Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli engelli olarak yeniden sigortalı calışırsam maaşımdan kesinti olur mu?

Konular
57
Reaksiyonlar
1
emekli engelli olrak calışmaya devam etsem maastan kesinti olurmu veya sigortlaı olrak calısmaya dvm etsem maasım artarmı ? karı zararı ne olur ?

Hocam Sigortalı olarak çalışırsanız emekli maaşınız kesilir.
Emekli olarak özel sektörde SGDP ye bağlı çalışabilirsiniz.

tesekkurler ikinizede ama biriniz kesilmez demissiniz biriniz kesilir vede calısırken maasım artarmı yoksa aynı sekıldemi kalırdı ?

Sadece memur olursanız kesilir.
Özel sektörde zaten sigortasız nasıl çalışılacak, özel sektörde sigortalı olduğunuzda SGDP kesintisi ile çalışabilirsiniz.
Detayları yukarıda verdiğim linkten görebilirsiniz.

Emeklilik maaşınıza etkisi olmaz yeniden çalışmanızın, çalışırken aldığınız maaştan kesilir SGDP, başka da etkisi olmaz.

Aslında aynı şeyi söylüyoruz :)
Özel işyerlerinde SGDP ye bağlı olarak çalışırsanız maaşınız KESİLMEZ
Siz sigortalı çalışma diyince ben SSK ödeyerek anlamı çıkardım,ondan dolayı kesilir dedim

Zararda değil kârda olacaksınız merak etmeyin.

Yeni çikan torba yasada emeklinin calistigi taktirde maasindan kesilerek alinan o katki payinin alinmiyacagina dair söylemler vardi

kendi nam ve hesabınıza çalışırsanız sgdp kesintisi maaşınızdan yapılır.başka şahıs/kurum namı hesabına çalışıyorsanız emekli maaşınızdan ve işyerinden alacağınızdan kesinti olmaz.

sgdp kesintisiyle ilgili ortalıkta dedikodudur gidiyor 2008 den itibaren bu kesinti kendi işyerinizi işletmiyorsanız kesilmiyor sizden.

Üst Alt