Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşı alıyorum. Evde bakım aylığı hesabına benim maaşım da dahil edilir mi?

aydin01

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
1-ben % 95 sürekli engelliyim (kanser hastasıyım ayrıca) ssk emeklisiyim oturdugum ev ve bir adet otomobil benim üstüme kayıtlı: babam ssk emeklisi bana annem bakmakta evde bakım maası alma sartlarındna birisi olan hane gelirinin kisi basına bölümünde benim maasımda hane gelirinden mi sayılır yoksa sadece babamın ssk maası 3 mi bölünür(evde baba-anne-ben-yasamaktayım)

2-babam vefat ettiginde maasının 4/3 anneme kalacak;ben vefat ettigimde benim ssk maası mdan anneme bir maas baglanır mı.(ayrıca benim maasımdan anneme bir maas baglanırsa hem benim hem babamın maasınıda alabilir mi)

nette arastırmama ragmen net bir bilgiye ulasamdım LÜTFEN LÜTFEN bilgi sahibi olanlardan bilgi paylasımı istiyorum acilen tesekkürler.

Sizin maaşınız da gelir hesabına dahildir

Vefat halinde eş, çocuk, anne ve baba hak sahibi olur. Yani evet, anneniz sizden dolayı ölüm aylığı alır.

Anneniz hem babadan hem de çocuktan aynı anda hak sahibi olup aylık bağlanması söz konusu olduğunda ne olacak, bundan emin olamadım.
İki çocuğundan aynı anda ölüm aylığı kalsa, fazla olanın tamamını az olanın yarısını alacaktı, bunu biliyorum. Hem eşten hem babadan hak etse, fazla olanı alacak diğerini alamayacak, bunu da biliyorum. Ama eşten ve çocuktan hak sahibi olunduğunda nasıl bir uygulama olacak, bunu bilmiyorum. Ama mantığım, fazla olanın tamamını, az olanın yarısını alabileceğini söylüyor...
Net bir bilgi için tahsis@sgk.gov.tr adresine yazarak (cevap verirler mi bilmiyorum ama 0312 458 75 02 numaralı telefondan da öğrenmeyi deneyebilirsiniz) ya da en yakın SGK müdürlüğüne gidip öğrenmeyi deneyin bence...
Ve lütfen sonucu öğrendiğinizde bizimle de paylaşın

bülent bey verdiginiz acıklayıcı bilgi için tsk ederim. maas baglanması konusunda bilgiye ulasır isem sizlerle bilgiyi paylasırım.

BENİM ve KARDEŞİMİN MAAŞLARIDA KİŞİ BAŞI GELİR HESABINA DAHİL EDİLİR Mİ.

% 90 raporla sgk malunen emekliyim evde anne baba erkek kardes "35 yaşında çalışıyor bekar" ile birlikte yaşıyorum.baba sgk emeklisi 900 tl maaş alıyor.annem üzerine evde bakım maaşı için müracaat edersem BENİM ve KARDEŞİMİN MAAŞLARIDA KİŞİ BAŞI GELİR HESABINA DAHİL EDİLİR Mİ.

Üst Alt