Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli çalışırsa maaşı kesilir mi?

MoonSHeeR

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
2010 yılında bağkur'a başvurdum ve aynı yıl zorlu bir süreçten sonra P raporla emekli oldum. Emekli maaşları malumunuz çok düşük yetmiyor. Evliyim, bir evladım var. Geçinebilmek için, çalışmak zorundayım. İşkur vasıtasıyla Belediye bünyesinde olan özel bir şirkette işçi olarak iş buldum. Çalışırsam emekli maaşım kesilirmi? Bildiğim kadarıyla eskiden kesilmiyordu. Bu konuda Deneyimi ve Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

Kimse yanıtlamamış tam olarak öğrenmeye çalıştığım, bir şirkette işe girersem emekli maaşımı almaya devam edebilirmiyim?. Çünki birkaç kişiden duyduğuma göre 2008 den sonra emekli olanlar, hangi kurum emeklisi olurlarsa olsunlar,eger bir iş yerinde çalışmaya başlarlarsa "maaşlarının tamamı kesilir(emeklilikleri son bulur)" deniyor.Doğrumudur? Bu konuda yeni bir düzenlememi oldu? böyle bir kanun tasarısı varmı? yasalşatımı bilmiyorum, bilgisi olan varmı acaba.. Lütfen bizi bilgilendirin.

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan emekli olup maaş alan kişilerin, yeniden çalışmaları halinde maaşları kesilmesi söz konusu değil yanlış bir duyum almısınız

Umarım öyledir mehmet kardeşim. Aksi halde çok üzüleceğim. Yanıtınla biraz rahatladım çok teşekür ederim.

malünen vergi indirimiyle emekli olan çalışabilirmi çalışırsa emekliliği kesilirmi okudum ama anlayamadım ben

Malulen emekli olanlar emekli maaşlarını kestirmeden çalışamaz. Ama erken Yaşlılık emekliliğinden yararlananlar Sosyal Güvenlik Destek Primi ödeyerek çalışabilir.

verdiğin bilgiler için teşekkür kelebek

benim bir arkadaşım var vergi indirimiyle emekli oldu 3 derece çalışıyor daha 30 yaşında maşınıda alıyor ondan sordum

Malulen emekli olanlar emekli maaşlarını kestirmeden çalışamaz ancak vergi indirimi ile emekli olanlar çalışabilir maaşları kesilmesi söz konusu olamaz

Maaşın kesilmez ancak, Sosyal Dengi Primi adı altında çok ufak bir meblağ kesiliyor.

Evet Çapa63. Sanırım o küçük meblayıda işveren ödüyor. Bende bu şekilde biliyorum. Fakat dedim ya sorma nedenim birkaç arkadaşın bu konuyla ilgili yeni bir makale okuması. Arkadaşımdan rica ettim makalenin konuyla ilgili bölümünü gönderdi aynen copy ediyorum. Okuyup anladığım kadarıyla arkadaşım yanlış yorumlamış. Burada [FONT=Verdana]01.10.2008 tarihi baz alınmış. Her nekadar venim emekliliğim 2010 tarihinde olsada[/FONT], ilk sigortalı işe başlama tarihim [FONT=Verdana]01.10.2008 yılından daha eski oldugu için. Beni etkilemiyor. Konuya açıklık gelmiş oldu.Bu konuyla meşgul ettiğim için kusra bakmayın, en azından arkadaşım gibi yanlış yorumlayanlar ve benim gibi kafası karışanlar için aydınlatıcı olur. Tekrar hepinize teşekür ederim.[/FONT]

[FONT=Verdana]"5510 sayılı Kanun ile halen emekli olanlar ile çalışanlar için SGDP uygulaması gibi bazı değişikliklerle devam edecek. Ancak, kurum ayrımı olmaksızın 01.10.2008 günü ve sonrasında ilk defa işe girenlerin, ileride 65 yaşına gelip de emekli olduktan sonra işçi-memur olmaları halinde SGDP ile çalışma hakları olmayacak. Çalışmaya başlayanların ise emekli aylığı kesilecek. Fakat bu kişiler şimdiki adıyla Bağ-Kur yeni adıyla 4/b'li olarak çalışırlarsa, yazılı istekte bulunmaları halinde aylıklarının ödenmesine devam edilecek. Ancak aylıklarından yüzde 15 SGDP kesilecek[/FONT]"

ben 3 derece vergi indirimiyle emekli olacam çalışabilirmiyim acaba raporum gözden sürekli

karatas_52;
Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) ödeyerek çalışabilirsiniz.

Arkadaşınızın bahsettiği durum 1 ekim 2008 den sonra ilk defa sigortalı olacakları kapsamakta olup sizin için herhangi bir sorun teşkil etmemektedir.

Üst Alt