Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli engellinin özel rehabilitasyon merkezi giderini kim karşılar?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
@OturanBoğa , bülent bey. aslında çok açıklayıcı yazınızı okudum. ancak o sabit konuydu, o nedenle, oraya yazamayıp, başlık açtım.

orda açıklamanızda diyorsunuz ki, özel bakım ve rehabilitasyon merkezine, ağır engelli ibaresiyle yatarsa, devletimiz, iki asgari ücret tutarı kadar yardım ediyor. bu yerler özel ve ücretli olduğu için. peki engellinin kendi emekli maaşı varsa yine de yardım ediyor mu?. yoksa maaşından mı karşılamasını istiyor

beyoglubeyy emekli aylığı olabilir tabi ki. ama gelir hesabında hane geliri esas alınır. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL altındaysa tabi ki devlete ait ya da özel bakım evlerinden yararlandırılır ve ödemesi devlet rafından yapılır. ama hane gelirinde sınırı aşarsanız bu mümkün değil.

@Kalem teşekkür ederim. ben ağır engelliye destek gibi devlet, gelirden bağımsız olarak maddi nakdi yardım yapıyor sandım. değilmiş. sınır varmış.

peki, evde bakım maaşı değilde, evde bakım desteği alabilir mi?. yani evine gelinip, ilacı verilip falan. böyle bir şey mümkün mü. bir ilçede oturuyor babam ve evinden ayıramıyoruz. bazen biz yanına gidiyoruz. bizim yanımızda da durmuyor. illa evine gitmek istiyor.

@beyoglubeyy aslında evde bakımı tavsiye ederim. bakım merkezlerindense ev ortamında bakım daha iyidir.
babanız evde tek oturuyorsa geliri uygun çıkmayabilir (emekli aylığı alıyormuş). biliyorsunuz gelir sınırı var. hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL altında olmalı. eger sınırı geçiyorsa ve tek kalıyorsa geliri olmayan birinin ikametgahını babanızın yanına alın.

bakıcı babanızla oturmak zorunda değil.bakıcı ayrı hanede olabilir. ancak haftanın 7 günü en az sekiz saatini babanla geçirmesi ve haftanın 7 günü 24 saatlik bakım hizmetini vermesi şarttır. dolayısıyla bakıcının evinin her gün gelebilecek şekilde yakın olması gerekir.

bu şekilde her gün gidebilecek ve her gün en az sekiz saatini babanla geçirebilecek bir akraba varsa o bakıcı olabilir. bakıcı ayrı hanedeyse gelir hesabına dahil edilmez.

Üst Alt