Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli kişi adres değişikliğini bir yere bildirmeli mi?

ferdiarabacı

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Sürekli vergi indirimi ile sürekli emekli olan bir kişi Şehir değişikliği yaparak başka bir şehire taşında ,adres değiştirse ,sıkıntı olur mu

Zannetmiyorum bende taşındım ama mahalle arası sıkıntı çıkmadı sen gene SGK sor

taşındığın zaman zaten e devlet de otomatik güncelleniyor taşındığın adres, bir yere bildirmene gerek yok herhangi bir şey..benim emekli olduğum yer istanbul nüfus kastamonu, e devlet de otomatik güncelleniyor maaşını da tıkır tıkır alırsın rahat ol..

ferdiarabacı

Yasal olarak adres değişikliğinizi 15 gün içinde nüfus md'ne bildirmek zorundasınız zaten.Diğer devlet daireleri yeni adresinizi oradan görürler veri tabanından ama bankalar,telefon,internet operatörlerinize vb özel şirketlere kendiniz bildirim yaparsanız daha sağlıklı olur.
Birde yeni taşındığınız yerin Sgk'sına bizzat gidip kontrol edin derim emin olmak için çünki herhangibir kontrol muayenesi filan isterlerde eski adresinize bildirimde bulunurlarsa Allah korusun size ulaşmadığı için maaşınız bile kesilenilir.Son aylarda çok sık duyduğumuz birşey bu,süreklide olsa vergi indiriminden emekliliğiniz bazılarından kontrol isteyebiliyorlar.
En azından Sgk ya gidip emin olun bence.

SM-A700FD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

dilediğiniz şehire taşınabilirsiniz kimseye bilgi vermek zorunda degilsiniz. sadece gittiğiniz ilde ikamet alırsınız evin dogalgazını suyunu elektiriği bir yakının yada siz üzerinize alırsınız hepsi bu

Üst Alt