Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli çalışanım. Sigorta statümü yanlış belirtmişler. Ne yapmalıyım?

xxmito

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ufukalp hocam 2 ay once emeklı oldum maaşım baglandı 20 gun oldu yeni işe başladım fakat ben emeklı oldugumu belırttım ben ı.k ama gırısımı normal sgk statusunde yapmışlar ne yapmam lazım benım ıcın sorun yaratırmı bu ?

xxmito
Hem de çok büyük sorun yaratır. Emekliliğiniz iptal edilir, maaşınız kesilir.
Derhal düzeltme göndersinler, SGDP kapsamında emekli çalışan girişi yapsınlar.

xxmito aynen Ufukalp 'in dediği gibi, hemen harekete geçmelisiniz. fazla zamanınız yok.

İşyeriniz bağlı olduğu Sosyal Güvenlik Merkezine, işe girişinizin hatalı yapıldığını ve düzeltme işlemi istediğini bildirir bir dilekçe vermeli.

20 Gündür çalışıyorum diyorsunuz öyleyse şuan Aralık 2019 ayına ait SGK Priminiz var. İşyeriniz vereceği düzeltme dilekçesinin ardından ocak 2020 ayının en son 23. Gününe kadar E-Bildirge üzerinden eğer onaylamışsa normal çalışan SGK prim bildiriminizi iptal edip, sizi SGDP'li çalışan Prim Bildiriminizi yapabilir.

İşyeriniz İşe Giriş Bildiriminiz için dilekçe vermeyip, ardından da Aralık 2019 ayı SGK prim bildiriminizi düzeltmezse yüksek olasılıkla 24 Ocak itibariyle Emekliliğiniz iptal edilir. sil baştan çok uğraşırsınız. ve maddi kayba uğrarsınız.

Bu nedenle Tavsiyem emekli olduktan sonra çalışmak isteyenler, işbaşı yapmadan önce işyerlerinden mutlaka SGK işe giriş bildirgesinin bir kopyasını istesinler ve bildirgede Sos. Güv. Des. Primi Kutucuğunun işaretli olup olmadığına baksınlar.

Kesılmiş maaşım emeklılık ıptal olmuş e devletten bugün gördüm şimdi ne yapmam lazım iş yeriyle Sgk gırısını duzelttıkden sonra

Emeklılıgım ıptal olmuş e-devletten gördüm işyerı düzeltme yaptıktan sonra ben ne yapmam lazım bu aykı maaşımı almam için

xxmito
Yukarıda belirttiğim gibi emeklilik iptal edilmiş, maaş kesilmiş, artık buradan geri dönüş olur mu emin değilim ama çok zor bence.
Olmadı yeniden başvuru yapacaksınız emekliliğe.
Bir halttan anlamayıp şirketlerin insan kaynakları müdürü koltuğuna oturanların da, onları adamdan sayıp o koltuğa oturanların da Allah belasını versin.

xxmito
Düzeltme, emeklilik iptal edilmesin diye hatanın hemen ardından verilmeliydi.
Emeklilik iptalinden sonra pek emin değilim.
Tabi ki kesinlikle SGK'ya gidip yetkili biriyle görüşün.

Üst Alt