Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli birisi gelir kriteri uygunsa 2022 aylığı da alabilir mi?

ulanbek

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar engelli likten emekli olan kişi aldığı emekli aylığı 3500 tl ise evdeki nüfusa göre muhtaçlık sınırı altında oluyor başka hiç geliride yoksa engelli aylığı da baglanırmı SYDV yorum ve bilği bekliyorum

Herhangi bir mevzuat gereği düzenli aylık alanlar 2022 aylığından faydalanabilir mi?

Yurt içi-yurt dışı ayrımı yapılmaksızın sosyal güvenlik kurumlarından aylık veya gelir hakkı elde eden kişilerin kendileri 2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıklardan faydalanamaz. Muhtaçlık değerlendirmesi; hanede yaşayan tüm bireylerin gelir, servet ve harcamaları dikkate alınarak yapılmaktadır. Bu hesaplamada hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık geliri, asgari ücretin aylık net tutarının 1/3’ünden (2021 yılı için 852,53-TL) az olması gerekmektedir.

Soru 20: Engelli aylığı verilirken yalnızca istenilen rapor oranı yeterli midir?

Hayır, yeterli değildir; aynı zamanda engellinin çalışmaması veya emekli olmaması, nafaka bağlanmamış veya bağlanabilecek durumda olmaması ve hane içinde kişi başına düşen gelirinin muhtaçlık sınırının altında olması gerekmektedir.

asgari ücretin aylık net tutarının 1/3’ünden (2022 yılı için 1833,53-TL) az olması gerekmektedir.

Hane gelirinin altında olsa bile emekli olup engelli maaşı balanamaz diye biliyorum yinede kuruma sorabilirsiniz olursa alın hakınızdır

Rapor ile sgk dan emekli olan 2022 aylığıda alabilirmi

RAPOR İLE SGK DAN EMEKLİ OLAN 2022 AYLIĞIDA ALABİLİRMİ arkadaşlar bilği istiyorum

Kimse bişey bilmiyor yada cvp vermiyor

74 rapor la 5890 gün ile bagkurdan emekli edilen erkek kişi en düşük 3500 aylık alıyor ailesinin kişi başına düşen geliri açlık yokluk fakirlik ne derseniz deyin hepsinin altında evi yok araba yok evden çikamıyor çalışamıyor 2000 kira ödüyor 2 çocuk ve eş var bu kişi engelli aylığıda alabilirmi cvp bekliyorum arkadaslar

ulanbek

Bir soru sormuşsunuz ve size 3 kişide cevap vermiş alamazsınız diye yazmışlar.

Cevapları okumuyor musunuz yada olumsuz cevap verdiler diye görmezden mi geliyorsunuz açıkca alamayacağınızı yazmışlar. Cevap veren kişiler de bu işi bilen devamlı forumda olan insanlar zaten.

EMEKLİ OLAN KİŞİ 2022 ENGELLİ AYLIĞI ALAMAZ.

Emekli olan kişi engelli maaşı alamaz ama aynı evde engelli başka var ise evin toplam geliri kişi sayısına bölünür 1833 tl nin altında rakam çıkarsa engelli maaşı ve diğer haklardan faydalanabilir

Zaralı58

evde engelli sayısın 1 den çok olması 2022 de bi anlam ifade etmiyor .2022 yi asla alamaz.bahsettıgınız durum tam bağımlı engelliler için ve orda isterse engelli 1 tane olsun gelir şartı tutarsa tam bağımlı olan engellı için evde bakım maaşı bağlanır onuda evde kımı bakıcı gösterırse onun yanı bakıcı gösterılenın-görülenın adına yatar engellı adına yatmaz.

Üst Alt