Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşı hangi bankaya taşınmalı sizce?

zazaca

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
1
maaş hangi bankaya taşınmalı sizce kim hangi bankadan alıyor ve nedeni

ben ptt den alıyorum kart gelmiş şifre aldım 5 tl kesmişler şifre alırken aktif ederken

özel bankalara bulaşmayın.tavsiyem halkbankası.
diğer bankalar işte şunu bunu veriyoruz diyerek maaşınızı 2-3 yıl o bankadan alacağınıza dair taahhüt imzalıyorsunuz.faiz,ücret komisyonları yüksek olduğundan size verdikleri 3 kuruşu misliyle o sürede geri alıyorlar.

labidu;
ben ptt de kaldım kart göndermişler şifremi aldım ama dediğiniz gibi halkbankı düşünüyorum müşteri hizmetlerini aradım biz bir şey vermiyoruz dedi geçersem halkbanka geçerim herhalde kaymaklı bir komisyon veren olmazsa yada akbank olabilir akbankla çok çalışıyorum kullanıyorum ikisinden biri

kesinllikle özel bankaya bulaşmayın be n bulaştım çok pişman oldum maşımdan her ay kesinti yapıyorlar e şifrem olmasa acayıp kesıntı yapıyorlar hep ben hatırlatıyorum yanlışınız var dıyorum ha. tamam dıyorlar p tt aldırcam orası kuruşunu dahı veriyorlar şimdı ben iptal etmek ıstiyorum birde üstelik kredi çektım dahada karıştırıyorlar acaba iptal eptırme şansım varmı

kerimc;

krediniz bitmeden maaşınızı başka bankaya taşıyamıyorsunuz sadece aynı bankanın farklı şubesinden almayı seçebilirsiniz.ayrıca tekrar ediyorum özel bankalara bulaşmayın.

kerimc;

hangi banka bu bazı bankalar altını 3 e çıkarmış onamı geçsek

sakın 3 altın veriyor dıye maşınızı aldırmayın senden fazlasını çıkarırlar ben çok pişman oldum garanti bankası maşımı aldığım banka

bence iş bankası garanti yapı kredi bankalarından şaşmayın

durum güncel ıng 3 altın reklamına başladı gene alan varmı burdan ne dersiniz 3 altın alayımmı geçip :)

Finansbank (3 yıl - 200 TL nakit)

Kısayol: http://www.finansbank.c...k-emeklilik-paketi.aspx

Maaş sözü süresi: 36 ay

Koşullar:

* Kredili Mevduat Hesabı da açılacak.
* 30 Kasım 2014'e kadar maaş alınmaya başlanacak.
* Maaş tutarının 500 TL ve üzerinde olması gerekiyor.
* Ödüller peşinen, maaş almaya başlanılan güne göre aynı/devam eden ayın 5. ya da 16. ya da 25. günlerinde emekli maaşı hesaplarına yüklenecek.

Avantajlar:

* 200 TL nakit para
* Türkiye'deki banka farketmeksizin tüm ATM'lerden MASRAFSIZ para çekebilme.
* Şubelerde işlem önceliği.
* İnternet bankacılığından ücretsiz EFT
* Aylık emekli maaşınızın maksimum 4 katına kadar, 6 ay vadeli FAİZSİZ VE MASRAFSIZ ihtiyaç kredisi.
* Hesap işletim ücreti de yok.

ING Bank (4 yıl - 2 gr altın)

Kısayol: http://www.ingbank.com....eler/sgk-maas-odemeleri

Maaş sözü süresi: 48 ay

Koşullar:

* 30 Eylül 2014’e kadar maaşın yatmış olması gerekiyor.
* Altın hesabı gerekli gibi görünüyor.
* Destek Hesap (Kredili Mevduat Hesabı) başvurusunda bulunmuş ilk 25.000 emekli müşteri şartı var.

Avantajlar:

* 2 gr altın.
* Emekli maaşınızı ING’ye taşıyarak, 10.000 TL ve üzeri tutarda, 36 ay vadeli ihtiyaç kredisi kullanmanız durumunda 1 çeyrek altın daha hediye. Toplamda 3 çeyrek altına kadar hediye kazanma fırsatından yararlanabilirsiniz.
* Ortak nokta ATM nakit çekim ücreti size özel %60 indirimli - ücretli..

