Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşı kesildi ve geriye dönük para isteniyor!?

volkankose07

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
herkese selamlar.

annem 2011 yılında kanserin son evresinde olduğu için malulen emekli oldu. ama sgk 1 yıl sonra tekrar heyet raporu istedi vs. sonuç olarak doktorlar çalış raporu vererek ve annemle dalga geçerek %40'ın altında rapor vererek emeklilik hakkını elinden aldı.

annem bu sefer 2013 yılında vergi dairesine başvurarak %72 raporla eksik günlerinide doğum borçlanması yaparak emekli oldu. ama 2015 ocak da ne hikmetse tekrar maaşı kesildi. gerekçe olarak 2004-2005 yıllarında çalıştığı iş yerinin primlerini yatırıyor gibi gösterip aslında yatırmamasıymış.
sgk bu işyerinde çalışan 20 kişiye yakın insanın emekliliği iptal edildi demiş. ve bunu yapan işyeri yetkileleri şu an hapisteymiş.
ve bugün tebligat geldi. 2013 ağustostan bu yana 15.600 bin tl + 1 yıllık yasal faizi ile 16.700 bin tl annemden 1 ay içinde istiyor.

iyide iş yeri bu primleri yatırmadıysa ve suçları sabit görüldüğünden şu anda hapistelerse annemin suçu ne?

sgk daki memurlar bide anneme sen 1.5 sene bu maaşı yemişsin, öde bu parayı diye sert bi mizaçla annemi suçlamışlar. sgk daki bi tane insan evladı bir bayan. annemin hasta olduğunu görünce teyze ben sana bir dilekçe vericem git onunla dava aç kesin kazanırsın, sen haklısın bu konuda. senin gibi çok kişinin mAşını kestiler demiş.
ama avukatlar yanaşmıyor dava açmaya. sen o tarihte o işyerinde belki çalışmadın nerden bilecez demişler. hem 2 sene dava sürer ve sağlık hizmetinden yararlanamzsın demişler.

bu nasıl iştir ya.
biz antalyada yaşıyoruz. kardeşim güvenlikti. ama antalya büyükşehir yılbaşında 205 kişiyi işten çıkarınca oda işsiz kaldı. ben zaten 1 seneden beri iş bulamıyorum. anneminde maaşı kestiler. nasıl ödücez biz bu parayı ve neden biz ödüyoruz
annem doğum borçlanmasına başvurduğunda günü hesaplanırken veya daha sonra neden bu tespit edilmedi, ne olduysa 2015'e girince priminin eksik olduğu anlaşılıyor. YAZIKTIR YA...

Konu hakkında bilgisi olalardan yardımlarını rica ediyorum. SAYGILAR...

2004-2005 dönemindeki işyeri sigorta sahteciliği mi yapmış yoksa gücü yetmediği için sigorta primlerini mi ödememeiş, anlamadım? Eğer gücü yetmediği için ödememişse, bu durum çalışana nasıl yansıtılıyor aklım almadı!

Bu konuda önerisi olan var mı arkadaşlar?

sgk işverenin prim borcu var ise sizi emekli etmez zaten , etti isede sizin bir suçunuz yok , işyeri evrakta sahtecilikle sgk yı aldattı ise hem işyerine hemde sgk ya dav açın derim.

ewet işyeri sahtecilik yapmış. ama benim anlayamadığım sgk emekli yapmadan önce günlerini hesaplamıyor mu, niye 1.5 sene sonra anlaşıldı bu. annem hasta haliyle sgk da saatlerce sıra bekleyip bu yanlışlığı düzeltmeye çalışıyor,
annem tekrar iptal edilen günlerini 2. defa doğum borçlanması yaptı. bugün 2004-2005 yılındaki primlerinin iptal edildiği günleri yatırdığı takdirde, sgk daki memurlar işlemleri hızlandırarak bu ayın sonuna kadar tekrar emekli olmasını sağlıyacaklarını söylemişler. ama yarına kadar 3.000 bin tl yatırıp banka dekontunu sgk'ya vermemizi istiyorlar. maaş balandığı takdirde her ay, en az 4/1 ini 1.5 sene aldığı maaş karşılığı kesiceklermiş. bunun hak neresinde ADALET neresinde. dava açmayada avukatlar yanaşmıyor. avukatın birisi: senin o tarihlerde orada çalıştığın belli değil, belki de sen çalışmadın demiş.
birisi: kimi kime dava etcen demiş.
doğru valla burası TÜRKİYE.

Üst Alt