Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli demans hastası bakıcıyı vasi mi tayin etmek zorunda?

afitapaysun

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,
Annem % 92 oranda demans hastası.Bakımını ben yapıyorum.Ben emekli öğretmenim.Annem vefat eden babamdan aylık 900 tl maaş alıyor.Rahatsızlığımdan dolayı anneme bakıcı ayarlamıştım.Bakım aylığı için başvurduğumda,mal müdürlüğü annemin bakıcı kadını mahkeme kararı ile vasi tayin etmesi gerektiğini aksi takdirde alamayacağımızı söyledi.Bu konuda bilgisi olan var mı? Bir kadın tutup bakım aylığı alma şansım olası mı? Teşekkürler.

evde bakım aylığı için aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne başvurulur. mal müdürlüğüne değil. yakında vakıflara geçecek ayrı konu.

bakıcıların mevcut mevzuat hükümlerine göre akraba olması ya da vasisi olması esastır. bakacak kimsesi yoksa ve siz de rahatsızsanız bu durumda akraba olmayan biri ancak engellinin vasisi olması kaydıyla bakıcı olabilir ve bu durumda evde bakım aylığı baglanabilir.

ama evde bakım aylığı için belirli şartlar vardır. bu şartlara uygun bulunmanız halinde evde bakım aylığı baglanabilir:

1. % 50 ve üstü "ağır özürlü" ibareli özürlü sağlık kurulu raporunun olması
2. hanede kişi başına düşen aylık gelirin gelir kriteri olarak kabul edilen sınırı (540, 47 lira) geçmemesi:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-ve-kisi-basina-dusen-aylik-gelir-siniri.html
3. bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun bulunması:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

bu 3 şarttan birinde bile uygun bulunmasın evde bakım aylığı baglanmaz. o yüzden öncelikle şartlarınız uygun mu onu inceleyin.
ve tanımadığınız kimseleri vasi tayin etmeyin lütfen. varsa akrabadan birini bakıcı olarak gösterin.
bakıcı her kimse ödeme ona yapılır ve bakım hizmetini yapmadığı anlaşıldığı takdirde aylık kesilir.

Çok teşekkür ederim Melek hanım.Sosyal hizmetler de yardım edemeyeceklerini açıkladılar.

Üst Alt