Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşı hesaplanırken yapılan zamlar nasıl hesaba katılıyor?

jack72

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

ben emekli değilim ,sormak istediğim bir soru var herkese örnek olarak bir kişi 3 yıl sonra emekli olacak,

bu yıl emekli olsa 1200 TL ALACAKTI AMA 3 YIL SONRA BİR YERDE ÇALIŞMAYIP 3 YIL SONRA EMEKLİLİK İÇİN

BAŞVURUDA BULUNDUĞUNDA AYNI 1200 TL Mİ MAAŞ MI ALACAK YOKSA ARADA GEÇEN SÜREDE O GÜNKÜ

KOŞULLARA GÖRE DAHA MI YÜKSEK EMEKLİ MAAŞ ALACAK ??? YOKSA SADECE 3 YIL SONRA

BAŞVURDUĞUNDA SADECE O GÜNKÜ YAPILAN ZAM MI İLAVE EDİLECEK ??? YOKSA 3 YIL SÜREDE GEÇEN

TOPLAM ZAMLARIN HEPSİ MI İLAVE EDİLİR MAAŞA???

OturanBoğa officer ozgurmeric74 hozgul

Son düzenleme:
Ssk 4a engelli emekli maaşları hak.

Merhabalar,

SSK 4A DAN EMEKLİLİK İÇİN MÜRACAAT ETTİĞİMİZ ZAMAN 2018 YILINA KADAR Kİ GEÇEN ZAM

TUTARLARI MAAŞA İLAVE EDİLİYOR MU ??

YOKSA SADECE EMEKLİ OLDUĞUMUZ SENE İÇİNDEKİ ZAM TUTARI MI MAAŞA İLAVE

EDİLİR ???

GEÇMİŞTEKİ YAPILMIŞ OLAN ZAMLAR MAAŞIMIZI YÜKSELTMEZ Mİ ???

GEÇMİŞTE EMEKLİLERE YAPILMIŞ OLAN TÜM ZAMLAR MAAŞA İLAVE EDİLİP GÜNCEL EMEKLİ MAAŞ RAKAMI

MI ORTA ÇIKIYOR???

Emekli olduğun ay başlar geçmiş yıllar senin maaşına bir yararı yok yararı olsaydı bugünün emekli maaşları 600 milyon civarı olmazdı zaten

EMEKLİ MAAŞI NASIL ARTAR.
maaşınız brüt 5000 tl ile 10000 tl ise yaklaşık aylık 6 ile 8 tl artar.
ikinci artış ise devletin 6 ayda bir yaptığı zamdır...%3 ile 5 arası enflasyonuda dahil edebiliriz..
maaş artışı yüksek prim ile yatan maaşlarda fazla olur asgari ücretle yatan paralarda sadece devletin verdiği zam ile yetinirsiniz..
bu gidişle emekli maaşları kuşa dönecek..10 yıl önde dolar 1500 tl idi şimdi 6300 tl...bu durumda biz engellilermi suçluyuz...

kendimden örnek vereyim;

emeklilik için yaş beklemekteyim iki yıldır prim ödemiyorum.arada gerek sgk gerek emeklimaaşı.com dan hesaplama yapmaktayım.

bu hesaplamalardan gördüğüm emekli maaşlarına her zam yapıldığında benim maaş da artmakta.

hatta ocak artışları zam oranından bile fazla oluyor galiba büyüme oranı falanda ilave ediliyor.

kısacası emekli olana kadar bu artışlar böyle devam edecek.

SGK ve EMEKLİ-MAAŞ.COM arasında hesaplamada ne kadar fark ediyor ????

SİZ EMEKLİLİĞİ HAK KAZANDINIZ AMA YAŞI BEKLİYORSUNUZ DİYE BELİRTMİŞSİNİZ,SSK 4A EMEKLİ MAAŞLARINA HER ZAM YAPILDIĞINDA EMEKLİ OLMAYANLARIN MAAŞIDA EMEKLİ OLMUŞ GİBİ HER SENE ZAMLANIYOR MU ?? BİZ EMEKLİ OLDUĞUMUZ ZAMAN GEÇMİŞ DÖNEMDE YAPILMIŞ OLAN ZAMLARLA BİRLİKTE GÜNCEL MAAŞI MI ALACAZ ???

