Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli engelliler yeniden çalışırken vergi indiriminden yararlanabilir mi?

ozlmasgr

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
OturanBoğa
MERHABA VERGİ İNDİRİMİNDEN EMEKLİYİM VE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUM ÇALIŞARAK KAZANDIĞIM MAAŞIMDAN VERGİ KESİNTİSİ YAPILIRMI

Merhaba ben de emekli ve çalışıyorum vergi kesiliyor emekli olmadan aldığımız vergi indirimi belgesini tekrar işleme aldırırsanız indirimden faydalanırsınız o da az bir rakam

OturanBoğa
ARAŞTIRDIM ANCAK NET BİR CEVAP BULAMADIĞIM İÇİN SİZİ RAHTSIZ EDİYORUM ÇÜNKÜ VERGİ DİLİMİNE GİRDİĞİM İÇİN KESİNTİ YAPILIYOR BENDEN ŞU ANA KADAR 1200 KESİLDİ
parzanda ben pek bu işşlemlerden anlamam ama muhasebeciye ne demek gerek tam olarak
AYRICA YARDIMCI OLDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM

ozlmasgr

Engelli vergi indirimi emekli de olsanız size uygulanır. Ama yıl sonu yüksek vergi dilimine geldiğiniz için uygulanan engelli vergi indirimi çok düşük kalıyor

ozlmasgr

Emekli olmak vergi indiriminden yararlanmaya engel değildir.

hozgul
OturanBoğa
SADECE GEÇTİĞİMZ AY 700 TL KESİNTİ OLMUŞ MAALESEF MUHASEBECİYE ŞUAN ANLATMAYA ÇALIŞIYORUM SADECE EMEKLİLİK ÜZERİNDEN İŞLEM YAPILMIŞ VERGİ İNDİRİMİ İŞLEMİ UYGULANMAMIŞ BİLDİRDİM AMA ŞİMDİ ARAŞTIRIYORLAR SANIRIM KANUNLARA UYGULAMALARA BAKIYORLAR SIFIRDAN ANLATMASI ÇOK ZOR

Şirketinizin İnsan kaynakları ile görüşün sizi yönlendirecektir. Size şirket evrakı ile vergi dairesine gönderip ilgili yazıyla vergi dairesinin şirketinize dönüş evrağını göndermesini isteyecektir(bazı insan kaynakları bi haber olsa da)

parzanda MAALESEF BİLMİYORLAR HALA DÖNÜŞ YAPMADILAR SANIRIM ARAŞTIRIYORLAR AMA BENİM BİR ÖRNEK GÖSTERMEM GEREKİYOR NASIL BULUCAM BİLMİYORUM

Vergi dairesinde onlara cevap verecek kısımlar var.Zaten emekli olmadan vergi indiriminden faydalandığınız için kaydınız bulunmakta

şirketinden çalıştığına dair bir yazı al, raporunun da bir fotokopisini al bağlı bulunduğun vergi dairesine git vergi indiriminden emekli olduğunu ve halen çalıştığınıı ve vergi indiriminden yararlanmak istediğini söyle orada 2 tane form verecekler onları doldur ekine de çalışma belgeni ve rapor fotokopini ekle , formda şirket bilgilerinde olacak, vergi dairesi senin vergi indirim oranına göre şirketine yazı yazacak postaile şirketine gönderecekler yapman gereken bu. kolay gelsin.

ozlmasgr
İyi de çok mu zor, bilmiyorlar ise açsın vergi dairesine sorsunlar iki dakikada çözülecek bir şey nasıl böyle sorun haline gelebiliyor ?
Ayrıca vergi indirimi uygulanmamış ayların indirim tutarlarını da geriye dönük olarak vergi dairesinden talep edebilirsiniz.

Hepinize ayrı ayrı minnettarım çok teşekkür ederim hemen bende bilgilendiriyorum

yazıma ilaveten şirketin, bağlı bulunduğun vergi dairesine hitaben, ..... vegi dairesi Müdürlüğüne, ..... T.C. numaralı ......isimli personelimizin vergi indiriminden yararlanıp yararlanmayacağı hususunda bilgi verilmesi diye bir yazı yazsın onu da götür maliyeye giderken

Ya hu hiç bir şeye, hiç bir işleme gerek yok.
Arkadaş zaten burada vergi indirimine tabi olarak çalışmış ve emekli olmuş. Yani vergi indirimi evrağı falan zaten var işyerinde. Emekli de aynı şekilde normal çalışan gibi faydalanır vergi indiriminden. İşveren bu konuda tereddüt yaşıyorsa açsın sorsun.

merhaba şuan çalıştıgım şitkette yaklşık 1.5 yıldır çalışıyorum işe girer girmez vergi indirimine başvurdum ve %44 ile kabul edildi. ağustostan beri her yaklaşık 1300 tl gelir vergisi kesiliyor sanırım dilimi geçtiğim için bu normal bi rakam mı acaba ?

Kotan
O düzeyde bir gelir vergisi tahakkuk ediyorsa brüt 10 bin lira civarında maaşınız var demektir, ki böyle bir maaşta 3.derece vergi indiriminin esamesi bile okunmaz, çünkü hepi topu 43 liradır.

ozlmasgr Vergi Dairesinden yazı almanıza gerek yok. benzer durum yıllar önce benimde başıma geldi.
o dönem şirketimizin tecrübesiz mali işler müdürü, tekrar yazı almam için gerek yok belgem geçerli diye ısrar etmeme rağmen beni defterdarlığa göndermişti. gittiğimde defterdarlığın birim şefi çok kızmıştı. elindeki belge, hangi işyerine girersen gir geçerli. niye bir daha yazı istiyor bunlar deyip öfkelenmişti. sonrada benim elimdeki vergi indirimi yazısının geçerli olduğuna dair 2 satır yazı verdiler.

Size tavsiyem işyerinizin Muhasebe ve İK birimi bunu bilmiyorlarsa Maliye Danışma Hattı 189 u arasınlar veya şirketinizi denetleme yetkisine sahip yeminli mali müşavir varsa ondan görüş alsınlar.

Üst Alt