Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşı ne zamandan itibaren birikmeye başlar?

barisvan

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
7
ben yakında emekli olacam emekli olduktan sonra alacağım toplu paraları emeklilik için başvurduğum tarihten itibaremi yoksa istrahatimin bitiği tarihten itibarenmi sayılır toplu para almam için hangi tarih kabul olur cevap veren arkadaşlara teşekür ederim

Tahsis talep tarihinden itibaren birikir... Yani, sigorta müdürlüğüne başvurup kayıt numarası aldığınız günden itibaren...

Not: Eğer sağlık raporu konusunda sorun olursa, o zaman emekliliğe temel oluşturan sağlık raporunun tarihi emekli maaşı için başlangıç sayılır.

Bu konuda benimde kafam çok karıştı..:(

03.11.2010--sgk il müd. ne başvuru tarihim
01.12.2010--tıp fak. rapor tarihim
06.01.2011--sgk ya taahhüt belgesi verdim maaş bağlanmasına dair.

sonrasında bağlanması gecikince defalarca aradım ve sistemin çalışmadığını, tefe tüfeyi beklediklerini vs derken..şubatta bilgi yazısı geldi.. daha önce babamdan yetim aylığı aldığımdam mevcut tahsis numarası çıktığı için yeni bir tahsis numarası veremediklerinden dosyayı sgk genel müdürlüğüne gönderdiklerine dair.. genel müdürlüğü ve sigortalı emeklilik işlemleriyle olan telefon trafiği neticesinde, önceden yetim aylığı alanların maaşlarını sadece genel müdürlük bağlayabilir, işleminiz yapıldı yakında tebligat gelecek cümlesini zorla alabildim ağızlarından..:mad: (tebligatta hala gelmedi)

dün e-devletten baktığımda tahsis numaram ve aylık gelir almaktadır ibaresini gördüm, rakam vs yok. bağlanma oranı %70 yazıyor..
ve maalesef ki aylık başlangıç tarihi 01.02.2011 olarak belirtilmiş..:( genelde çevrem ve buradan araştırdığım kadarıyla sgk ya ne zaman dilekçe verdiysen o zaman işlemeye başlar demişlerdi.. şimid benim 3 ay havaya mı uçtu..???:confused:

saygılar..

renal benimde evraklarım ankraya gönderilmiş sgkm tarafından bir haber alamıyurum bir aydan beri nereyi aramam lazım emekli olup olmadığımı nasıl öğrenebilirim ve tahsis numaramı nasıl öğrenebilirim saygılarımla

Bülent bey kayıt sayısı derken emeklilik başvurusu yapılıp hastaneye sevk edildiğimiz kayıt numarası mı? Yoksa emeklilik onaylandıktan sonra yapılan talepten sonrası mı oluyor anlayamadım?

barisvan; 312 458 70 00 ana santral genel müdürülük buradan ssk mı bağkur mu belirtiyorsunuz ona göre bağlıyorlar.. 5-6 numaradan sonra "sigortalı emeklilik işlemleri biriminin" direkt hattından hep sağlıklı bilgi alabildim. ssklı iseniz bu numaradn öğrenebilirsiniz.. 312 458 72 44

5510 sayılı yasanın 30. maddesinden derledim:
Yaşlılık aylığına hak kazananlara, yazılı istek tarihinden sonraki ay başından itibaren aylık bağlanır.
Aylığın ödenmesine başlanacağı tarihte hastalık sigortasından geçici iş göremezlik ödeneği almakta olan sigortalının yaşlılık aylığı, geçici iş göremezlik ödeneği verilme süresinin sona erdiği tarihi takip eden ay başından başlar. Ancak, bağlanacak yaşlılık aylığı geçici iş göremezlik ödeneğinin aylık tutarından fazla ise, aradaki fark birinci fıkraya göre tespit edilecek tarihten başlanarak verilir.

kamudan emekli olacakların aylıkları ayın 15 inden özelden emekli olacakların aylıkları ayın 1 inden itibaren başlar

