Sayın arkadaşlar;06/02/2015 tarihi itibariyle vergi indirimine istinaden emekli oldum.Tarafıma gelen hesap cetvelinde benim hiç ilgim ve bilgim olmadan 1995 ve 1996 arasında zorunlu tarım sigortası adı altında 374 gün prim ödenmiş.O tarihlerde ben Rusya da çalışıyordum.Bu nedenle hesaplamada öncelik buna verilerek 1996 da 336 günlük ve primi daha yüksek olan günlerim hesaba katılmamış.
İkinci bir konu en son çalıştığım firmaya işe iade davası açmıştım ve kazandım.Verilen kararda boşta geçen 4 ayımın primini de yatırmaları gerekiyordu.Fakat firma bu primi geciktirerek emekli olduktan sonra yatırdı.
Şimdi ben bu yanlışlıkları nasıl düzelttiririm? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar lütfen cevap yazsınlar.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
İkinci bir konu en son çalıştığım firmaya işe iade davası açmıştım ve kazandım.Verilen kararda boşta geçen 4 ayımın primini de yatırmaları gerekiyordu.Fakat firma bu primi geciktirerek emekli olduktan sonra yatırdı.
Şimdi ben bu yanlışlıkları nasıl düzelttiririm? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar lütfen cevap yazsınlar.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.