YOKSA EMEKLİ OLDUĞUMUZ ZAMANKİ GEÇMİŞTEKİ YAPILMIŞ OLAN ZAMLAR İLAVE EDİLMEYİP EMEKLİ OLUNAN YILDA SENE İÇİNDE

YÜZDE KAÇ ZAM YAPILMIŞŞSA O KADAR MI MAAŞ ALACAZ???
zamanyolcusu istanbul40 OturanBoğa ozgurmeric74

jack72

yukarda yazımda anlaşılmayan bişeymi var..zam almadan beklersek maaş kuşa döner emekli olunca.

SİZ EMEKLİ MAAŞINIZI HESAPLARKEN SGK ve EMEKLİ-MAAŞ.COM arasında hesaplamada ne kadar fark ediyor ????

zamanyolcusu

250 300 fark ediyor sitede 1100 küsür çıkıyor

Son düzenleme:
Burdaki Forumlarda arkadaşlar yazmışlar SSK'ın kendi sitesinde engelli olarak maaş hesabı yapmadığı için o yüzden fark çıkıyor diye yazmışlar SNITCI

jack72

engelli olarak hesap yapmıyor da biz engelli emekliler normal emeklilere göre fazla maaş almamız lazım onların dediklerine göre yaşamımızı sürdürmek için

en düşük emekli maaşı 936 tl diyorlar :) şaka gibi sen öl diyorlar kısacası

neyse haram zıkkım olsun bizim paramızla sefa sürenlere

EMEKLİLİK MAAŞINDAKİ FARK NEDEN ÇIKAR.
1. emekli maaşları yatırmış olduğununuz prim ve gün durumuna göre düşük veya yüksek çıkar...
2.5000 iş günü asgari ücretle yatan prim ile 9000 gün yatan prim maaşı aynı olmayacaktır..
3. emekli maaşları çalışmasanız dahi gününüz doldu ise emekliliği bekliyorsanız..maaş artışı yıllık devletin verdiği oran kadar HER YIL artar..
4. maaşınız 5000 tl brütün üzerinde yatıyorsa ayrıca aylık 6 ile 8 tl ayrıca artar...buna ek yıllık zam eklenir..
5. sgk nın emekli maaşı hesaplama sistemi % 99 dogru gösteriyor...ancak bagkur siğortalılıkta var ise o ayrı birleştirme yapılıp ayrı hesaplanıyor...onunda hesaplama sistemini sadece sgk yapıyor...

istanbul40 Peki Sgk Sitesinde Hesaplama Yaptığımda Sağ'daki Aylık Kazanç 2900 TL Yazıyor. Bu Duruma Göre%50 Yani 1450 TL Bağlanması Gerekmezmi..Bende Çıkan Sonuç 1100 TL + 54 TL Ek Ödeme.Benim 3. Derece Vergi Indirimim Var..Ama Sgk Sitesinde Engelli Hesaplama Yok.Kısacası Bu işin Kuralı Sağ'daki Aylık Kazanç'ın %50 si Aylık Baglanmasimidir..

EMEKLİ MAAŞLARI HANGİ KRİTERLERE GÖRE HESAPLANIR?

Çalışan için ödenen prim miktarı, çalıştığı süre gibi faktörler emekli maaşının tutarında belirgin özellikler gösterir. Örneğin primini belirli bir seviyeden yüksek ödeyen ile asgari miktarda ödeyen arasında büyük farklar görülür. Bunun yanında emekli maaşlarına yapılan zamlar bir yeni yıl bir de yıl ortası olmak üzere yılda iki defadır. Emeklilerin istedikleri herhangi bir bankadan alabildikleri emekli maaşları Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon oranlarının belirlenmesi sonrasında zamlanarak tekrardan hesaplanır.
elifsu2010 yanlış biliyorsunuz.Hesaplama sgk ya yatırdığınız sene ve primlere göre hesaplanır..

