Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli ikramiyesine haciz konabilir mi? [Hukuk]

jackal75

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
1
Ben emekliyim kredi borcum var ve avukatlık durumdayım biraz önce avukat ile görüşmemde emekliye verilecek ikramiye ye bloke konacağını söyledi bende böyle bir durum yok Başbakanın açıklamasına göre konamıyacağını söyledim beni tersledi bu konuda benim nasıl bir yol izlemem ve ne yapmam lazım bu konu hakkında bilgi verirseniz memnun olurum

jackal75

Emekli maaşını hangi bankadan alıyorsun ? ve krediyi hangi bankadan çektin ? seni korkutmaya çalışmış avukat emekli maaşına ve bayram harçlığına bloke koyamaz koysa bile gidip kaldırma hakkın var.

İron

ptt den alıyorum ve aktif bank dan cektim krediyi nereye gidip kaldırabilirim böyle bir sorun olursa

Yapılan açıklamalarda bloke ve icra kesintisi olmayacak denildi . Parasını almak için edepsizce karaktersizce konuşma yapmış . Bu meslekte hakkkını vererek yapanda var böyle ahlaksızlarda var . Ticaret olarak gördükleri için yaptıkları işi normal görüyorlar .

İcra ihbarnamelerin de hapis tazyik yazarak korku yaratacak kelimeler yazan utanmazlarda var . Sen icra müdürlüğü önünde maaşımdan kesilsin veya taksit yapılandırma yapmadığın sürece ssk ve bağkur emekli maaşını kesemez . Taksit yapılandırıp ödemezsen hapis var .

Tebligatta verilen sürede ödeme yapın aksi takdirde hapis ile tazyik olacaksınız cümleleri tamamen korkutma amaçlı .

SGKDP ile bir yerde çalışıp maaş alırsanız maaşınızın 1/4 üne icra gelir anca onu alabilir.

Örnek verecek olursak ben şuan bir şirkette çalışıyorum. 4 icram var ve şuan 1 adeti kesiliyor. Asgari ücret alıyorum yani 1603 tl den 375 TL kesiliyor kalanına dokunamıyor diğer icralar sıraya geçiyor.

İşin özü emekli maaşınıza haciz ve icra gelemez. Gelir ama nasıl gelir ? Siz avukata gidip muvaffakiyet yani borcu kabullenip sözleşme yapıp imza atarsanız maaşınızın ya hepsini yada 1/4 kısmını alabilirler.
Avukatlar alacağını almak için 100 takla atarlar gözünüzü korkuturlar sakın inanmayın.

Bilgim bu kadar.

-DORLİON-

kesintiye ugrarsam ikramiye de nereye nasıl sikayet de bulunmam gerekiyor
HakanEs26

maaşım için muvaffakiyet name vermedim ama maaşımı da komple bloke ediyorlar her ay maaşım 1935 tl bunun için nasıl bir yol izlemem lazım

jackal75

PTT çek hesaplarına bloke koyar maaşını bankaya taşı . Avukatlar önce ptt çek hesaplarını uyap sistemi üzerinden inceler ve üzerinde miras var mı bunlara bakar , araba veya 4a yada 4b sorgulaması yapar eğer çalışırsan maaşının 4/1 kesilir. Blokeyi kaldırırsın ama uğraşırsın işte dilekçe falan zaman alır.

Vakit kaybetmeden hemen e devlet sosyal güvenlik işlemlerinden maaşını bankaya taşı .

İron

nasıl baska bankaya tasıcam e devlet uzerınden kontrol ettıgımde kredı den dolayı tasınamaz ıbaresı cıkıyor bu sekılde sızın demenıze göre bayram ıkramıyesıne hacız edebılır mı avukat saygılarımla

Bizim bildiğimiz el konulamıyacağı fakat ptt ne halt yer onu bılemıyorum .

-DORLİON-

şikayet edebilecegim bir yer var mı bu konuda bildiginiz beni yönlendirebileceginiz bir yer olursa memnun olurum saygılarımla

jackal75

senin borcun ptt değil bankaya nasıl taşıyamıyorsun anlamış değilim. maaşı çektiğin bankaya borcun olsa taşıyamazsın burada başka bir sıkıntı var avukat bloke koymuş olabilir. yarın ptt ye git öğren ve bankaya taşıyacağım maaşımı de. ptt ve çek hesaplarına icra koyuyorlar ama bankadan aldığın emekli maaşına haciz koyamıyor .