Finansbank daha avantajlı gözüküyor.çünkü başka banka atm sinden de ücretsiz para çekebiliyorsunuz.
bu çok önemli bir özellik....

devlette birşey yokmu ptt de mesela ben ordayım

Arkadaşım özel bankalardan mümkünse uzak dur derim.
1.Şubesi, atm si her yerde bulunan banka makbuldur.
2.Taahutle bağlandığın banka seni çatır çatır yer.kurtulmak istersen zararla çıkarsın.
3.Temiz olsun.Devlet olsun.
4.Tavsiyem.halk bank ve ziraat.eğer kredi kartı kullanacaksan halk paraf var.ziraatın maksimum ortak kart var.
5.Bankalardan beklentin şöyle olmalı.1.madde dahil olarak eft ,hesap işletim ücreti,kredi kartı ücreti,banka başka şubelerden çekim ücreti almaması gerekir.bu özelliği taşıyan bankalar seni üzmez.
6.Altın parası gibi işlere bulaşmayın.banka ile çok içli dışlı olmayın.mümkünse kredi işlerinede girmeyin.eğer kredi kartını kullanmasını bilmorsanız.nefsinize hakim değilseniz kredi kartı da almayın.

Bankların tamamiyle aldatmacası niyemi altın veriyor altın hesabı açtırıyor kredili mevduat hesabı açtırıyor bunlardan belli sürelerde üçret alaçak

amma sadece emekli hesabı acıp ve internet üzerinden yapılan işlemler üçretsiz olursa

tüm atm lerden para çekme üçreti alınmazsa

bırakın hediyeyi o şekilde bile kabulumdur

çünkü emekli maaşımı 15 gün her ay çalıştıracak hem de 2 yıl 3 yıl söz verdirecek verdiği hediyeyi ototmatik geri çıkartacağı için

ne anladım ben bu işten tereciye tere samaya benziyor

defalarca dedim arkadaşlar 3 kuruş emekli aylığı alıyorsunuz bunada maaş denirse.bunuda bankalara yedirmeyin.şunu aklınıza koyun bankalar günahını bile sizlere ücretsiz vermez.alacağı yoksa vereceğide olmaz.

o yüzden tekrar ediyorum devlet bankalarını tercih edin halkbankası,ziraatbankası,vakıfbank gibi. yaada en azından işbankası yapı kredi bankası olabilir.

ben halk bankasından 9 sene maaş alıyorum çok rahat

Evine en yakın atm hangisi ise ona yazıl.Bankalrın çok kolaylığı var ,otomatik fatura ödeme günümüzün olmazsa olmazlarından.İng bankla çalışıyorum kart aydatına kızıyordum fakat alışverişlerden kazandığım bonus ve taksit kolaylığı yanında lafı bile olmaz.Promosyonlara kanmayın, gunluk hesap, turuncu hesap, devletin açtığı maaş hesabı, kredi cektiğim hesap derken bir baktım 4 hesap olmuş ,3-5 lira hesap işletim ucresi yok bilmemne ucreti geciriyorlar.Bankayla çalışıyorsanız mutlaka internet bankacılığından hesap hareketlerini takip edin, zırt pırt kesinti yapıyorlar.

arkadaşlar benim kadar bankayla işi olan olmaz sanırım dünya kadar borcum var kredi kredi kartı nerdeyse bütün bankalarla çalışmış biri olarak emeklilikten öncesinde yanlız sorduğum şu emekli maaşını taşıyana verilen promosyon olarak zaten olmuş olan hesaplarım dahilide benim için hangi banka uygun olur demek istedim zaten normalde devlet bankaları standart olarak halkbank iyidir ordada maaş hesabım var ama promosyonu yok ne yapalım kandirilmalayım kimse iyi dememiş alanlar varmı yazarken maaşınızın halkbankada olduğunu da yazarsanız daha makbul olur ve sebebi nedir o bankadan almanızın avantajı yada dezavantajı ne olduğunu yazarsak daha faydalı olabilir hesap işletim ücreti her banka alıyor zaten maaş hesabından alınmamasıgerekir maaşı taşırken şartları tek tek araştırılsa iyi olur gibi ondan sonra işimize geliyorsa geçelim ne dersiniz

Varmı başka görüşü olan arkadaşlar hangi bankadan alalım maaşımızı?

bence de halk.. yada ila özel derseniz, iş derim..

bende garantiye taşıdımkredi çekmek için şart koştu istemeden taşıdım yanında bir çeyrek verdi yani 1.60 gr altın çeyrek ediyor karşılığı olarak 3 sene taşınamaz diye şart görünüyor edevlette

Hangi Bankadan Emekli Maaşı Almalıyız

Merhabalar,
Sitede güncel olarak bulamadım bu yüzden konu açmak istedim. Emekli Maaşları ilk kez DenizBank'a yatmakta. Ondan sonra isteyen bankasını değiştire biliyor.

Ricam, hangi bankadan ne şartlarda hizmet almaktasınız?

Örneğin;

EFT, Havale ücreti ödeniyor mu? Fatura ödemelerinden komisyon alınıyor mu? Hesap işletim ücreti altında her yıl kesinti yapıyor mu? Zorunlu kredi kartı çıkarttırıyor mu?

