Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli aylığının (1277 TL) hatalı hesaplandığını düşünüyorum. Ne yapmalıyım?

Konular
1
Reaksiyonlar
0
oturanboga Bülent bey ben yüzde 88 vergi indirimi ile emekli 3775 gün ile emekli oldum Ocak ayında sgk sitesinde maaş hesaplama kısmında abo1 55 abo2 35 abo3 27 ile 1277tl artı 63.9 TL ek ödeme gösteriyordu 29 martta başvurdum 12 nisanda sgk dan mesaj geldi talebinize istinaden ayliginiz bağlanmış olup birikmiş tutar 1000tl PTT ye gönderildi diye bu arada tahsis no ile ödeme günü 21 ben bu parayı 21 nisanda çektim ve sgk ya gittim maaşım ne kadar diye bana memur 1276tl devlet 1500tl yapmış dedi ben bir hata olduğunu düşünüyorum nedeni ise engelli vergi indirimi ile e devletten gördüğüm aylık bilgisi kısmında abo1 ve abo2 60 abo3 ise 30 olarak belirlenmiş hal böyle iken vergi indirimsiz tutar 1277+63.9 ise o halde bu işte bir yanlışlık yok mu ne yapmam gerekiyor bu arada 22 nisanda sgk dan tekrar mesaj geldi talebinize istinaden birikmiş tutar 1500tl yattı diye

DenizTurgut16

Hiç bir şey yapamazsınız güzel kardeşim. Kim bu düzene oy verdiyse, öyle birini yakala ve saydır... Artık bu ülkede fakir ölsün mottosu geçerli. Bak buraya yazacak bilgisayarın veya telefonun da var, zenginsin. Günde bir simit ye.

2008'den sonra uygulanan emekli maaş hesaplama yöntemi ile artık emekli demek ölü demek. Hayırlı olsun.

komşum en az emekli maaşı 1500 demişti yanlış biliyor olmalı

2008 sonrası sgk başlangıcı olanların (özellikle asgari ücret üzerinden primleri yatanlar) durumu daha da vahim ,size bağlanan maaşı bile alamayacaklar maalesef

En düşük emekli maaşı 1500 tl doğru
Diyelim maaşınız 1100 tl,hazine katkısıyla 1500 oluyor,ama bir daha ki alacağınız zam 1100 tl üzerinden hesaplanacak.gerçek maaşın 1500 tl olması için 3-5 yıl geçer
Korona dönemi çıkan bir karar,kaldırılacak olursa millet asıl maaşlarına talim edecek.

Son düzenleme:
Üyelikten çıkmanız ülke gerçeğini değiştirmiyor
Değiştirecekse hep beraber çıkalım.
Bu durumu sadece siz yaşamıyorsunuz malesef

6560 gün çalışma ve %84 rapor ile 1655 tl emekli maaşı bağlandı

mromr

150 Euro, daha ne olsun! Allah devlete zeval vermesin. Herkese nasıl yetsin devlet, öyle değil mi? Biz marabalar bi simitle doyarız, ama ağalarımız öyle mi? Haşa huzurdan! Onlara ülkemiz feda. Yeter ki eksiklik duymasınlar kurban olduklarım.

sgk sitesinde normal emekli olsanız bağlanacak maaş çıkmış , sizin 5400 gün priminiz var gibi hesaplanması gerekiyordu abo 1-2 60 ve abo 3 30 oranları doğru ama nedense engelli emekliliğinden maaşınız yükseleceğine düşmüş . Parayı çektiğiniz an iş bitmiştir. Çekmese idiniz bir dilekçe ile durumu inceletebilirdiniz.

feromon

Parayı çekmiş olmak yeniden hesaplanmasını istemeye mani değil. Bunu yapabilir yine arkadaşımız, ama bu bir şeyi değiştirmez. Maaş doğru hesaplanmış. YAni, yanlışlıkla adam öldürmüyorlar, planlı, programlı, kasten, canice yapıyorlar...

o zaman bir dilekçe ile şansını denesin , ama dediğiniz gibi millet en düşük maaşı halen 1500 lira zannediyor , ama demiyorlar ki bu 1500 lira neden zamlanmıyor. Valla işler işin içinden çıkılacak gibi değil.

Benim bu konuda feryat niteliği taşıyan mesajlarım silindi yahu. :(
Ben de muzdaripim bu dertten dostlar.
1500 tl ile ne yapacağımı şaşırdım.
Harca harca bitmiyor be 😁
Şaka bir yana, asgarî ücretin altında maaşın
literatürde bir karşılığı yok.
Bu ne biçim bir sistemdir anlamıyorum.
Yazıklar olsun...

Bu konu geçmiş yıllara dayanıyor ülkede 40 yaşında emekli olan ve çalışırken aldığı maaşin %5 fazlası ile emekli olan bir ulkeydi. Yani bu işin kaymagini yiyen dedelerimiz torunlarina da kazanın dibini bıraktılar. Bundan sonra umarim en azından maaslara intibak uygulanirda bir miktar nefes aldırır.

karabil07

Hayır, bu doğru değil. O zamanın açığı %1'sei şimdi 99! Asla ama asla ama asla geçmişin bir yükü söz konusu değil. Asla. Şu anda olan, devletin sgk dahil tüm gelirlerinin kontrolsüz şekilde biryerlere peşkeş çekilmesi, talana açılmasıdır. Emekliye kalan da bu kadar işte.

Üst Alt