Son düzenleme:
İron

tesekkür ederim ilgine yarın PTT ye gidip bunu araştırıcam sağolun saygılarımla

Şikayet mercii BİMER ve Tüketici hakem heyeti , İcra hukuk hakimliği .

HakanEs26
4 banka kredi borcun varsa her bir banka avukatı vekalet ücreti için 3164tl ödersin yani ortalama 12bintl sadece avukatlara ödersin ayrıca bu borç kredi kartı borcu ise yıllık temerrüt faizi %40 uygulanır. tüketici kredisi çekip icralık olduysan yıllık temerrüt faizi %30 olur bu faizler düşeni ......... inşallah Muharrem İnce gelirde tüm kredileriniz silinir. ödeme gücü olmayanların borcu silinecek.

jackal75
[FONT=Verdana]şöyle anlatayım Finansbank tan kredi çektin ve emekli maaşını Finansbank`tan alıyorsun ve kredini 3 ay ödemedin diyelim yasal süreç başlar ve banka avukatı tarafından en geç 6 ay içinde icra davası açılır ve maaşını Finansbank` tan , Denizbank `a taşıyamazsın çünkü maaş çektiğin bankaya borçlusun ve ödemelerin düzenli değil icralık olmuşsun ama ptt` den sen kredi çekip icralık olmadın yani Aktif Bank `tan çekmişsin krediyi yani maaşını taşıyabilirsin bankaya tabi Aktif Bank avukatı bloke koymadıysa PTT maaş hesabına[/FONT]

İron

maaş hesabımda bloke var ve bu yüzden de emekli bayram ikramiyesi alamam diye düşünüyorum ve bu yüzden bu postu actım bimer e 30 mayıs da yazı yazdım hala cevap gelmedi bende belki burdan bilen biri cıkarda beni yönlendirir düşüncesindeyim

jackal75

ah be kardeşim hemen yarın git dilekçe ver icrayı kaldır ya baştan desene maaşıma bloke konuldu diye bizi yoruyorsun burada dilekçeyi bağlı olduğun tüketici mahkemesine git ve orada sor nereye vereceğim diye yardımcı olurlar.

@İron
ben de emekli maaşımı PTT'den alıyorum ve promosyon için imza attım bir kaç sene ptt den emekli maaşı alacağım diye.
Her ay posta çeki hesabıma yatıyor maaşım. diğer bankalardan farklı olarak ptt nin maaşı bloke etmesi nasıl oluyor acaba,
yani başka bankaya taşısaydım haciz işi daha mı zor olacaktı nedir bu PTT nin işgüzarlığı tam olarak
ve asıl şunu sorayım bu saatten sonra promosyon anlaşmasını iptal edebilme şansım,
başka bir bankaya maaşımı taşıma yolu var mı ne dersin İron.

-musti-

aldığın promosyonu git ptt ye öde ve emekli maaşını başka bankaya e devlet üzerinden taşı. şuna dikkat et bloke koymuşlar mı icralık oldun mu ? bilmiyorum eğer bu duruma düşmediysen ilk dediğimi yap. Avukatlar uyap portalı üzerinden PTT ve çek hesaplarına bloke koyar , sizin üzerinizde ne var ne yok yine sistem üzerinde tarar ayrıca 4 a yada 4 b olarak işe başlayıp başlamadığınızı takip ederler ve yakalandıkları an maaşın 4/1 haciz koyarlar. Size tavsiyem icralık duruma düşmeden maaşlarınızı PTT çek hesaplarınızı kapatıp bankayla çalışmanız.

BuTcHeR

peki bu konu da nereye basvuru yapmam lazım bugun son gun yarın avukat kesılecegını soyledı bana bır yol gosterırmısınız

O günkü resmi gazeteyi götürüp avukatın önüne koyun.
Hala kesileceğini söylüyorsa,bimer ve cimere şikayet edin.

BuTcHeR

bimer e sikayet de bulundum geçen hafta fakat hala dönüş yapmadılar bana

O zaman SGK müdürlüğüne gidip bir danışın.Onlar size yol gösterecektir.

Size söylediğim gibi yapın.
18 Mayıslı resmi gazeteyi götürüp avukatın önüne koyun.
23.maddenin ç bendini okutun.

BuTcHeR

sizden sonra avukat ile telefonda konustum o bizi baglamaz diyor biz kesinti yaparız dedi

Üst Alt