Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli hesaplamasındaki yanlışlıkları nasıl düzelttirebilirim?

tehnician

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Sayın arkadaşlar;06/02/2015 tarihi itibariyle vergi indirimine istinaden emekli oldum.Tarafıma gelen hesap cetvelinde benim hiç ilgim ve bilgim olmadan 1995 ve 1996 arasında zorunlu tarım sigortası adı altında 374 gün prim ödenmiş.O tarihlerde ben Rusya da çalışıyordum.Bu nedenle hesaplamada öncelik buna verilerek 1996 da 336 günlük ve primi daha yüksek olan günlerim hesaba katılmamış.
İkinci bir konu en son çalıştığım firmaya işe iade davası açmıştım ve kazandım.Verilen kararda boşta geçen 4 ayımın primini de yatırmaları gerekiyordu.Fakat firma bu primi geciktirerek emekli olduktan sonra yatırdı.
Şimdi ben bu yanlışlıkları nasıl düzelttiririm? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar lütfen cevap yazsınlar.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.

primlerinizin fazla olması maaşınıza yansıması olmuyor ben 15 sene yerine 18 yatırmışım fazla yatırmanın maaşa hiç bir faydası olmadı yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız bulunduğunuz ilin sgk muna tekrar inceletebilirsiniz şu an emekli olanların bağlandığı maaş seviyesi 750... 800 civarıdır

tehnician

Biraz pasifist bir öneri olacak ama, aman diyeyim bulaşmayın! Ben olsam böyle yapardım. Pirince giderken evdeki bulgurdan olmak işten bile değil. Her şey istediğiniz gibi sürse dahi maaşınızda anlamlı bir fark olmaz.

Ama ille de açıkça hakkınız olanı almak konusunda kararlıysanız, bu anlattıklarınızı basit bir dilekçe yazarak sigorta müdürlüğüne aktarın, varsa konuya dair delil sayılabilecek evrakları da ekleyin ve maaş düzeltmesi talep edin.

6960 gün 270 bin primle 1350 tl bağlandı.Ama bazı kişilerle yaptığım istişarelerde örneğin 7500 gün 160 bin primle 1450 tl alıyor.

Yukarıda verdiğiniz örnek mantıklı gelmiyor.
Prime esas kazanç toplamı, prim gün sayısından daha fazla etki eder maaşa, sizin örneğinizde ise büyük bir farkla tersi söz konusu.
Hem herkesle maaş karşılaştırmak doğru bir fikir vermez, zira primin ait olduğu dönem bile fark yaratır, 2008 öncesi primler ile 2008 sonrası primler arasında maaş bağlanma oranı farkı gibi.

Üst Alt