Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşıma itiraz etmek istiyorum. Hangi yolu izlemeliyim?

egeLi_Genc

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
1- Emekli olunan kurum:Bağkur
2- İlk sigortalı olunan yıl:1991
3- Emeklilik talebinde bulunulan yıl:2010
4- Erken emekliliği sağlayan toplam işgücü kaybı oranı:%52
5- Malulen emeklilik mi yoksa Yaşlılık emekliliği mi:5510/28md.
6- Çalışma süresince TL olarak yatırılan toplam prim miktarı:
7- Çalışma süresince yatırılan aylık ortalama sigorta primi: ssk hep askeri ücretten yattı + Bağkur hep 13. basamaktan yattı.
8- Toplam prim gün sayısı (varsa Askerlik borçlanmasına dair bilgi):4200(ssk)+2388(bagkur)
9- Şu anda aldığınız emekli maaşı:460 TL
10- Aylık Bağlama Oranı:
11- sgk aylık bağlama kararındaki ortalama günlük kazanç:

Arkadaslar ben yeni emekliyim.
Bazı alanları boş bıraktım çünkü resmi evrak henüz posta ile elime ulaşmadı.SGK sitesinden TC kimlik noyu girerek aylık maaşımı gorebildim.460 TL :(
Arkadaslar bu maaş bana çok düşük geldi.Ben 13. basamaktan emekliyim,gunumde öyle az buz deil.13. Basamaga bu maaşı veriyorlarsa Daha düşük mesela 8. basamaktan emekli olanlara kac Lira aylık verecekler. :confused: Kaldı ki babam 8. basamaktan emekli ve son zamdan sonra 615 TL alıyor.Hani en düşük esnaf emeklisi maaşı 580 TL idi.Kısacası maaşımın hesaplamasında bir yanlışlık yaptılar diye düşünüyorum.Nereye nasıl itiraz edebilirim ? [SIZE=4]
[/SIZE]

Kardeş ben bağkurdan, 7. basamaktan emekliyim. 690 tl alıyom. bunun 70 tl'si 10 yıllık aktif sigortalılık süresini doldurmadığım için kesiliyor. yine 620 tl elime sağlam geçiyo. aldığın maaş çok çok düşük. bence hemen itiraz et, daha fazla zaman kaybetme.

Teşekkurler PARAPLEJİ 27

Arkadaslar sadece bagkurlular için rica ediyorum. sadece basamak ve maaş bilgisi verebilirmisiniz.en azından bir kıyaslama için faydası olur.Emekli maaş hesaplarında çok kişide yanlışlık olabilir.

Bence kesinlikle az bir maaş. Yeniden hesaplanmasını isteyin:

SOSYAL SİGORTALAR KURUMU​

........................... SİGORTA İL MÜDÜRLÜĞÜ'NE​

xxx. tarihinde emeklilik talebiyle kurumunuza başvuru yapmış ve xxx tarihinde emekli edilmiştim.
Ne var ki 4200 4a + 2388 4b prim günüme karşılık tarafıma bağlanan aylık sadece 460 TL'dir.
Bağlanan aylığın eksik olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle aylıklığımın kontrolünü ve düzeltilmesini arz ve talep ederim

ad sıyad
imza

tc kimlik no
adres
telefon

Not: Başvurunuz 10 gün içinde yanıtlanmalı. Eğer yanıtlanmazsa,
veya başka belgeler istenirse, önce sgk il müdürüne gidip sonucun öngörülen sürede tamamlanmadığına dair şikayetçi olun, oradan sonuç alamazsanız, Valiliğe gidip hizmet standardına uyulmadığı için şikayetçi olun...​

Tesekkur ederim Bülent bey.
Verdiğiniz örnege uygun bir dilekçe hazırladım ama bazı arkadaslar "resmi evragın eline ulaşmasını bekle,belki sgk sitesinde gordugun rakam 20 günlük rakamdır."diye beni uyardılar.Halbuki benim bildiğim, emeklilik başvurusunu takibeden ay'ın 1'in den maaş hesabı başlar.Yanlışmı biliyorum yoksa?

evet kardeş resmi evrak eline ulaşsın ondan sonra itiraz dilekçeni verirsin.

Tabii ki resmi evrağın eline ulaşmasını beklemelisin.

Bülent bey,

Benim ilk işe girişim 1/1/1991 yani hizmet surem 19 yıl 5 ay civarında. Tam 20 yıl bile deil. ilk işe girişimden bu zamana 25 yıl gecmediğinden baglanan maaş düşük olabilirmi ? Ben 5510/28 sayılı kanundan emekli olanlarla normal emekli vatandaşların aldığı emekli maaşında bir fark olmadığını sanıyordum yada biliyordum.Öyle ya engelimiz olmasa zaten 25 yılı tamamlamış olacagız.. Aklıma takıldı da bir sorayım dedim bu konularda bilgisi olan arkadaslar bizi aydınlata bilirmi ?