Bu ve bunun gibi emekli maaşınızı aldığınız bankanın, avantaj ve dezavantajlarını yazarsanız ilerde banka seçimi konusunda bir fikir elde etmiş oluruz.

Teşekkürler.

Mesela Bu Fibabank. Finansbankın kurucusu [FONT=arial] Hüsnü M. ÖZYEĞİN bankası Finansbankı sattıktan sonra Fibabankı kurdu.

[/FONT]
https://www.fibabanka.com.tr/bireysel/bankacilik-hizmetleri/emekli-maas-odemeleri.aspx

• T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yapılan anlaşma doğrultusunda, emekli maaşını Bankamızdan almak isteyen SGK emeklisi (Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur) müşterilerimiz, 3 yıl süre ile emekli maaşını Bankamız aracılığıyla almayı taahhüt etmeleri durumunda promosyon almaya hak kazanacaktır.
  • Yapılacak promosyon ödemeleri maaş tutarına göre aşağıdaki gibi olacaktır.
    [*=1]1.000 TL’den düşük (1.000 TL hariç) maaşlar için 330 TL,
    [*=1]1.000-2.000 TL arası (2.000 TL hariç) maaşlar için 415 TL,
    [*=1]2.000 TL ve üzerinde maaşlar için 500 TL

[FONT=&quot]Emekli maaşını Fibabanka’ya taşıyan tüm emekliler ve yeni emekli olacak kişiler olarak;[/FONT]

• Fibabanka şube ve ATM’lerinin yanısıra, Türkiye’deki tüm ATM’lerden herhangi bir ücret/komisyon ödemeksizin emekli maaşlarını kolayca çekebilir,
  • Fibabanka Şubeleri başta olmak üzere tüm kanallardan gerçekleştirecekleri bankacılık işlemleri ile ilgili olarak hesap işletim ücreti ödemez,
  • Emeklililere özel bireysel kredi ve mevduat faiz oranlarından yararlanırsınız.

Ben emekli değilim ama annem emekli ve maaşını HALKBANK dan alıyor. Paraf kredi kartını ve internet şubesini kullanıyorum.
Avantajlarını şöyle sıralayabilirim;
Verdiği kredi kartlarından yıllık aidat almıyor.
Herhangi bir fatura ödeme talimatı istemiyor.
İnternet şubesinden fatura ödemelerinden ve TL yüklemelerinden herhangi bir komisyon almıyor.Ben fatura ödemelerimi ve TL yüklemelerimi hep internet şubesinden yapıyorum.
Başka hesaplara havale ve eft lerde limit olmaksızın 1,95 TL komisyon alıyor. Hatta havale ücreti biraz daha düşük olabilir. Ben genelde eft için kullandığım için havale ücretini tam olarak bilmiyorum.
Uygun komisyonlu kredi içinde bazen SMS falan atıyorlar.Fakat ben o konuyla pek ilgilenmediğim için ayrıntılı olarak detaylarını bilmiyorum.

Genel olarak benim gözlemlediğim avantajları bunlar,herhangi bir dezavantajını da görmedim.

İş bankasının verdiği hizmetler

* Uygulamamız süresince kredi kartı ve ek kartlarınızdan yıllık ücret alınmayacaktır.
* T.C. SGK emekli maaşı ödemelerinin yatırılacağı maaş hesabınızdan uygulama dönemi içerisinde Hesap İşletim Ücreti alınmayacaktır.
* İnternet Şubemiz, İşCep ve Telefon Şubemizden ücretsiz havale yapabileceksiniz.
* İnternet Şubemiz, İşCep ve İşTablet kanallarından aylık 3 adet ücretsiz EFT yapabileceksiniz.
* Şubelerimizden açtıracağınız TL, EUR veya USD cinsinden Vadeli Mevduat Hesabınız için size özel avantajlı faiz oranlarımızdan yararlanabileceksiniz.

Emeklilere EFT ücretsiz biliyorum ben . Denizbank tan Ziraat e EFT yaptım maaşımı , oradan da başka bir bankaya EFT yaptım hiçbirinde işlem ücreti ödemedim

Ben şekerbank 'tan alıyorum eft havale ücretsiz kredili mevduat hesabı açtı orda 500 tl var hiç kullanmadım öyle duruyor sadece maaşımı çekiyorum bankadan okadar.Internet bankacılığını kullanıyorum istediğim zaman başka bankaya ücretsiz eft havale yapıyorum.3 yıllığına anlaştım 300tl verdiler.

peki bu maaş aldığımız bankadan örnek veriyorum : Ziraattan ilk maaş ve promosyonu aldık. 6 ay sonra sallıyorum PTT ye geçmek istedik burda bir sorun oluyor mu ?

Üst Alt