Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşı alan annem için evde bakım aylığı alabilirler mi?

cok sükür

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben Almanya'da yasiyorum tam 13 sene önce birtanecik annemi birakip geldim buralara :(
Annem yanliz yasiyor ve babamdan kalan 900 tl emekli maasi aliyor bunun 400'ü kira elektrik su artik siz düsünün eline bisey kalmiyo annem 06.01.2016 büyük bir ameliyat gecircek bel ve omirilik ameliyati riski büyük kendisi ileri derecede seker hastasi annemin suanki tek sorunu ona kim bakacak teyzem ona bakmak istiyor ama devletten teyzem baktina dair para alabilirmi annemin böle bir hakki varmi yukarida belirttigim rakam engelmi para almalarina annemin maasinda kesinti olurmu ve bunun icin hangi evraklar gerekli lütfen allah rizasi icin bana cevap verin nolur simdiden tesekkürler...(

Annenizin engelli raporu var mi belirtmemissiniz oran belirtirseniz yardımci olurlar evde bakım aylığı var evet

öncelikle ameliyat sonrası rapor çıkartmanız onda da ağır özürlü ibaresi evet olmalı ki başlangıçta şansı olsun sonrasında da
gelirden dolayı alamaz diyeceğim evdeki kişi başına gelir önemli. nedeni
''Tutarı bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3’ünden az olan bakıma muhtaç engellilerin bakımını üstlenen akrabası, vasisi gibi üçüncü kişilere ödenen aylığa evde bakım aylığı denir.''
yeni çıkan asgari ücrete göre bile 858 tl nin altında maaş alıyor olmalı ki az çok yeni yılda da zam alacak oda zor kılıyor.
belki teyzeniz emeklisi yoksa geliri yoksa annenizin yanına taşınarak yada kendi yanına alarak kişi başına geliri düşürerek belki yararlanabilir gibi geliyor.

Annemin 24 yasinda torunu var annemin yanina tasinsa olurmu yigenimin hicbir geliri yok..ameliyattan sonra annem bakima muhtac suan icin saglikli herhangibi bir engeli yok...sonrasinda nerelere basvurmali

cok sükür
evde bakım aylığı % 50 ve ağır özürlü gelir şartları uygun bakıma muhtaç engellilere baglanan aylıktır.emekli olması buna engel değildir. yeter ki gelir kriterleri uygun olsun.
anneniz öncelikle ameliyatını olsun. inşallah tedaviye cevap verir. ameliyat sürecinde bir başkasının bakımına ihtiyaç duymasından dolayı evde bakım aylıgı baglanmaz. ameliyatı tedaviye cevap vermez ve sonrasında bakıma muhtaç derecede engelli olursa ve % 50 ve üstü ağır özürlü raporu olursa evde bakım aylıgı alması mümkün. tabi gelir şartları da uygun olmalı. öyle durumda yegeninizin ikametini annenizin yanına alırsınız.
şimdilik bunları konuşmak için erken. başta da dediğim gibi anneniz öncelikle ameliyatını olsun. ameliyat sürecinde ve sonrasında yegeniniz ve teyzeniz yanında olup yardımcı olsunlar lütfen. şimdilik tek tavsiyem bu.
ameliyatın başarılı geçmesini diliyor, şimdiden acil şifalar diliyorum. gerisini ameliyat sonrasında doktorların görüşüne göre degerlendiririz. şimdiden ameliyat sonrasında bakıma muhtaç engelli olacagının hesabını yapmak için çok erken.

Üst Alt