Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli çalışanın emekliliği iptal edilirse ödediği SGDP emekliliğe etki eder mi?

Konular
2
Reaksiyonlar
0
Vergi indiriminden emekli olabir kişı, emeklilikten sonrada sigortalı bir iste çalışmaya devam etse ve bu arada kontrol muayenesi ile emekliligı iptal edildi diyelim, Emekli iken ödenen primlerde normal engellı olmayan emekliliğine denk gelip dolduruyor ise
bu emekli olduğu hade çalişırken odenen primlerden normal emeklilikte faydalana bilirmi?

Bu konu benimde takibimde.
BU PRİMLER İŞE YARAMAYACAKSA NE ANLADIM BU PRİMLERİN ÖDENMESİNDEN.

o primlerin bir etkisi olmaz ve onlar devlete kalır...çünkü devlet sana birnevi derki,ben sana hem emekli olup hem de çalışma imkanı verdim yani çift maaş verdim(biliyosun devlet kendi cebinden veriyor!!)o ödediğin sgdp lerde bana kalacak tabii ki ben senin kadar zenginmiyim der!!

Emekli olduktan sonra ödenen primler sgdp olduğu için sadece is kazası durumunda devreye girer herhangi bir prime katkısı yok diye biliyorum

bycinaris54
Emekli olarak çalışırken ödenen SGDP emeklilik iptal edildiğinde hayır normal sgk primine dönüşmez.
SGDP de prim yaşlılık, ölüm gibi uzun vadeli sigorta kollarına ödenmez, sadece iş kazası ve meslek hastalıklarını kapsar.
deathless 'in de dediği gibi bir tür haraçtır o.

Ben ssk ya gittim bana denen normal emekli maaşından yüksek olur dediler çünkü vergiden muaf oluyorsun dediler bakalım

Vergiden muaf olmanın emekli maaşına etkisi yok.vergi indirimi calisanlar için geçerli
[FONT=sans-serif]Sadece aylık bağlanma oranlarında az birşey artış oluyo maaşa etkisi 50tl civarı gibi normal emeklilere kiyasla[/FONT]

Üst Alt