Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maasi cekmede teknik ariza..?

salih_6071

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Gunaydin hayirli sabahlar sevgili arkadaslar

benim sizlere maas hakkinda bilgi ögrenmek istiyorum tskrl benim maas ayin 18 de ödeme gunu diyor ben bu zamana kadar sorun yasamadim dün aksam maasimi cekmek istedim şöyle bir yazi cikiyor
"bankanizla bağlanti kurulamadi teknik ariza nedeniyle daha sonra tekrar deneyin "

baska banka atemelerinide denedim aynisini diyor sorun nedir bilen varmi veya ayni sorunu yasayan varmi

saygilarimla

Banka atemelerinde sorun yok ama merkezden sorun olabilir sizce

Akşama doğru tekrar denersin. olmadı yarın gidersin. iş yerinin yatırdığı normal maaşımı bile çekerken bir kaç kez karşılaştım bu durumla. ama sadece teknik arıza kısmını hatırlıyorum. tam olarak ne yazıyordu o kısmı hatırlayamıyorum.

oluyo oyle:)sube bankamatige para koymamistir, yada hesap islerini denklestirmek icin nakit gerek diye para vermek istememistir:pbugun alamazsan yarin alirsin sende. alacagin olsunda verecegin olmasin:eek:

Kardeşim bu tür arızada maaş çekmede sürekli yaşıyabilçen bir teknik hatadır. Bir süre bekle daha sonra tekrar dele. Yada ertesi gün çek...

Benim cekmek istedigim emekli maasi dun aksamda denedim bu gunde teknik ariza nedeniyle bankanizdan cevap alinamadi diyor

Sevgili arkadaslar öğrenmis oldun nedeni bir yilda doldugu icin bluko koymuslar bankaya gidip hayatta oldugumu beyan etmek icin subeye ugramami ve hesabi actirmak mis sorun bu daha once bu olayi yasayan varmi

Bankaya girip sormadinmi boyle bi yazi cikiyor sorun ne bakarmisiniz diye

Cuma gunu isteydim aksam cekmek istedim bu sorunla karsilastim simdi bankayi aradim pazartesi git subeye hayatta oldugu beyat et ve bloku kaldirt dedi

salih_6071;

evet böyle birşey var. emekliler 36 ayda bir bankaya gidip bu beyanı yapmak zorunda. çünkü malumunuz emeklilerin vefatı halinde yakınlarının maaşı çekme gibi durumlardan ötürü.yada emeklinin vefatının kuruma bildirilmemeiş olmasının önüne geçmek için tamamen.hesabınızın oldugu şubeden 5 dk lık bir işlemden sonra maaşınız çekebilirsiniz.

Tskr ederim labidu kardes

Bankayi aradim şübemize uğrayin hayattamisiniz değilmisiniz diye beyanda bulunacakmisim müşteri hizmerini aradam boyle diyor baska aradaslarin bu durumu yasayan varmi

hayatta olduğunu habermi vericez bankaya kamera şakasımı bu ya :S

zaman zaman çalıştığım banka ile yaşadığım bir durum.(önceleri her yıl idi,şuan 2 yılda bir yapıyor)sadece bilgi güncellemesi yapılıyor(hesabınızın olduğu banka),sorun çözülüyor.

Evet arkadaslar bu gun gittim bankaya işim cözüldü hayatta olduğumuzu. Beyan ettik (gözleri görmesi gerekiyormuş) hayattayim ben yasiyorum diye hesabi kullamina actilar maasi cektik neden diye sordum dedilerki adam hayat da degil vefat etmiş ailesi veya akrabasi kizi oğlu maaslarini cekiyormus bu yuzden her yil ben hayatta dememiz gerekiyormus saygilar hayirli gunler sevgili dostlar

ben her yıl gidiyorum zaten banka mesaj atıyor cep tel fonuma emekli maaşınız evrak eksikliginden dolayı bloke omustur enyakın şubemize gelmeniz rica olunur diye bende gidiyorum evra imzalayıp maaşımı alıyorum

vayy bee engellılerı dusunen bi bankalar var, abı senı göresim geldi hep atm,den cekıp gıdıyosun o yuzden bloke etdim,nasılsın ıyımısım varmı bı sıkıntı dıyolar sanırım :)))

Bana evrak imzalatmadilar sadece bir sifre belirlediler hesap acildi

Hocam , emekli annemi her yıl gösteriyorduk , sonra iki yıla çıktı bu , geçen yıl gittiğimizde bu uygulamanın artık kalktığını söylediler , banka Zıraat bankası .
Koskoca devlet bankaları hesap sahiplerinin yaşayıp yaşamadıklarını elektronik ortamda hala göremiyorsa , niçin elektronik ortama geçilip TC no uygulaması başlatıldı ki !?

Ayrıca bir çok devlet dairesi hala bazı işlemler için , "ikametgah , nüfus sureti , adli sicil kaydı istiyorlar !!! bu nedir yaa !?

Tuna tuna;

değerli dostum,idrak mı edemediniz devlete sayıp sövmekten vazgeçin. emeklilerin aylıklıkları vefat etmelerine rağmen yakın akrablarının çektiği bir ülkede yaşıyoruz.veyahut vefat edip emeklli aylığı hesabına yatmaya devam eden insanlar var.sgk nın belirlemiş olduğu bir kural kaide.emekli aylıkları belli bir süre çekilmez hesaplarında hareket olmazsa bile bu aylıkları sgkya tekrar iade ediliyor.

labidu;

Hocam kimseye küfür etmedim , siz de bu yönde bir sıkıntı gelişmiş herhalde ! , sen hangi ülkede yaşadığının farkında değilsin anlaşılan ! , "geçenlerde vergi açılışı yaptım iki gün sonra "vergi dairesi , SGK ya hemen bildirip , bu emekliden SGDP kesin demiş" , yani 48 saat içinde bu bildirimi yapmış !!! , şimdi bu bildirimi yapan devlet te , nüfus müdürlükleri de , ölen emekli vatandaşını hemen SGK ya bildirse !!! , maaşı otomatik kesilse ve kimse de maaşı çekemese olmaz mı yani ! diye düşündüm .. Umarım , birinci de değilde ikincisin de , "ben anlatabilmiş ve sizde anlayabilmişsinizdir .!. Saygıyla !.

Ben yaklaşık 4,5 yıldır İş Bankasından alıyorum emekli maaşımı ve bugüne kadar hiç böyle birşeyle karşılaşmadım...
Her ayın 22 sinde yatıyor maaşım. Hiç şubeye falan da çağırmadılar bu zaman kadar yaşıyomusun diye :)

Bu tür uygulamaya hiç raslamadım, nakit kartla harcama yaptığım için para cekmek için bankaya gitmem hiç.Yerinde olsam hesabı kapatırdım, ssk. maaş hesap banka değişikliğini e devletten yapabilirsin.Bugün hastanelerde bile muayene olurken parmak izi cihazında tarattırıyorlar elinizi ,bankalarda guvenlıkte zayıf aman ha dikkatli olun birikiminizin hepsini bir bankada tutmayın.İş bankası fotoğraf cekiyor hesap açılışı yaparken, ing öyle degil hatta o kadar zayıflarki anne kızlık soyadının yerine direk sizin soyadınızı yazarlar.

Üst Alt