmak daha avantajlı - Yaklaşım Dergisi
Doğruysa emeklilik iptali işe başlar eyt normal emeklilik hakkımda var tekrar emekli olurum yaş 45
5yıldır eksik aldıysam daha çok kaybım olmasın
Maaş hesaplanırken ülke büyüme anket dikkate alınıyorsa 2018 aralık 2019 ocak farklı çıktı yüzde 7

@soneman,

Bunlar çok teknik konular, benim değil bilgim, en küçük bir fikrim dahi yok. Ama şurası net: Her emekli zaten dibin dibi maaş alıyor. Yüksek maaş alan dibe çekiliyor, diptekiler 10 bin tl'ye. Yani al takke ver külah, Hasan'dan al memete koy derken, hoppala zuppala al sana dip maaş. Sen nasıl hesaplarsan hesapla...

Üst Alt