Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli biri, 2002 yılında terkettiği üniversiteye dönebilir miyim?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
631
Reaksiyonlar
349
Malülen emekli veya vergi indirimi ile emekli olan bir kişi (ENGELLİ KİŞİ) 2002 yılında 1 yıllıkken KENDİ İSTEĞİMLE terk ettiğim MESLEK YÜKSEK OKULU na yeni çıkan ÖĞRENCİ AFFI ile birlikte EĞİTİMİME DEVAM EDEBİLİRMİYİM.

@ayDÜNYAvazo Üniversite öğrenimine kaldığın yerden devam edebilirsin . Yasa meclisten geçtikten sonra öğrenci işlerine müracaat ederek sağlık nedeniyle ayrıldım yazılı dilekçe vermeniz gerekiyor . Kayıt tarihinde engelli kimliğinizin veya sağlık raporunuzun fotokopisini kayıt memuruna vermeniz gerekir .

-DORLİON-

2002 yılında engelli değildim. O zaman sağlık sorunlarım yoktu. Sonradan engelli oldum. Lise diplomasının arkasında yazıyor mühürle KENDİ İSTEĞİYLE ayrılmıştır diye. Farkedermi ki bu.

Kendi isteği ile ayrıldı ibaresi varsa dilekçende sağlık nedeni ile kendi isteğimle ayrılmış olduğum .. fakülteden ... bölümden 2018 yılı af kapsamında kayıt yenilettirmek istiyorum . Gereğinin yapılmasını arz ederim . Yazarsan ve engelli kimliğinin fotokopisini verirsen senin yararına olur .

- Terör kapsamından terk etmediğini ibraz etmiş olursun .

- Engellilik nedeniyle kayıt bedeli ( bazı üniversitelerde ) muaf olursun .

Bende aöf sildirmiştim kaydı oluyomu 2 yıllıktı

Sosyal bilimlerdi

flora19 sen de aynı şekilde af kapsamındasın . Dilekçe yazarken üst yazıda yazdığımı dikkate alın .

-DORLİON-

Peki ayrıldığımız okula mı kayıt mecburi. Başka okula myo kayıt olamazmıyız.

Ne dilekçesi dorli bilgim yok bide kayıt parası vercezmi gene

Bölüm değiştirme varmı

@ayDÜNYAvazo Terk ettiğin okul ve o bölüme tekrar başlayacaksın . 1 . Sınıf ise tekrar 1. Sınıfa veya 3. sınıf ise tekrar 3. sınıfa kaldığı yerden devam edeceksin . Af çıktı diye başka bölüme veya başka üniversiteye kayıt yaptıramazsın .

@sahranil AÖF fakültesi Ankara öğrenci işlerine dilekçe ile şahsen başvuru yapman gerekiyor . Sosyal Bilimler değişti Davranış Bilimleri olarak diploma vermekte . Engelli öğrencilerden kayıt parası ve harç alınmıyor . Sonraki kayıt yenilemede küçük ücret alınıyor sınav harcı olarak . Daha önce 2012 yılında galiba bende aftan yararlanarak Sosyal bilimleri bitirdim fakat diplomam Davranış Bilimleri olarak verildi . Sonrası Halkla ilişkileri bitirdim , 2 diplomam birleştirildi . Sınavsız üni . başvurarak Adalet Fakültesine kayıt oldum .

Bölüm değişikliği açıklaması şöyle , 2 Yıllık önlisans mezunu olduktan sonra sınavsız olarak İKİNCİ ÜNİVERSİTE okuma hakkı var . İkinci üniversite kayıdı yaptırılırken önünüze tercih sunulur . 2 yıl daha okuyun Lisans diploması alın veya başka bir bölüme kayıt yapalım diye .

Davranış bilimi neki dorli ne meslek olur onda

Değiştirme olmuyomu

Kitapları çoktu başedemedim nasıl çalışıyosun bunun derslerine peki

Nezamna kayıt varki bitmiş gibi 22nisanda

@sahranil Dersler değişmiş tabii ki zamanla , hukuk giriş , felsefe , mantık dersleri var . Şirketlerde insan kaynaklarında görev alıyorsun.

Yasa onaylansın resmi gazetede yayınlansın ondan sonra Öğrenci işlerine gitmeniz gerekir . Eylül ayında kayıt ve kitap dağıtımı yapılır .

Şuan ara verdim 3 dersim kaldı yeni diploma için . Sağlık sorunları ve iş yoğunluğundan vakit ayıramadım .

Ben 1 dersi geçmiştim 7derstide iletişimi geçmiştim

Aftan yararlanmak için kaç gün daha var önümüzde

Ne kadar süre kalmıştır?

Sanırım LİSE DİPLOMASI ile birlikte terk ettiğimiz okula müracaat edeceğiz. Bu şekilde müracaat eden ve kaydını yaptıran varmı?

AFTAN YARARLANIP ÜNİVERSİTELERE KAYDINI YAPTIRAN VARMI?

@ayDÜNYAvazo

bende 2002 yılında terk ettim aydünyavazo lise diplamamı aldım arkasına mühür vurdular terk diye çıkışımı aldım yani 2 yıllıktı büro yönetimi ve sekreterlikti

Ben öle bişi almadım dilekçe götürün demiyoki öss kazandığın bölümü yazıcıdan çıkartıp vercekmişiz

Benimki duruyo ais ösym sitesinde sosyal bilimlerkazanmış diye onu vercem kayıtta

Diploma fotokopi kimlik raporu götürürüm bide ağustostamış duyurusu

Sağlık raporunuda götürürüm bide

Dilekçe örneği varmış 13 ağusta başlıyomuş kayıtlar eylüle kadar kayıt silme tarihini bilmiyom nolcak

TOKAT GAZİ OSMAN PAŞA ÜNİVERSİTESİ
NİKSAR TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEK OKULU

ÜNİVERSİTELERDE ÖĞRENCİ AFFINDAN FAYDALANIP KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1_Aftan yararlanmak istediğine dair dilekçe
2_Adli sicil kaydı belgesi ADLİYEDEN
3_Kimlik fotokopisi ARKALI ÖNLÜ
4_Lise diploması ARKASI MÜHÜRLÜ
5_Vesikalık Fotoğraf 1 ADET

ŞİMDİLİK BU KADAR KAYIT AŞAMASINDAYIM.
GELİŞME OLDUKÇA YAZACAĞIM.

Sayın moderatör konu başlığını aşağıdaki şekilde değiştirebilirmisiniz TEŞEKKÜR EDERİM.

2018 üniversitelerde öğrenci affına dair uygulamalar ve kayıt işlemleri nasıl yapılır

arkadaşlar bende ygs ile yerleşip açıköğretimde 1 yıl okuyup kayıt sildirmiştim, başka bölüme ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptırdım. Mezun oldum, sildirdiğim bölümü okuyabilirmiyim tekrar? Kayıt yaptırırsam 1. sınıftan mı başlarım 2. sınıftan mı? yani geçtiğim dersleri bidaha almam dimi?

Üst Alt