Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşı çok düşük! İtiraz edebilir miyiz?

az_353

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
bağkur lu babam 22 yıl boyunca prim ödeyip ve geçirdiği hastalık nedeniyle sağ bacagı diz üstünden amputasyon yapıldı

malulen emekliliğe başvurduk bi kaç sefer ama sonuç hep ret olarak geldi.
ama bu siteden öğrenmiş oldugumm bilgiler sayesinde 28.madde den yaşlılık emekliliğine başvurduk ve gerekli prosedürleri yaptıktan 2 ay sonra emekli oldu ALLAH a çok şükür..
http://www.engelliler.biz/forum/eme...-basvurumuz-reddedildi-ne-yapmamiz-gerek.html

ama %57 raporla ve 22 yıl primle emekli oldugu halde bağlanan maaş ise 601.00 lira
bu normal mi yoksa diğer sitedeki diğer yaşlılıktan emekli vatandaşlarımızın maaşlarına bakıyorum da 800-900 lira arasında

bize verilen ise maaş ise 600 lira nasıl bir yol izlemek gerekiyor

şimdiden hepine çok teşekkürler ALLAH a emanet olun saygılarımla...

bilgileri size ulastirsam tahmini maas hesaplamasi yapabilirmisiniz

maaşın tekrardan hesaplanması için dilekçe verebilirsiniz.

bende ssk dan emekli oldum. yüzde 45 vergi indiriminden 5469 günle oldum. aldığım maaş 760tl sizcede az değilmi

çalışırken aylık yatırdıgınız primin azlıgı veya çoklugu maaşınızı belirliyor..buna ragmen maaşınızın az oldugunu düşünüyorsanız S G K ya dilekçe verebilirsiniz....

sanki hükümet çok yüksek emekli maşşı veriyorda emekli olup 698 tl aylık alanlar var hükümet utansın ne diyeyim bana asgeri ücret yatıyordur primleri demeyin asla kabul edilemez artı bu kişi ssk dan emekli oldu alsınlarda bu parayla aile geçindirsinler utanmazlar. ARKADAŞLAR BU KONUYLA İLĞİLİ BİMERE YAZDIM YOKSA BUNLAR BU KAFAYLA BİZE ONUDA ÇOK GÖRECEK.

Primler asgari ücretten yatmışsa kabul edilemez olan ne? Son zamanlar görüştüğüm insanlar primlerinin hep asgari ücretten yatırıldığını söylüyor. Kalan hakedişlerinin elden ödendiğini söylüyor. Asıl kabul edilemez olan bu. Şikayet et dediklerimin hepsi boynunu büküyor. Yoksa bir kişinin primleri 4000 TL den yatarken başka bir kişinin primleri asgari ücretten yatıyorsa aynı emekli maaşını beklemek adaletsizliği beklemek olur.

sen konuyu anlamamışın kardeş neden mi diyorsun bugün egerki senin emekli maaşın asgari ücretin altındaysa senin utanman lazım hükümet olarak asgari ücret yatırabilir şirket ama emeklilik günün geldimi taban diye birşey olması lazım mesala 800 falan sen adama 698 tl ver ondan sonra kaçak çalışmanın önüne geç onu geçecekler.

hükümete muhalif olabilirsiniz ama işi siyasete dökmeyin bu ülke ne badirelerden geçti

onu asgari üçretten yatırılırken patrona cevap veremiyor gerikalanı elden alıyor asgari üçrette 800değilki oparayı isteyesin devletten yatan prime göre maaş alıyorsun 700alan arkadaştavar 1400 alanda osizin yatırılan priminizle alakalı sizce hala düşük diyorsanız sgkya dilekce verip tekrar hesaplata bilir siniz

arkadaşım bende siyaset e dökmüyorum bende ona bakarsan bu başımızdaki iktidarıarın teşkilat mensubuyum ama haksızlıga haklı diyerekten de şirin gözükmeyeceksin. benim genel görüşüm bu emekli maaş ları hakkındaki düşüncem. benim düşüncem asgaricretin altında olmaması lazım emekli maaşın.