Sayın Bülent bey ben 31,03,2016 tarihinde vergi indiriminden emeklilik için başvurdum fakat bana hangi tarihte maaş alacağım ve toplam kaç günlük maaş alacağım hakkında bilgi verilmedi sigorta müdürlüğünden kayıt numarası almayıda işin açıkçası unuttum benim sorum emeklilik başlangıç tarihim 01,04,2016 mı ve toplu olarak kaç günlük maaş alırım teşekkürler.

sedatgolcuk
Emekliliğiniz özel sektörden ise aylığınız 01.04.2016 tarihinden itibaren bağlanır ve birikmeye başlar.
Ne kadar toplu para alacağınız, işlemlerinizin bitip maaşınızın resmen bağlandığı ve ilk ödeme gününüze göre değişir.

Sayın Ufukalp bey bugün itibari ile e sigorta müdürlüğünden maaşımı ve ne zaman alacağım bilgisine kavuştum.18.05.2016 tarihinde Denizbank XXX şubesinden maaşını çekebilirsiniz dediler ve maaş olarakta 2409.27 Tl ve % 4 ek ödeme alacaksınız dediler şimdi sorum 18.05.2016 tarihinde toplu olarak ne kadar maaş alacağım ve ek ödeme bu toplu parada birkezmi ödenecek teşekkürler.

@sedatgolcuk
Bu 2.409 + ek ödeme sadece bir aylık emekli maaşınız mı yoksa biriken mi?
Kusura bakmayın yüksek geldi ama olmaz demiyorum yanlış cevap vermemek adına soruyorum, prime esas toplam kazancınız ne kadardı acaba? E-devlette çıkan bir bilgi var mı?

sedatgolcuk
Şimdi yazdığınız başka bir başlıktan prime esas aylık ve toplam kazanç tutarınıza göz attım maşaallah bayağı yüksek ve bunun sizin bir aylık emekli maaşınız olduğunu anladım.
Ek ödeme dahil maaşınız 2.505,64 tl dir.
18.05.2016 tarihinde tarafınıza 01.04.2016 - 18 05.2016 arasını kapsayan 47 günlük birikmiş olarak 3.925,50 tl ve 18.05.2016 - 18.06.2016 arası için bir aylık peşin maaşınız olmak üzere toplam 6.431,14 tl ödeme yapılacaktır. (Emekli maaşları peşin ödenir)
Sağlıklı güzel günlerde harcamanız dileğiyle.

Teşekkür ederim Ufukalp bey sağolun Rabbim hepimize nasip etsin inşallah.Ben ağır sanayi üzerine özel bir sektörde çalışıyordum ve maaşlarım yüksekti sigorta primlerimizde tavana yakın ödeniyordu.Başka başlıkta yazmamım sebebine gelince burada diğer bizim gibi arkadaşlara yardımcı olacağını düşünerek yazdım yardımlaşmak güzeldir dediğim gibi Rabbim hepimize sağlıklı güzel günlerde harcamayı nasip eder inşallah sizede ayırıca teşekkürü borç bilirim Ufukalp bey bu zamana kadar hiç bir sorumu karşılıksız bırakmadan cevapladınız.

sedatgolcuk
Rica ederim kardeşim, evet yardımlaşmak güzeldir.
Hele daha önce fikir alışverişinde bulunduğun birinin bu şekilde mutlu sona ulaştığını görmek daha bir güzel.

Merhaba ben foruma yeni üye oldum fakat uzun zamandır takip ediyorum. bilgi veren, deneyimlerini paylaşan arkadaşlardan allah razı olsun çok faydalandım

25.1.2017 tarihinde %48 engelli indirimi ile evraklarımı bağcılar ssk ya teslim ettim.
Bakanlığın yazısını nın işyerime gelmesini beklemedim eviss çıktısı ile başvurdum ve kabul ettiler zaten kendileri de vergi dairesinden teyit ediyorlar.
varide tarihi 26.1.2017 ve tahsis numaramı verdiler.

2000 öncesi 2058 gün 11275 gösterge... 2000-2008 arası 2966 gün ve yıllık ortalama kazanç 29.000 2008 sonrası ise günüm yok. Tahminen ne kadar maaş bağlanır

bilgisi olan varsa ve cevap verirse sevinirim.