BENİM 9100 GÜN PRİM 1987 GİRİŞ... 30 YILDA YATAN PRİM MİKTARI 870.000 TL

BAGLANAN MAAŞ 3800 TL EK ÖDEME 152 TL TOPLAM MAAŞ 3952 TL DİR.

AYLIK BRÜT MAAŞIM 7000 TL ÜSTÜ ..NE KADAR PRİM OKADAR MAAŞ...

ŞİMDİ DİYORSUNUZ Kİ NE KADAR YÜKSEK MAAŞ.BEN SAGLIĞIMI KAYBETTİM.Kafamda tümör her gün ömürden bir gün daha kısalıyor..yıllarımı verdiğim mesleğim emeğim hepsi gitti...herşey para değil insanlar bunu anladığı zaman iş işten geçiyor zaten...Hayatta bir günü mutlu geçirebiliyorsanız buna sevinmek lazım..herşey boş.............
.

Merhabalar,

Benim emekliliğime 4 sene var.Şu an ne kadar emekli maaş alırım diye emekli-maaş.com'dan hesaplama yaptım.Hesaplama sonucu çıkan tutarı Bu çıkan tutarı emekli olacağım 4 yıllık süreye kadar her sene emekli-maaş.com sitesinden hesaplatıp Allah kısmet ederse emeklilik için müracaat ettiğim zamanki bağlanıcak olan maaşla emekli-maaş.comdan bu 4 yıllık sürede hesaplattığım tutar ile bağlanıcak emekli maaşım arasında ne kadar fark olur?????? istanbul40

Bu gidişle her yıl alacağın para %20 yükselecek ancak enflasyon oranlarının yüksek olması sebebiyle devletin enflasyonu ile piyasanın enflasyon oranları tutmayacağı için 4 yıl sonra alacağın maaşın alım gücüyle şimdiki alacağın arasında çok fark edecektir...

ben emekli olmadan emekli-maaş.com'dan hesapladığım tutar emekli olacağım süreye kadar her sene artacak mı ??????? istanbul40

Arkadaşlar emekli gününüz doldu ise hiç beklemeyin derim.Arkadaşların anlamadığı konu maaşımız neden düşük diyorlar... ne kadar yüksek prim ve gün sayınız olursa okadar yüksek maaş alırsınız...asgari ücretle yatan maaşla alacağınız miktar en az alt tutar olur...
1.prim doldu ise sadece emekliligi yaştan bekliyorsanız...HER YIL DEVLETİN VERMİŞ OLDUĞU YILLIK ZAM EKLENİR.
2.PRİM DOLMADI HALA ÇALIŞIYORSANIZ..Maaşınızda 5000 tl brütün üzerindeyse aylık 6 ile 8 tl ayrıca yükselir...Ayrıca yıllık zam eklenir..
Yüksek enflasyondan dolayı her yıl alacağınız zam miktarı aynı olmayacağı içim alım gücünüz düşecektir..
2019 OCAK ayında zam oranı 6 aylık enflasyon yüksek çıkacağı için zam miktarı %9.5 ile %10.5 olabilir....tabi düşük çıkarmazlarsa...

benim prim gün sayım dolmadı ve emekliliğime 4 sene var.Ama ben bugün emekli olsam ne kadar alırım diye emekli-maaş.com'dan hesaplattım.

emekli-maaş.com'un hesapladığı tutarı emekli olana kadar her sene emekli-maaş.comdan hesaplatıcam.Ve böylece 4 yıl sonra emekli olduğum zamanki tutarla emekli-maaş.com'un 4 yıl sonraki çıkarıcağı tutar arasında ne kadar fark olur emekli maaşında??? istanbul40

Yukarıda detaylı anlattım neyi anlamadınız bende anlamadım...
ben yarınımın ne olacağını bilemiyorum siz diyorsunuz ki 4 yıl sonra ne kadar maaş alacağım...
yarın yaşayıp yaşamayacağımızı bilmiyoruz...siz hala ısrarla kaç tl maaş alacağım diye soru soruyorsunuz...
bu enflasyonla böyle devam edersek sizin alım gücününüz 4 kat daha düşecektir...bunumu ögrenmek istiyorsunuz...
şimdi alacağınız 1 tl eşyanın fiyatı 4 tl olacaktır...
maaşının 1400 ise 4 yıl sonra en iyi 2000 tl olacaktır...

