Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşı neye göre belirleniyor?

enderaktif

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
%65 oranında özür derecem var. Bu derece ankara'dan da tescil edildi.
yaklaşık 13 yıldır aynı işyerinde çalışıyordum ve sigortaya yatan aylık prim 1350 TL idi.
Yaklaşık 1 sene önce iş değiştirdim.16 yıl 4 ay a tabi olan birisi olarak yeni işimde sigorta prim ücreti 1900 TL olarak yatmakta ve yaklaşık emekli olmama 3 sene var.
3 sene sonunda benim emekli param neye göre belirlenecek. (bir kaç duyum aldım. Kimisi son 3 yılın ortalaması diyor kimisi son 5 yıl diyor kimi de sigorta boyunca yatan ortalama para diyor)

Yardımlarınızı bekliyorum. Tesekkür ederim.

O kadar karışık ki...
En az 3 değişik formülün birarada hesaplanması söz konusu... Son üç yıl beş yıl diye düşünmeyin. Artık her yıl yatan sigorta primi ayrı ayrı değerlendirilip birleştiriliyor... Yani, ne kadar çok sigorta primi, o kadar yüksek maaş.

Bence hiç kasmayın, şu sitelerden yararlanırsanız çok daha doğru bir öngörüde bulunmuş olursunuz:
www.emekli-maasi.com & www.emeklimaasim.com

tesekkür ederim bülent bey,

dediğinize göre 3 sene sonunda emekli olmayıp yatan prim ücretini yükseltmem emekli maaşımı artıracaktır.
Yani 3 sene değil daha fazla çalışırsam emekli maaşımda yükselir öylemi?

Hayır, bence en erken ne zaman emekli olunabiliyorsa, o zaman emekli olunmalı. Hiç bir maaş artışı erken emekli olup o süre boyunca emekli aylığını cebe koymaktan daha avantajlı olmaz.

Ama, emeklilik zamanı gelene dek mümkün olan en uzun süre yüksek prim yatırmak tabii ki aylığı arttırır.

Üst Alt