Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşım var ama geçinemiyoruz. 2022 maaşı alabilir miyim?

OYMAK

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Hanımefendi merhaba..

Özelden mesaj atmamak adına bu şekilde yazıyorum,sorularımı'da size danışmak istedim yardımcı olursanız sevinirim..

Kısaca özetlemek gerekirse;

Eklem romatizması rahatsızlığı nedeniyle 2002 yılında almış olduğum % 40 süresiz raporum bulunmakta.Rapor tarihin'den bu yana bu rapor ile hiç bir şeyden yararlanmadım.Bir arkadaş tavsiyesi ile aylık konusunda başvuru yapmak istiyorum.İlk karşılaştığım sıkıntı raporum süresiz olmasına rağmen raporumu yeniletme'mi istediler.Yaptığım bir kaç araştırma sonra yasalar kapsamında böyle bir şeye gerek olmadığını gördüm bilmem doğrumu'dur.
Sonrasın'da 2005 yılından bu yana emekli olduğum için bunun'da engel olduğunu gördüm lakin yapılan kişi başı gelir tespitleri yada ihtiyaç konusunda bu sınırların altındayım ve çoğu maddi konuda çevrem'den veya ailemden destek almaktayım.1050 tl emekli maaşım var ve bunun 890 tl'si borçlarımı toplayabilmek adına kullandığım banka kredisine kesilmekte.
Bunun dışında ek bir gelir,geçim kaynağı yada mal-mülk yok.Kira'da yaşamaktayım.Eşim'den ayrıyım ve oğlumla yaşıyorum. Uzun yıllar annem'de benimle birlikteydi ve ona'da ben bakıyordum fakat o şu an eşi ile birlikte köyde yaşamına devam ediyor.

Sitede okuduğum bir kaç konuşma üzerine onu'da ikametime tekrar almaya karar verdim.

Konu ile ilgili az bilgimiz olması,belkide yeterince araştırmadığımız için eksik şeyler yapabiliyoruz.Konu hakkında olabildiğince özet geçmeye çalıştım.Cevap verir,yol gösterip yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Şimdi'den teşekkür ederim..

2022 almak için sgk emeklisi olmanız engel olabilir.mevlam kolaylıklar versin.

“Sosyal güvenlik kuruluşlarının herhangi birisinden her ne nam altında olursa olsun bir gelir veya aylık hakkından yararlananlar ile uzun vadeli sigorta kolları açısından zorunlu olarak sigortalı olunması gereken bir işte çalışanlar veya nafaka bağlanmış veya nafaka bağlanması mümkün olanlar hariç, kişilere 2022 MAAŞI BAĞLANIR.
SİZİN EMEKLİ KAYDINIZIN SEBEBİ İLE 2022 MAAŞI BAĞLANMASI MÜMKÜN DEĞİL.

Üst Alt