Arkadaşlar benim 18/04/2017 tarihi itibari ile primim yaşım doldu hemen başvurmak ile mayısın beşi itibari müracaat etsem bi zararım olurmu

saysaffet

Emekli maaşları tahsis talep başvurusunu takip eden ilk aybaşından itibaren birikmeye başlar.

Dolayısıyla şu günlerde başvurursanız maaşınız ( ne zaman ssk süreci sonuçlanıp birikmişlerle birlikte ilk maaşınızı alırsanız alın ) 01.05.2017'den itibaren birikmeye, mayıs ayında başvurursanız bu durumda da 01.06.2017'den itibaren birikmeye başlar.

Emeklilik başvurusunu yapmakta gecikmeniz halinde, birikmişler açısından ister istemez bir kaybınız olacaktır.

Arkadaşlar Merhaba

21 Nisan cuma günü emeklilik başvurumu yaptım
site yöneticisinin verdiği internet sitesinden hesapladığım zaman

Emekli Maaşınız 2.706,49 TL Ek Ödeme 108,26 TL
Toplam 2.814,75 TL çıkıyor

Size sorum
İşlemler ne zaman biter? (maaş bağlanır)
Ne kadar toplu para alırım?

yardımınız için teşekkür ederim
saygılar;

gökman

Öncelikle hayırlı olsun.

Hesaplanan maaş güzel görünüyor.Buradan primlerin uzunca bir süre SSK tavanına yakın ya da tavandan yattığı sonucunu çıkarıyorum.

emekli-maaşı sitesi hesaplarda biraz hata yapıyor.Asgariye yakın primi yatan ve dolayısıyla maaşı 750-1000 tl gibi çıkanlarda bu hata çok belirgin değil.Ancak sizinki gibi yüksek maaşlarda 70-100 tl ye yakın sapma olabiliyor.Dolayısıyla böyle bir sonuç çıkarsa şaşırmayın.Ama 2730-2750 civarından aşağı olacağını sanmam.

İşlemler 15 gün-3 ay arası biter.Bu tamamen başvuru yapılan SGK müdürlüğünün yoğunluğuna bağlı bir olaydır.Dolayısıyla bu soruya kimse net bir cevap veremez.3 ayı geçerse araştırmakta fayda var.Bu araştırmayı da mümkünse başvuru yaptığınız SGK md.lüğüne bizzat gidip yapın.

Ne kadar toplu para alacağınız da yine bu sürecin bitişi ile ilgili olduğundan, yukarıdaki cevaba bağlı olarak buna da kimse cevap veremez.Çünkü toplu para sizin durumda 01.05.2017'den itibaren maaş alma gününden bir gün öncesine kadar geçecek süre için birikmiş maaş + peşin bir maaşınızı kapsayacağından, ancak maaş alma gününüz ve toplam alacak için ek ödeme rakamınız e-devlette görünür olduğunda hesaplanabilecektir.

merhabalar, %49 süreğen raporlu olarak ankaraya evraklar gitti. onaylandı, onay evrakında 05/04/2017 den itibaren geçerli olmak üzere vergi indiriminden faydalanabilir bilgisi geldi...evrak 18/07/2017 iş yerime mail yoluyla tebliğ edildi. aynı gün emekliliğimi verdim ve başlattım. (26 yıl ve 7300 iş günüm var)
maaş birikimi emeklilik veriliş tarihi mi ya da ankara onay tarihi olarak mı baz alınarak maaş başlangıcı yapılır. saygılarımla... iyi akşamlar...

@SERHAT71

Emeklilik başlangıç tarihi emeklilik için SGK'ya başvurulan tarihten sonraki ilk ayın 1.günü kabul ediliyor.

Sizin durumda emekli maaşı işlemeye başlama tarihi 01.08.2017 olarak netleşmiş. Maaşı almaya başlayacağınız ayda 01.08.17 den maaş alma gününden bir gün önceye kadar birikmiş + maaş alma gününde de 1 aylık peşin olmak üzere toplu bir para alacaksınız.

Not:Ben mesajı yazarken modumuz zaten yanıtı vermiş. :)

Son düzenleme:
Üst Alt