Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşı açısından askerlik borçlanmasını tavandan mı yoksa tabandan mı yapmalı?

BrOnX2000

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Forumda bir arkadaşım (@kurufasulya) 2000 öncesi 1 günün bile emeklilikte maaşa ciddi etkisi olduğunu yazmış. Benim merak ettiğim 180 gün askerlik borçlanması yapmayı düşünüyorum. Yaklaşık 4000 TL ile 25000 TL borçlanabiliyorum, (maaşım yaklaşık 3 asgari ücrete eşitti o zaman) 4000 borçlanırsam maaşıma yaklaşık katkısı ne kadar olur bunu nasıl hesaplayabiliriz?

Askerliği yatırmanın faydası var şöyleki
Ben 18 ay yatırdım 1989 yılı için......
540 gün askerlik yapmış olan bir sigortalı olarak askerlik sürelerinin tamamını asgari en düşük tutardan borçlandım. 2016 yılında 9.482,00 TL ödedim.
6 ay boyunca maaşımdaki verği kesintisi ile aylık 600 ile 800 tl toplamda 3600 tl ile 4600 tl gibi daha az verği kesintisi oldu.
şimdi yani 7 ayda emeklilik dilekçesi vereceğim. yaklaşık 18 aylık kıdem tazminatını geri alacağım.
BENİM İÇİN fAYDALARI..
1. BAGLANACAK EMEKLİ MAAŞI NA 180 TL GİBİ KATKISI OLUYOR
2.4600 TL VERĞİ AZ ÖDEDİM.maaşımda geri aldım.
3. 8400 TL GİBİ KIDEM TAZMİNATINI ALACAĞIM
4. KIDEM GÜN SAYISI 18 AY FAZLALAŞTI..
onun için her günün faydası var ....ona göre düşünüp karar verin..

Moderatör tarafında düzenlendi:
Askerlik 1997 yılında kısa dönem yaptım. SSK lıyım onuda belirtmiş olayım.

BrOnX2000

dediğim gibi, 2000 öncesinde yapılan askerliğin borçlanması bence makul. ben olsam olabildiğince yüksekten borçlanırdım

Çok teşekkür ederim. Benim merak ettiğim 4000 yerine borç harç 20000 borçlanmam maaşında çok ciddi artış yaparmış? Maaşımı askerlik borçlanması yatırmadan 2100 TL gibi çıkıyor. Yatırsam aşağı yukarı nekadara çıkar.

BrOnX2000

2000 öncesi aylık bağlama oranı yüksek. Eğer sizi çok bunaltmayacaksa olabildiğince yüksek ten yatırılmasını öneririm. Yukarıda istanbul40 verdiği örnek de benim düşüncemi destekliyor. Ama size somut olarak "şu kadar yatırırsanız maaş şu kadar artar" diyecek teknik bilgiye sahip değilim.

2000 ÖNCESİ BAGLANMA ORANLARLARI YAKLAŞIK %70 GİBİ YÜKSEK RAKAMLARDI...O NEDENLE 2000 ÖNCESİ YATIRILAN ASKERLİK BORÇLANMASI MAAŞ ARTIŞ ORANI OKADAR YÜKSEK OLUYOR...
ÖRNEGİN: sgk sitesinde maaş hesaplama sistemine 2000 öncesi veya sonrasına fazladan gün ekleyerek hesaplatın.sonucu göreceksiniz..
yatırdığınızda kaç tl fark olduğunu görebilirsiniz..

Üst Alt