Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli engellilere yeşil pasaport veya vizede kolaylık harç muafı var mı?

Konular
57
Reaksiyonlar
1
emekliyim %90 agır engelli saglık kurulu raporum var acaba benim gibi engellilere yeşil pasaport alabilirmi vize muafiyeti veya harçlarda indirim teşekkürler şimdiden

Agir ozurlu ve evli olmayan erkek engelliler sadece ailesi uzerinden kazanılmış hak vrsa alırlar,engellilere yönelik direkt öyle bir hak yok.

Engellilere yeşil pasaport verilmesi hakkında bilgisi olanlar

konuyla alakalı ve bilgisi olanlar var mı??

Şöyle birşey var ama?...
[FONT=arial]ENGELLİYE YEŞİL PASAPORT[/FONT]

[FONT=arial]23 Ağustos 2015 tarihli ve 29454 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanara yürürlüğe giren kamu görevlilerinin geneline ve hizmet kollarına yönelik mali ve sosyal haklara ilişkin sözleşme bir çok memura yeni haklar getiriyor. Bu sözleşmeye göre üçüncü derece şartı aranmadan engellilere yeşil pasaport verilecek. Biz de pasaportta engeli kaldıran yetkilileri tebrik ediyoruz. / Cemalettin Gürsoy[/FONT]

[FONT=arial]12.01.2016 - Millet[/FONT]

kardeşim yanı benım 3. derece engellı vergı ındırım hakkı olan bı raporum var bu habere gore ben yeşil pasapot alabılırmıyım yani

yeşil pasaport

bülent bey sizi bir konu hakkında danışacaktım.. engellilerin yeşil pasaport alma hakkı vardiye biliyordum.. bir arkadaşa söyledim. gitmiş yeşil pasaport çıkartmak için ama öyle birşey olmadığını söylemişler.. bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim. teşekkür ederim.

Yurt Dışına vize almak ?

Engellilerinde yurt dışından vize alma hakları var mı ?Orneğin ingiltere gibi zor bir ülkeyse? Gerçi sicilim temiz oradan kesin yırtarım. :) Yinede sormak istedim teşekkürler.

Gökmavim

Belirttiğiniz resmi gazeteyi kontrol ettiğimde, bahsedilen hükümleri göremedim. Muhtemelen kanun komisyondayken, bu madde önerilmiş ve çıkarılmış olabilir. Dolayısıyla Pasaport ile ilgili resmi bir dayanak yok.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/08/20150823-8.pdf

Konu ile ilgili kısa bir mevzuat taraması yaptığımda yeni tarihli bu konuda Kanun teklifleri verildiğini ve bekletilmekte olduğu bilgisine ulaştım.

Ama münferit olarak bizde önerip, takip edebiliriz.

Üst Alt