Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşımdan kesilen Medikal Katılım Payı nedir?

enes75

Aktif Üye
Konular
69
Reaksiyonlar
14
Merhaba, Aralık ayı emekli maaşım kesintilere baktım edevlet te ,ilaç ,reçete, muayene vs. Katılım payı kesilmiş, bunlar tamam da,MEDİKAL KATKI PAYI adı altında da 16.20 TL şeklinde 6 tane yani 6*16.20 = 97.2 TL kesilmiş. Bu medikal katkı payı nedir aralık ayı maaş kesintilerine baktınız mı ?? Varmı böyle sorun yaşayan?@Oturanboğa

enes75
Sigortanın karşıladığı 6 adetlik bir medikal malzeme almış olabilir misiniz ?

Ufukalp 2 ayda bi sonda bez alıyorum sadece

Bu medikal katkı payı yeni mi çıktı acaba

enes75 onunla ilgili olabilir. Son zamanlarda fiyatlarının arttığı, sigorta bu artışa göre tamamını karşılamadığından medikal firmalarının tüketiciden fark aldığı şikayetleri vardı. Belki tamamını medikal firmalarına ödeyip kullanıcıdan katılım payı tahsil etme gibi bir uygulama çıkarmış olabilirler. Bu konuda kesin bir bilgim yok. Aynı malzemelerden kullanan ve bu durumla karşılaşan arkadaşlar varsa yazarlar.

aralık ayı medikal katkı payı 120 tl benim maaşımdan kesilmiş

Siz ne aldınız ki

Ben sonda bez almıştım

Bu olayla karşılaşan oldu mu başka?

Bir tek benim maaşımda mı kesildi bu medikal katkı payı?
Medikal malzeme kullanan yok mu bu sitede?
Emekli olup medikal malzeme kullanan yokmu?
Emekli maaşlarınıza baktınız mı,kesinti var veya yok?
Diyecek kimse yokmu bu sitede???

İlaç veya medikal malzemede devlet piyasadaki en ucuz ilacın veya malzemenin fiyatını esas alıyor. Eğer bundan farklı bir ürün reçete edildiyle onun farkı sizden kesilir.

Farklın bi ürün almadım,hep sonda alıyorum. Başka kimse yazmadığına göre tek bende kesilmiş bu medikal katkı payı

Hayır, kasdettiğim şey aldığınız sondanın markası farklıysa kesilir. A marka 10TL iken B marka 12TL ise 2TL'si sizden kesilir.

Mesela benim raporlu tansiyon ilacım var. 30Tablet olanı da var, 90 tablet olanı da... 3 aylık 3 kutu 30 tablet yazılırsa fark ücreti kesiyorlar, 90'lık 1 kutu yazılırsa kesmiyorlar.

Böyle tuhaflıklar var.

SGK malzemem için tek fiyat ödeme yapıyor

OturanBoğa

Bu medikal katkı payı hakkında bilgin varmı?

enes75

Hiç bir bilgim yok. Sonda aldığın yere sor derim. Acaba tekerlekli sandalye vb. başka bir şey de mi yazdılar sen bilmeden!?

Medikalci yi aradım bizle alakalı değil dedi,bende 170 i aradım araştırılacak mış,sonucu burada paylaşırım

Alo 170 i 10 gün önce aradım konu hakkında bilgi istedim, 2 hafta olacak neredeyse alo 170 açıklayıcı bi cevap veremedi ( minareye kılıf bulamadı).
Bugün medikalcim ile görüştüm 2 arkadaşın maaşından da 200tl küsur para kesilmiş medikal katkı payı diye. Varmı başka maaşında medikal katkı payı kesilen?
Nedir bu medikal katkı payı?

TAK sonda kullanan kişinin emekli maaşından kesinti olur mu?

Merhaba arkadaşlar
Tak sonda ve hasta bezi raporum var. Bunları medikalden temin ettiğimde, emekli maaşımdan bir kesinti olur mu?

Daha önce aldın mı söylediğin ürünleri?

Bu ay yani ocak ayı emekli maaşımda ilaç reçete vs. Kesinti var, ama Geçen ay ki Aralık ayında Maaşımda ki gibi kesilen medikal katkı payı kesintisi yok. Bu durumda 2 ayda bi kesilen medikal katkı payı sebebi, 2 ayda bi aldığım medikal malzeme ile ilgili ekstra alınan bi ücret olduğu anlaşıldı. Yani sonda ve bez için hem medikalciye fark verecez hem de SSK emekli maaşımızda medikal katkı payı kesecek

enes75

İyi ama bu şekilde olsa hepimizden kesilirdi. Bence başka bir durum var. Ya da bu ay hepimize toplu halde geçirecek sgk.

SGK nın 170 numaralı hattını arayıp kayıt açtırdım ve tıbbi malzeme kesintisi adı altında maaşımdan kesinti yapıldığını ve bunun hangi medikal ve hangi malzeme olduğunu sordum. 3 iş gününde geri dönüş yapılacak denildi. Çarşamba günü 3 iş günü olacak. Bakalım neyin nesiymiş.

Master onlar boş konuşuyor, ne 3 günü benim 20 gün oldu daha bi sonuç yok

Şimdi yine aradım 170 i sonuç araştırılıyor daha,neredeyse 1 ay olacak. Lanet olsun sizin hizmetine dedim,3 iş günü diyorsunuz 1 ay olacak nerdeyse sonuç daha belli değil.

3 iş gününde bakalım benim sonuçlanacak mı..
Bu arada önemli bir konu var, bugün engelli birinle karşılaştım ve tak sonda kesintisi hakkında konuştum; babasının emekli maaşından 120 lira kesilmiş. Yani alo 170 e gerek kalmadı gibi bir şey. Tak kullanan herkese 120 lira geçirecekler. Lanet olsun böyle sisteme.

3 iş günü sonunda cevap geldi arkadaşlar. 2018 Mart ayında hafif tekerlekli sandalye almıştım. Buna istinaden 120 lira maaşımdan kesinti yapılmış. Martta alıyorum, Ocakta kesinti yapılıyor, bu da ayrı enteresanlık. Her neyse malzemelerden kesinti yapılmıyormuş bunu da öğrenmiş olduk.

Üst Alt