Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşımın az olduğunu düşünüyorum. Ne yapabilirim?

zazaca

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
1
MERHABA arkadaşlar
benim kayınpeder yeni emekli oldu 6ay falan oldu 5108 günle asgari ücretten yatırarak emekli oldu fakat anlamadığım malulen emekli olanlar dahil ondan fazla emekli maaşı alıyor kayınpederim normal emekli engelli değil aldığı maaşı 769 tl az değilmi bir tuhaflık yokmu sizcede ne yapmasını tavsiye edersiniz teşekkürler

Maaşının az olduğunu düşünüyor iseniz ssk ya müracaat ederek emekli maaşının tekrar hesaplanmasını talep edebilirsiniz.

bu yazdığım kriterlere göre sizcede bir tuhaflık yokmu yanlız burda malulen emekli olan arkdaşların yazdıklarına doğru kabul ederek söylüyorum bunu onların yazdıkları doğru ise kayınpederin maaşı az ama onlar fazla yazmışsa maaş doğrudur bunun doğru olup olmadığınıssk ya dilekçe yazıp hesaplanmasını isteyerek öğrenebileceğiz ama dilekçeye malulen emekli olmuş kişiler bu maaşı alıyorken benim maaşım az değilmi diye örnek yazamayacağımıza göre onlar doğru hesaplanmıştır deyip dilekçeye cevap gönderirler acaba ne yapılabilir burda maaş yazanlardan bu mıktarı alanların doğruluğuna şahit olan varmıdır bilen varmıdır acaba

Peki arkadaslar asgari ucretten erken yaslanma emeklisi olan biri ne kadar alir prim gunu 3850 ise tahmini bilen varmi acaba

Ben de bilmiyorum sadece emeklimaaşım .com dan hesaplama yaparak tahmini rakam öğrenebilirsiniz sevgiler

asgari ücretten yatırılan maaş ile kaç bn tl almayı düşünüyordunuzki hocam

bilemediğim için sordum teşekkür ederim emekli.com dan da hesaplayamadım

Asgari ücretten emekli olanlar ilk aylarda az maaş alıyor, zamanla zam haricinde yukselmeler oluyor.Bu durum bende de ilk zamanlar duşuktu bugün 915 alıyorum.Gecen ay bir arkadaşım malulen emekli oldu aldığı para 700 kusur.Medyada söylendiği gibi en düşük emekli maaşı 850-900 değil.600 lira alan var.

muhendis3232 isimli arkadaşım ben asgari ücretten yatan maaş konusunda azlığını çokluğunu sormadım zaten 1800 günden malulen emekli olan arkadaşlar 900 küsür maaş alırken 5038 günden amaklı olan bir kişi neden 760 tl alıyor dedim maaş hesaplamasında bir sıkıntı var galiba sgk nın yok sa bu tutarsızlıklar nedir demeye çalıştım yada yazan arkadaşlar doğru yazıyorsa sgk da sıkıntı var yazdım arkadaşlarda doğru yazdığına göre demekki sgk malulen az günden emekli olana fazla maaş çok pirim yatıran miktarı düşükte olsa ne olursa olsun maaşıda ona göre olmalı değilmi

Üst Alt