@jack72

4 sene sonrasının emekli aylığını hesaplamak pek mümkün değil. Zira aylığın ne kadar olacağına ait parametreleri kimse bilemez. Enflasyon, zam, oranlar??? Bilmek mümkün değil

Ben ne kadar maaş alırım diye bir şey söylemedim.Sadece benim prim gün sayım dolmadı ve emekliliğime 4 sene var.Ama ben bugün emekli olsam ne kadar alırım diye emekli-maaş.com'dan hesaplattım.

Her sene yılda 2 defa yapılan zamları emekli-maaş.com sitesi her sene ilave edip ne kadar emekli maaş alabiliceğime dair bir hesap yapıyor.ve 4 sene boyunca her sene böyle emekli-maaş.com'dan hesaplattığım tutar emeklilik için allah kısmet ederse başvurduğum zamanki alacağım emekli maaşımla emekli-maaş.com'un hesapladığı tutar arasında 3 aşağı 5 yukarı ne kadar fark oluyor ????

Primleri dolmayan ve emekli olmayan bir kişinin emekli-maaş.com'un yapmış olduğu tahminen ne kadar emekli maaş alırım hesabı doğru mudur ???? Yani allah kısmet edip emekli olduğumuz zamanki tutarla bu sitenin yapmış olduğu hesaplama ne kadar fark ediyor ?? Site doğru hesap yapıyor mu ??? @istanbul40

jack72

Bahsettiğiniz site benim aylığımı hemen hemen doğru hesaplamıştı

Yeni açıklanan bu seyyanen zamla ilgili detaylı bilgisi olan varmı arkadaşlar

@reyhan21

150 bin SSK ve Bağ-Kur emeklisine ayrıca seyyanen zam da olacak.

Bin liranın altındaki maaşlar bin liraya tamamlanacak. Böylece bu emeklilerin maaşına önce seyyanen zam, ardından enflasyon zammı yansıtılacak.

680tl alan bağkurlunun ve 1000tl altı maaş bağlanan sgk emeklilerinin maaşı ocak 2019 tarihinde seyyanen zamla 1000tl olacak artı %? enflasyon zamı alacak.

Emekli olmadan prim gün sayısı dolmadan emekli-maaş.com'dan ne kadar maaş alırım hesaplaması yapıyorum.örnek olarak ben kısmetse seneye emekli olmuş olsaydım,emekli-maaş.com'un yapmış olduğu maaş hesabı emekli olurken maaşla arasında çok büyük farklar yaratır mı ??

Bunları soruyorum çünkü herkes ne kadar emekli maaşı aldığını yazıyor ve yazılan emekli maaş rakamlar çok düşük ama benim 2003 girişim var ama 2005'de sadece 2 ay 2006'dan beri devamlı yatan sigorta primim var o sitenin bugün hesapladığı maaş bana 1248 liraydı.

@hozgul

Kardeşim merhaba forumda yorumlarını dikkatle okuyor ve beğeniyle takip ediyorum

%59 hastane engel raporum var şuanda Ankara'da sağlık kurulunda
Benim sana sormak istediğim verği indirim belgem Aralık ayının sonuna doğru istanbul Maliyeye ulaşacakmış (bir aksilik olmazsa)

Ben bu süre zarfında emeklilik için Ocak ayında SGK'ya emeklilik başvurumu yapamazsam

Emekli maaşlarına yapılacak yapılacak zamlardan yararlanabilecek miyim?

Bir başka söylemle mevcut maaş alan emekliler gibi tüm maaş attışlarından yararlanabilecek miyim?

Vereceğin bilgiler için şimdiden çok teşekkür ederim.

Strabon

Çok teşekkür ederim, edindiğim bilgi varsa yazmaya çalışıyorum.

Örneğin Mart ayında emekli oldunuz ama Ocak'ta da malum emeklilere zam gelmişti. Emekli aylığınız hesaplanırken Ocak ayında gelen zam da nazara alınır, eğer sorunuz bu ise.

Üst Alt