Her koşulda bağlanan aylığın çok az olduğunu düşünüyorum...

Merhaba Arkadaşlar,
2013 yılında Defterdarlığa başvuru yaptım muayene 0 rapor verdiler. 13-11.2013'de işten çıktım ve 19.11.2013'de emeklilik dilekçesini teslim ettim, 01-12-2013 itibari ile emekliliğim kabul edildi, 2 gün önce eve evraklar geldi, 725 TL aylık bağlanmış.
Benim sigorta başlangıç tarihim 01-06-1997 - 97-98-99 yıllarında asgari ücretten 783 gün var ,
2002-2006 yılları arasında 1.468 gün bağ-kur var,
2007-2013 yıllarında ise 2.315 gün var,
toplamda 4.566 gün ayrıca Nisan 2010'dan sonra maaşlarım yüksek kazançtan yatmaya başladı :
2010-ilk 6 ay 1.439 ikinci 6 ay 1.508 -
2011-ilk 6 ay 1.550 ikinci 6 ay 1.650 -
2012-ilk 6 ay 1.725 ikinci 6 ay 1.774 -
2013-ilk 6 ay 1.830 ikinci 6 ay 1.880 .
bu bağlanan emekli maaşı normalmidir sizce, yeniden hesaplatmak için başvuru yapmalımıyım... teşekkürler.

Murat, maalesef işin içine bağkur girdi mi emekli maaşları biraz daha düşüyor... Bir zararı olmayacğaından maaşa itiraz et derim, lehte karar çıkarsa ne ala...

teşekkürler Bülent Bey, yarın bir itiraz dilekçesi yazayım ben belki biraz değişir :)

Maaşa itiraz eden arkadaşlar, sonuç ne oldu? Emekli maaşınız arttırıldı mı?

Bende bundan 1ay önce itiraz dilekçemi vermiştim ama maaşım yine aynı değişen bireşey yok.
Ne aradılar nede yazılı bir kağıt geldi..

Sayın Bülent Bey ve arkadaşlar, bugün sgk'ya gittim,vergi indirimimin onay yazısı gelmiş, kıdem tazminatı için iş yerine verilecek olan evrağı ve aylık/gelir bağlama kararını (dökümanını) aldım

bu arada benim emekli maaşınıda bağlamışlar: http://www.engelliler.biz/forum/eme...-emekli-maasi-aliyorsunuz-16.html#post1435474

Haziran'ın 20'sinde ilk maaşımı hayırlısıyla alacağım.Çalışırken bir ay 1.400,diğer ay 2.000 tl net maaş alıyordum.
Yukarıda belirttiğim şartlar altında bağlanılan 953 tl maaş bana çok düşük geldi.Bu konudaki diğer paylaşımlardaki maaşlara bakarak benim maaşımın en azından 1.100 ile 1.200 tl arası olmasını düşünüyordum,beynimden kaynar su döküldü sanki, sizce bu maaş doğrumudur?

Ben bu maaşa itiraz etmek istiyorum.Ne yapmalıyım?LÜTFEN YARDIMCI OLUN.

ertan bağlanan ve 20 haziranda alacağın maaşın 20 günlük olmasın? gerçi benimde ekim de doluyor aşağı yukarı ekime kadar toplam prim ödemem 175000 civarı olacak.yalnız çalışma günümüz farklı ben 3920 günü doldurcam ekim de ....eğer 900 gibi rakam doğru ise emekli olmamak en iyisi bence.

hayır mehmet 50 günlük birikmiş 1499.12,haziran maaşıda 917.83 yazıyor.ek ödeme varmı yokmu onu bile bilmiyorum.memur ek ödeme ile 954 yapar dedi fakat bana verilen evrakta yazmıyor.

arkadaşlar maaş bodronuzdan saat ücretiniz düşük gösterilmiş olabilirmi ?
mesela 2000 tl maaş alırsınız bunun bir kısmını bankadan hesabınıza diğer kısmını elden nakit verdiler ise TAHMİNİM sadece bu yüzden düşük alabilirsiniz

Değerli arkadaşlar ben 2003 te açık kalp ameliyatı oldum.
Sürekli %50 özürlü raporum %40 vergi indirimim var.
15.06.1997 sgk girişim var toplamda 4983 iş günüm vardı
sgk unkapanına gittim. Emekli olabilirsin dendi 01.08.2014 te
emekli maaşım bağlandı. O tarihte 738 tl bağlandı.ama konuştuğum
arkadaşlar var benden az günü ve benden çok maaş alıyorlar. Bende
sgk yı mahkemeye verecem. Hangi yolu izlemem lazım. şu an 755.79 tl alıyorum
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Üst Alt