Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşı neye göre belirlenir?

Konular
138
Reaksiyonlar
0
vergi indirimli emekli olanla normak emekli olan bir kişinin maas baglanması arasında fark var mıdır
örnegin eşdegerlere prime ve sigorta matraha günlük kazanca sahip olan insanlar eşit mi maaş baglanır ssg kurumundaki memurlar böyle söylüyor
fakat ssg kanununda eskisinde 506 sayılı kanun 61 madde yeni sgk 5510 sayılı kanunun 29. maddesinde 1 önceki maddelere atfen vergi indiriminden emekli olanların maaşı % 60 altında baglanamaz yazıyor
yoksa buradaki memurlar özürlüleri magdur mu ediyorlar

Elbette bir alt sınır söz konusu. Maaşının yanlış hesaplandığını düşünen kişiler yeniden hesap edilmesi için sgk'Ya başvuru yapabilirler...

Maaş hesaplamasında, hastaneden daha önce cektirdiğimiz filmler veya ameliyatlar hesaba katılıyormu ?

Hayır. Sadece başkasının sürekli bakımına muhtaçlık söz konusu ise maaş %10 arttırılır o kadar. Bunun dışında sakatlık oranı ile maaşın hiç bir ilgisi yok.

emeklilik möaaşı

arkadaşlar

ben 21-10-2010 tarihinde emeklilik muracatımı yaptım emekli ilk maaşımı 25-01-2011 tarihinde aldım
bu tarihe kadar 3aydan fazla zaman geçmesine ragmen yalnızca 54 günlük maaş almışım
para eksik oldugunu ssg kurumuna birdirdim benle aynı tarihte muracaat eden bir arkadaşıma 24-01- 2011 tarihi itibarıyla 4 maaş ödeme yapıldı ssg kurumuna gittim bu ay durum düzeltilecek denildi benim maaşta problem varmıdır düzelmezse ne yapayım şu anda ben 2 ay geriden aylık almış oluyorum diger arkadaşıma göre bana birdiriren maaşın 25-01 2011 tarihi itibarıyla aldıgım para 2 aylık bile etmiyor

arkadaşlar ben 21-10- 2010 tarihinde emekli muracaatı yaptım 25-01 2011 tarihinde 54 günlük emekli maaşı aldım benden 2 ay sonra emeklilige muracaat eden arkadaşlarda aynı gün 54 günlük maaş aldı bende 2 aylık eksik maaş verilmiş olmuyormu

1990 da memur olarak çalışmaya başlayan ve şu anda net 1900 lira ücret alan bir kişi vergi indirimi ile emekli olursa emekli maaşı ne olur

Üst Alt