Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli çalışan 5 yılın sonunda kıdem tazminatı hak eder mi?

zazaca

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
1
emekli çalışan olarak emekli olduktan sonra 5 yıl çalışan birisi işten ayrılınca tazminat alabiliyormu alamıyormu bu konu hakkında bilgi alabilirmiyim
teşekkürler

Kendi isteğinle cıkarsan alamazsın

kidem tazminati alabilmen icin isveren ucretini yatirmasi gerekli sgk ya..emekli oldugun icin yatircagini hic sanmiyorum.

sadece saglik primini yatirir.

Her çalısan iş kanununa tabidir çalısan emeklide olsa farketmez kendi isteginle işi bırakan çalısan tazminat alamaz

sgk li 15 yil 3600 gunu varsa sayet .sgk yazisi ile kendi birakip tazminatini alir.bu sure varsa son calistigi yerde 1 yilda olsa sure ve yil tamamsa 1 yillik bile tazminat alir .sgk yazisi alip isi birakirsa..

emekli olması bakımından sordum emekliler de kıdem tazmınatı alabiliyormu yoksa kendi çıkarsa işten zaten normal çalışanda alamıyor ama işten çıkarılırsa demek istediğim engelli statüsünde emekli olarak çalışan kişi tazmınat hakkı oluyor mu yasal açıdan sordum bilmediğim için

Kişi zaten emekli o yazıyı sgk vermez

Emekli olarak çalışıyosan istifa etsen dahi alırsın kıdem tazminatı sadece emekli olarak çalışanlar istifa ederse alıyor kıdem tazminatı. .... şiir gibi anlatmışım...

Alırsın

emekliler kıdem alamaz deniyor emekliler sgk dan dolayı prim ödemesi olmadığından alamaz deniyor bizim şirkete kalsa zaten hiç vermez ama hakkımız varmı diyelim işten çıkardılar tazminat hakkımız oluyomu olmuyormu emekli olması sorn oluyormu bilen işin ayrıntısını anlatan HR yokmu acaba Bülent bey aydınlatsa iyi olurdu muallak bir konu galiba bende açtığım her konu zor oluyor milletin başına az geliyordur herhalde ama bilen vardır belki

eminmisin kesinmi ulas kardeş

Kardeşim net konuşurum laf olsun diye insanların kafasını karıştırmam emekli çalışıyosa işten istifa etse bile kıdem alır iş hayatında aktif çalışıyorum örnegini bizzat gördüm çalıştığın şirketede sorabilirsin çekiniyosan bölge çalışma müdürlüğünü ara kafanda soru işareti kalmasın

Üst Alt