Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşı hesaplama programından beklentileriniz ne olurdu? Tavsiyeleriniz önemli.

arkaplan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Biliyorsunuz emekli maaşı hesaplama konusu ne yazık ki çok karışık. Adeta bir çorba gibi. Hesaplama hem 3 ayrı dönem üzerinden yapılıyor; hem de güncelleme, katsayı, gösterge vs. derken, hesaplama yapmak neredeyse imkansız hale geliyor.

İşim gereği hakim olduğu bu konuda bir hesaplama aracı (4a için) yaptırmaya karar verdim. Şu anda işin formülasyon kısmı bitti. Bir yazılımcıya ücret ödeyerek, emeklilik maaşı hesaplama aracını yaptıracağım ve kısmetse web siteme koyacağım.

Bu noktada sizlerden tavsiye almak isterim. Tavsiyeleriniz doğrultusunda düzenlemeler ve eklemeler yapabilirim.

İnternette yer alan emekli maaşı hesaplama sistemlerini göz önüne aldığınızda, yeni bir hesaplama aracından beklentiniz ne olurdu? Ya da mevcut hesaplama araçlarının sizce eksiklikleri nelerdir?

Şimdiden teşekkür ederim.

@arkaplan

hali hazıda emekli maaşı.com sitesi hesaplama yapıyor hemde az bir sapma ile +-30 tl gibi.
o sitenin formatında e devlet 4/a hizmet dökümünü kopyala yapıştır yapman lazım. ancak insanlar bundan biraz çekiniyor. kişisel bilgilerini vermek istemiyorlar. kopyala yapıştır yapmadan sadece manuel girerek hesaplanan bir site yapmanı tavsiye ederim. inanıyorumki çok işe yarayacak.

ozgurmeric74

Cevabınız için teşekkür ederim. Kopyala yapıştır konusundaki çekincenizde kesinlikle haklısınız. Ama şöyle de düşünmek gerekir:

Eğer kişi kopyala yapıştır yapmazsa; tek tek girmesi gereken 100'ün üzerinde satır olacaktır. Örneğin birkaç tanesi:

- 2000 öncesi prim toplamı
- 2000 öncesi yıl sayısı
- 2001 prim tutarı
- 2002 prim tutarı
- 2003 prim tutarı
- 2004 prim tutarı
- 2005 prim tutarı
- 2006 prim tutarı
- 2007 prim tutarı
- 2008 prim tutarı
- 2008 sonrası toplam primi
-vs.

Bu liste çok daha uzatılabilir.

Dediğinizi ben de düşündüm ama, böyle bir şey yapsam bile, kişinin onlarca veriyi doğru olarak girmesi neredeyse imkansız ve çok uzun zaman alacaktır.

Dolayısıyla tek çare, e-devletten kopyalanacak olan bilginin sisteme yapıştırılması gibi görünüyor.

O zaman yine de, hem otomatik veri çekecek hem de manuel veri girilebilecek bir sistem yapılabilir. Kullanıcı girişte dilediğini seçer ve öyle devam eder. Bunun üzerinde çalışmam gerekecek.

arkaplan

şuan excel sistemi olarak bir formülasyon var. hatta ben ilk onu indirip hesaplatmıştım. doğru biraz meşakatlı bir iş. gerçi özel kimlik bilgilerimiz kimlerde yokki. heryere kimlik veriyoruz. tanımadığın bilmediğin yerlerden telefonuna ismin ile mesaj geliyor.

@ozgurmeric74 Özgür Bey merhaba.Emekli maasi sitesi benim maaşımı 62 TL eksik hesapladı.Sizce sorun ne olabilir.Şimdi yine kontrol ettim.Tam 62 TL fark var.

Bence bu kadar fark normal. Çünkü sistem çok karışık ve bu tür sitelerin temel amacı bilgi vermek olsa gerek. Tam olarak hesaplamak zaten imkansıza yakın. Yine de maaşınızda yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız, SGK'ya itiraz dilekçesi verebilirsiniz.

İşçi Dünyası Emekli Maaşı Hesaplama Aracı

iscidunyasi.com sitesinde yayımladığımız bir yazı ile, emekli maaşlarının 4a için nasıl hesaplandığını anlatmıştık:

https://iscidunyasi.com/ne-kadar-emekli-maasi-alirim-4a-icin-emeklilik-maasi-hesaplama-ornegi/

Bu yazı aslında çok ilgi gördü. Çünkü emekli maaşı hesabını, bir örnek üzerinden ve en ufak detayına kadar anlatarak hesaplamıştık.

Ama geçen sürede gördük ki; bu konu ne kadar detaylı anlatılırsa anlatılsın, her hangi birinin kendi emekli maaşını hesaplaması neredeyse imkansız. Bunun nedeni ise, SGK'nın emekli maaşı bağlama işlemlerini adeta bir çorbaya çevirmiş olması.

Bunun üzerine neredeyse 1 ay boyunca çalıştık ve tüm formüller, tablolaları, katsayılar vs. bir yazılımcı arkadaşa günlerce izah ederek kodlara döktürdük.

Sonuç olarak artık yeni bir "Emeklilik maaşı hesaplama aracı" var. Peki bunun diğerlerinden farkı ne?

Şu konuda ozgurmeric74 ün bir önerisi vardı. Onu da dikkate aldık.

- Diğer birçok programdan farklı olarak hem otomatik hem de manuel hesaplama seçeneklerimiz var.

- İsterseniz e-devletten aldığınız pdf formatındaki BARKODLU 4a hizmet belgenizi kopyalayıp yapıştırabilir ve bir tuşa basarak tahmini emekli maaşınızı görebilirsiniz. (Belgeyi açınca CTRL A ve CTRL C yapıp kopyalamanız ve hesaplama aracındaki kutuya CTRL V ile yapıştırmanız yeterlidir.)

- İsterseniz, yani bu belge içeriğini bizimle paylaşmak istemiyorsanız, tek tek ilgili kutucuklara giriş yaparak da hesaplama yaptırabilirsiniz.

- Konunun uzmanları görecektir; gerçekten de en ufak detaya kadar her şeyi formılasyona kattık. Bunu anlamak için, yazı kısmını okumanız da yeterli olacaktır.

Hesaplama aracı şu anda test aşamasında yani sizlerden dönüş bekliyoruz. Amacımız neredeyse kusursuz ve tam hesap yapan bir program elde etmek. Bu nedenle her türlü görüşünüz bizim için çok önemli.

Lütfen hem görüntü hem de hesaplama konusunda görüşlerinizi esirgemeyin. (Tüm geri dönüşlerden sonra nihai halini vereceğiz.)

merhaba emekli maaşını 508.531.536,72 TL olarak hesapladı

Merhaba. Manuel giriş mi yaptınız yoksa otomatik mi hesaplattınız acaba?

Manuel ise, şu anda TL'den altı sıfır 2004 yılında atıldığı için, sayılarda bir sıkıntı mevcut. Yazılımcı arkadaşa bu konuda bilgi verdim.

otomatik yaptım 2005 yılının ocak ayından önceki primler milyon olarak görünüyor.

Geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Yazılımcıyla görüşüp en kısa sürede düzeltme sağlayacağız.

Özel mesaj yoluyla en azından sonuç kısmının ekran görüntüsünü ya da fotoğrafını buradan bana ulaştırabilirseniz çok memnun olurum.

Üst Alt