Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli aylığında SGDP kesilmesi gerekmiyor mu?

falim

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
emekli olduktan sonra tekrar çalışmaya başladım fakat emekli aylıgımdan sg primi kesilmemiş nedeni ne olabilir 27 kasımda iş başı yaptım tekrar engelli kadrosunda çalışıyorum aklıma takıldı cevap verirseniz sevinirim emekli aylıgını bu ayın 23 de aldım

SGDP zaten çalıştığınız işyerinden aldığınız aylığınızdan kesiliyor,ayrıca emekli aylığından kesilmeyecektir,bordronuzu incelediğinizde normal sigorta primi değil,%7,5 SGDP kesildiğini göreceksiniz.
Rahat olun sorun yok.

bodro yok ondan şüpelendim e ozaman bizim aylık hiç zaten 550 artı 82 lira agi indirim prim felan dediler oda 30 tl civarı anlaşılan 10 saat boş çalışacagız

Bordro yoksa dikkat et kardeş.
Alışkanlık üzere SGDP değil de normal sigortalı olarak uzun vadeli sigorta kollarına bildirim yapılırsa emekli aylığın kesilir.
Bir banka işi falan bahane edip işyerinden bordro isteyerek incelemenizi öneririm.
Şunu da belirteyim; çalıştığınız maaşınızdan sgdp kesilince sizin dediğiniz gibi maaşınız ''hiç'' falan olmaz,aksine normal sigortalılardan biraz daha yüksek olur.
Evet %7,5 sgdp kesilecek ancak normal sigortalıdan kesilen sgk primi işçi payı olan %14 ve işsizlik fonuna %1 sizden kesilmeyecek.
Bu da asgari ücrette sizi diğerlerinden 50 tl gibi bir rakamla öne geçiriyor.
82 tl agi dediğinize göre eşiniz çalışmıyor ve 2 çocuklusunuz.
Eşi çalışmayan 2 çocuklu bir emekli çalışanın asgari ücret üzerinden eline geçecek net rakam 680 tl civarındadır.Bu rakam içerisinde vergi indirimi dahil değildir.

ocak ayında bir bakalım maaşa ufuk alp geçen aydan 4 günlük çalışmışlık vardı bu ay tam maaaşlar her ayın 7 siveya 9 arası yatıyormuş sizin dediginize göre vergi indirimi dahil 710 lira artı prim almam lazım bi bakalım ocak ayında bizim burda zincir bir market engelli açıgını kapatmak için iş kur aracılıgla internet üzerinden ilan vermiş 12 kişi felan lazımmış bende boş durmayım dedim bi müracatta bulundum onlarda hemen kaptılar biraz çalışma saati uzun 9 saat çalışıyoruz bide yol parası veriyoruz yani anlıyacan boş çalışıyoz dedigim ondan ginede sağol ufuk alp bakalım bi

ufuk alp bugün tesadüfen bodro dağıttılar bide ne görüyüm sgp normal kesilmiş %14 vede işsizlik fonuna %1 kesilmiş hemen dedim şube müdürüne bu durum normal degil o da dediki yazması gereken neyse odur dedi bende herkesinki normal dir fakat benimki böyle olamaz bende izah ettim yarın bakalım muhasebeyle görüşecekler bi sonuç almam lazım gelişmeleri yazmaya devam ederim herkese iyi akşamlar

Oooff Murat ne yapmış bu adamlar yaaa...
Yukarıda da belirttim ve dikkatini özellikle bu konuya çekmek istedim,çünkü prosedürü tam bilmeyen işgüzarlar bu hataya düşebilmekteler.
Şimdi önemli olan bir aylık fazla kesinti olması değil,sizin asıl sorununuz sgk ile olacak.
Bunlar seni kuruma normal sigortalı olarak bildirmişler diye düşünüyorum,kesintiler bunu gösteriyor.
Bu durumda ne olur dersen malesef emekli aylığın kesilir.
İkiihtimal var:
Ya kuruma normal sigortalı olarak bildirdiler ki burumda emekli aylığı kesilir.
İkinci ihtimal ise bildirimi SGDP ne tabi emekli çalışan olarak doğru yaptılar ancak bordroyu alışkanlık üzere normal programla çıkardılar.İnşaallah böyle olmuştur diyorum.
Eğer böyleyse önümüzdeki ay sadece bordroyu sgdp ne göre düzenlerler sorun yok.
Ancak kuruma bildirim yanlışsa işyeriyle kesinlikle konuş ve derhal kuruma düzeltme versinler ki emekli aylığının başına bişey gelmesin.
Gelişmeleri buradan bildir.

bugün maza müdürü tarafından muhasebeyi aradık müdür bilgi verdi izah etti muhasebedekiler demesinmi emekl oldugunu söylememiş üzerine basarak orda ik da emekliyiz diye iki saaat dil dökdük onlarda tamam dediler işe aldılar bana ssk bildirgesi imzalatırken görmemişler tahsis numarasını bende dedim muhasebeye adam bi bakar demi dedim tahsis numarasına bilmiyorsanız bi sorsanız dedim onlarda biz düzeltecegiz egerkin emekli maaaşı ile sıkıntı olursa bizi bilgilendirsinler dediler bende dedim egerkin ayın 20sinden önce bodro göndermiş olsalardı bu hata daah fazla ilerlemeden düzeltilirdi dedim şimdi sadece ocak 23 ü beklemeye başlıyacaz emekli maaşı alırsak düzelmiş demektir alamazsak dedigin gibi ugraşacagız biraz zaten ufuk alp düzeltirlerse emekli maaşı alırım yok kafalarına göre giderlerse maaş kesilir bende onları ne yaparım bilirsin herkese iyi akşamlar gelişmeleri yazarım burdan

İnşaallah hemen düzeltilir de sorun yaşamazsın Murat kardeş.

ufuk alp bbenim vergi indirimini vermediler kardeş bi yol göster

Vergi indirim hakkın var mıydı ve bunu yeni işverenine tebliğ ettirdin mi?
Cevabın evetse maaş bordronu bi zahmet taratıp buraya ekle,inceleyip cevap verelim.

ufuk alp vergi indirimim var defterlıktan işe girereken tekrar foto kopilerini işverenime verdim 27 kasımda iş başı yapmıtım o 4 günlük çalışmaya istinaden 26 aralıkta bodro geldiginde baktım 160tl özel indirim yazıyordu bub ay ise maaşıma baktım sadece 633 tl maaş geldi oysa 655 tl olması lazım degilmi varmı bi yanlışlık yoksa dogrumu

Üst Alt