sorun varsa sorunun tabiki dile getireceksiniz. ben 1977 yılından bu güne kadar her şey hafızamda . kimler geldi kimler geçti ama siyaset yapmadan hedef göstermeden. forumda bilgilerimizi paylaşalım.

arkadaşım 2008 deki yasayı kim çıkardı primin dolduktan sonra yaşa kadar çalışsanda çalıştıkça emekli maaşın düşürüleceginide biliyon dimi.ben muhalefet yapmıyorum ben bu konuyu kaçkere bimerede yazdım.akadaşım benim anlatmak istediğim burda az diyecemize bimere dilekçe verelim de sorunu çözmeye kalksınlar.

maaş düşmesi sorununu bu forumda ilk ben dillendirdim. tabii ki sorun çok ben 27 senelik çalışmışlıgım var ve hala 4 yılım var normal emeklilik için. yani 31 yıl hizmet sürem olmalıymış....ama 1999 da çıkan yasayı kimler çıkardı biliyorsunuz herhalde

2008 yılında yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik Reformu´nun 2000 yılından önce işe girenlerin çalışmaya devam ettikçe maaşlarınınn düşmesine neden olduğu ortaya çıktı. 2000 yılından önce çalışmış olan arkadaşlar a vuruyor.

Ben 1999 çıkan yasaya sevinmiştim, benim dört yıl fazladan çalışmam gerektiği ve hükümete muhalif olduğum halde. 120 TL prim yatırıp 700 TL yi beğenmemek yanlış bence. Unutmayın üç çalışan bir emekliye bakmak zorunda.

evet bende okudum bunu ama önemli olan bunu nasıl düzeltirecez. ve bu konu hakkında çalışma yapılıyormu.

Merhaba ben 2010 nisan ayında böbrek nakli oldum.2010 ağustos ayından itibaren vergi indiriminden yararlandım.Yeni çıkan kanunla beraber 21.09.2013 tarihinde mamulen emekli oldum.Sgk dan gelen zarfda 599.77 lira emekli maaşı görünüyor.Sizde bu maaş düşükmüdür acaba ?

Sigorta giriş tarihi 20.06.2000 Prim gün sayısı 3604

Toplam ödenen 89,529.18

arkadaşlar işin aslı şu: Bende bu yıl (2013) ağustos ayında emekli oldum..Alacağınız emekli maaşına etki eden en önemli faktörler sırasıyla;

1-Çalışıyor iken işveren tarafından adınıza yatan aylık sigorta primi ( özellikle son yıllarda yatan sgk primleri ne kadar yüksek olursa maaşa da o denli pozitif yönde etki ediyor)
Sgk primleri taban dan yani asgari ücret üzerinden yattıysa alacağınız maaşta o denli düşük olacaktır.Fakat Tavandan (2500TL) yattıysa alacağınız emekli maaşıda o denli yüksek olacaktır.Fakat çoğu özel sektörde çalışanların maaşları ya asgariden yada sembolik olarak asgarinin gıdım üstünde yatıyor bu nedenle primleri 1000 tl ve altında yatanların maaşları maalesef düşük oluyor..
İşin ilginç yanı 1000tl primi yatanla 1500 tl primi yatanda 3 aşağı 5 yukarı aynı maaşı alıyor arada 50-70 tl gibi bir fark oynuyor.Dahada ilginci 1500 tl ve altında primleri yatan kişi emekli olmayıpta çalışmaya devam ettiği sürece ileride alacağı emekli maaşıda günden güne eriyor bunu ben değil bu işlerin içinde olan muhasebecilerden öğrendim. Primleri tavaandan yatanlar (2500TL) ise emekli olmayıp çalışmaya devam ettikleri sürece ileride alacakları emekli maaşı da günden güne yükseliyor..

2- Çalışanın toplam ödediği sgk primi ne kadar yüksek ise alacağı maaşa da o denli etki ediyor..

merak edenler için yazayım %60 sürekli raporumla 4200 gün 109 bin TL toplam ödenmiş primim var son 3 yıl 1500 civarı aylık primlerim yattı.. Aldığım emekli maaşı 900 TL..

Emekli maaşlarına zam yapacaklarmış %2.85 :)) 25 tl 65 kuruş buna da şükür...

Üst Alt