Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşım kesildi! Ne yapabilirim?

İSMAİL ACAR

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben 18 Aralık 1990'da engelli olduğum dolayısı ile askerliğe elverişli değil belgesi verildi, 11 Mayıs 1998'da Antakya Devlet Hastanesinden ban %40 (SÜREKLİ) rapor verildi ve poliosekeli olduğum tanısına varıldı. Ve şahsıma engelli kimliği verildi.
daha sonra Hatay-Antakya Devlet hastanesi tarafından şahsıma %46 (SÜREKLİ) rapor verildi. Sözü geçen rapor 06 Eylül 2010 tarihinde Maliye Bakanlığı tarından raporum incelenerek %48(SÜREKLİ) olarak düzeltilerek vergi dairesine gönderilmiştir. Ve bu suretle vergi indiriminden yararlandım.

02 Mayıs 2016'da malulen emekli olma gün sayımını doldurarak emekli oldum 2 yıldan bu yana emekli maaşı almaktaydım. Fakat 13 Şubat 2018 SGK'dan gelen belge ile tekrar benden engelli raporu istendi ve Adana şehir hastanesine sevk edildim ve hastane tarafından bana %26 (SÜREKLİ) rapor verildi.
Bu rapora istinaden raporlar dahilinde devlet tarafından verilmiş olan malulen emekliliğim kesildi.

Bunun sebebini Doktorlar bana rapor oranları değişti diyerek açıklama yaptı. daha önce almış olduğum raporlar ile şu anki raporlar ve oranları değişmiş olsa da ben hala iyileşmediğimi ve emekli maaşım kesildi ne yapmam gerek

İSMAİL ACAR

Eğer şu andaki sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor verilmesi gerektiğini düşünüyorsanız, karara itiraz edin ve yeniden değerlendirme isteyin. Eğer yeni cetvele göre sahiden de %40 ve üzeri verilmeyecekse ve/fakat sizdeki hastalık emekliliğinize temel olan raporu aldığınız zamanki ile aynı ise, yani hastalığınız değişmemiş ise, bu durumda konuyu mahkemeye taşıyabilirsiniz.

Dayanacağınız mahkeme kararı:

"Kurumun sigortalıyı kontrol muayenesine tabi tutması yerinde ise de; Mahkemenin eksik incelemeyle hüküm kurulmuş olduğu görülmektedir. Zira; sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlanan sigortalının çalışma gücü kayıp oranı (sonradan yürürlüğe konulan 18.03.1998 tarih ve 98/23290 sayılı yönetmelik hükümlerine göre değil) yaşlılık aylığı bağlama tarihi itibariyle yürürlükte olan 18.03.1981 tarih ve 8/2620 sayılı yönetmelik hükümleri esas alınarak belirlenmesi gerektiği gibi, yine bu çevre de, başlangıçtaki sakatlık indirimi oranının sonradan azalmış olup olmadığı hususunun açıklanan esaslar dahilinde incelenmesi gerekirken bu lâzimeye riayet edilmeden sonuca gidilmiş olması isabetsizdir."

Üst Alt