Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşım durdurulmuş. Nedenini öğrenemiyorum!?

hasan z

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba.

yüzde 40 engel derecesi ile emekli edildim. 2019'da ve 2021'de birer tane 2 yıl geçerli engelli raporu almıştım. 2021'de aldığım raporun süresi Ağustos 2023'de biteceği için, 2 ay öncesinden, yani Haziran 2023'de raporu yeniledim.

şimdi ise e-devlet'ten bakınca, "emeklilik kaydı" bölümünde "aylık/gelir durdurulmuştur" yazısı var, başka bir açıklama yok. kimseye telefonla ulaşamıyorum. evden çıkmam ise çok çok zor.

ne yapabileceğim konusunda yol gösterebilecek arkadaş olursa mutlu olurum.

belki biri yardım eder diye 3 defa aradım 170'i. buradan göremiyoruz. sgk ile görüşün dediler. sgk'nın hiçbir telefonundan ulaşamıyorum

Son düzenleme:
Sgk telefonlara zor bakar ya ,sana en yakın sgk ya gitmekten başka çaren yok(ayrıca bunun bir çok sebebi olur mesela müfettiş ,raporu iptal eder ,yada sgk eksiklik tespit eder ) yada haziranda rapor aldığını yazmışsın sgk raporu kabul edene kadar aylık durduruldu diye yazar
Sen kendin e devletten dys ye girip evrak nerede diye bakabilirsin orada evrağın son nerede olduğu yazar

Raporu yenilemen için sgk üzerinden haber geldimi?? Rapor süresinin bitmesine 3 ay kala sgk seni hastaneye gönderir ve muayene olarak heyete girerek rapor sgk ya gönderilir..

https://uyg.sgk.gov.tr/DYSEvrakTakip adresinden baktım. 2021'deki raporla ilgili şu bilgi var:
B8E6uXkzRz-bS4vMdBe1dg.png

2 ay önceki raporla ilgili ise şu var:
4M0kKucoTbeTllV2Kw4CrA.png

bunlar ne anlama geliyor?

Burdan bir sonuç elde edilmez. Sgk şubesine giderek son durumu öğrenebilirsin sadece. Ben hala şunu merak ediyorum. Seni sgk hastaneye sevk etti gittin değilmi?
Yoksa onlar sevk yapmadan kendin giderek rapor çıkartmadın değilmi??

tabii ki onların göndermesi üzerine gittim. engelimde değişiklik olup olmadığına dair hastane yönetimine soru sordukları bir kağıt da vermişlerdi bana, onu da verdim hastaneye.

Hasan z kardeş senin evrak farkındaysan gelen evrak dosyasına kaldırılmış diyor
(SGK ile olan yazışmalarında bir evrakın işleme alınmadan önce SGK gelen evrak dosyasına konulduğunu veya SGK tarafından işleme alınmadan önce bu dosyadan çıkarıldığını ifade eder. Bu durum, evrakın işleme alınmış ancak reddedilmiş olabileceği anlamına da gelebilir. Aynı şekilde kurum tarafından incelenip sonuçlandırılması için bekleyen bir evrak olarak da kabul edilebilir.
Evrakın işleme alınıp alınmayacağına veya sonucun ne olacağına ilişkin bilgi, kurumun yazışma sürecine bağlı olarak değişebilir.)bu anlaşılıyor yapacağın sgk ya ulaşıp bilgi almak

Üst Alt