Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli Maaşımın Yüksek olması için ne yapmalıyım?

yeşil zeytin

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar, emekli olmama 1000 gun kaldı şu an ssk rimlerim asgari ücret üzerinden yatıyor, 2020 yılındaemeklı olacagım emeklı olunca maaşım ne kladar olur ve bu maaşımın yuksek olması için ne yapmalıyım bilgisi olan yazarsa sevinirim..

Bende merak ediyorum. Ama sgk sistemi o kadar karışlık olmuşki uzmanlar bile bazen yanlış yönlendirebiliyor .

yeşil zeytin benimde yaklaşık 1000 günüm var hemen hemen seninle aynı tarihte emekli olacağız. ssk pirimlerim benimde asgari ücret üzerinden yattı. ben bu konuyu burada sorduğumda 900- 1000 tl arası aş bağlanır dediler. saınırm sigortalı çalışılan yılların farkı oluyor diye duyum ben 2000 yılında başladım fakat 2007 yılından bu yana ağırlıklı işte bu yüzden farklı olabiliyormuş.

son uc sene prımlerımızı en yuksekten odeyınce maaş da yuksek olur gıbı bır sey okumustum dogruluk payı var mı acaba..biz emeklı olsak 1000 tl ıle ne yapacagız sacmalık resmen bu

ekonomik durumunuz el veriyorsa primlerinizi yüksekten ödeyeceksiniz.bunun başka yolu yok

SSK primleri ilk yıllarda yüksek yatması avantajdır. Emeklilik maaşını hesaplarken ilk yılların oranı daha yüksek sonraki yıllar daha düşük olarak hesaplanıyor.

Tam durumunu bilmiyorum prim gün olarak ama yapabiliyorsan en az üç bin TL göstermeye bak.

brut olarak mı 3000tl gosterelım. ve ne kadar sure o sekılde odesek olur, emeklıme 4 sene kaldı tesekkurler muratoto

1-2000 Öncesi Sigortalı olanlarda ABO %60'dan az olmaz.Bu oran da %85 geçmez.
ABO 9475 göstergede Alt sınır Aylığı koruması olduğundan %70 az ABO olmaz.
2-2000-2008 Eylül kadar yaşlılık aylıklarında ABO %60 az olmaz
3-2008 Ekim sonrasında ise;
(5510, geçici m.10/IV) ABO %30 Az olmaz.

yeşil zeytin

Tam durumunu bilmediğimi yazdım. Prim gün ilk işe giriş prim ödenen yıllar gibi bilgileri verirsen daha faydalı bilgiler gelecektir. Maaşlar içinkriterler çok değişiyor. 1000 gün sonra gününmü yaşınmı doluyor. Günün fazla ise imkanında varsa en az üçbin tl ödemek faydalı olur. Daha net bilgiler verirsen yada bu bölümde bilgilerini paylaşırsan yardımcı olmaya çalışırız.

http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/91572-sgk-sitesinden-emekli-maasi-hesaplatma.html

son 3 yılı en yükseklerden ödersen maaşın 400-500 tl civarı artar.. emekli olduktan sonra 20 yıl yaşasan bu tutar sana 120.000 tl olarak geri döner. Peki sen bunu almak için ne ödersin? senin için 600 tl yatıyorsa 3900 tl yatırman lazım.. aradaki 3300 tl yi cebinden 3 sene ödesen, yine 120000 tl eder.. değer mi? değmez..
Ama işyeri ödeyecekse, ya da sen böyle bir işe girersen değer..
Bu hesabı nerden biliyorsun dersen, az çok ilgileniyorum.. istersen bir mali müşavire ya da sosyal güvenlik uzmanına sor 100-200 tl ver hesap yapsın hemen hemen aynı çıkar..
Ama ben olsam içim rahat etsin diye 100-200 tl harcar ve öğrenirdim..
1000 TL ile emekli olmak zor, başka gelirin de yoksa daha da zor..
Allah kolaylıklar versin..

dostum merhaba, ilk işe girişim 03/02/2003 , prım gunum şu an 3000 gün, 1000gün sonra hem yaşım hem de günüm doluyor 3900den emeklılıgı hakedıyorum..ama maaşımın düşük olmasını ıstemıyorum@muratoto

iş yerimle konussam prımımı en yuksekten odeyıp maaşımdan kesse olmaz mı? yada başka iş yerine sadece prımımı ben odesem mesela ayda 700tl odesem senede 8400tl eder,emeklı olana kadar odesem yanı 3 sene 25.200tl eder.. 1500tl emeklı baglansa zaten 18 ayda odedıgımı gerı alıcam yanlıs mı dusunuyorum acaba@turbo

yeşil zeytin
Hesabın bir kısmı yanlış çünkü sen 1500 çarpı 18 ay yaklaşık 25000 eder diye hesap yapmışsın. Sen zaten 1000 tl emekli maaşı alıyor olacaksın dolayısıyla 500 tl fark edecek ki, bunun da 25000 tl etmesi için minimum 50 ay emekli maaşı bunu karşılar.
2. yanlış kısım şu.
en düşükten şirket sana 550 tl filan ödüyordur. Sen en yüksekten ödeyin dersen devlete 3000 tl den az ödememeleri gerekir.Ancak bu senin emekli maaşını kayda değer şekilde arttırır. yoksa 550 tl devlete vereceğinize yerine 1250 tl devlete ödeyin aradaki farkı ben ödeyeceğim dersen maaşın emekli olunca 500 tl artmaz. Çok daha az artar. Ama bence yine de emin olmak istersen sosyal güvenlik uzmanlarına hesaplattır yada sen bu şekilde arkadaşların paylaştıgı sitelerden deneye deneye bir bak bakalım maaş ne kadar bağlanıyormuş. Ayrıca muratoto şeklinde bizi yazarken boşluk bırakıp yaz, uyarı gelmiyor eğer bi önceki kelimeyle arada boşluk bırakmadıysan. o yüzden ben yeni farkettim, o arkadaş da şimdi farkeder mesajını. @'ten önce bir boşluk bulunsun yani.

yeşil zeytin Kim maaşının düşük olmasını isterki ama bu pek bizim elimizde değil malesef. Yani maddi olarak bizi aşar düşüncesindeyim. Normalde prim yaklaşık 570 TL. Yüz ikiyüz üçyüz tl fazla ödemek bile fayda etmeyecektir. Asgari ücretin ikibuçuk katı kadar maaş gösterilirse ki primde yaklaşık binbeş lirayı bulur bunuda herkes yapamaz. Bana göre son üç yıl olayıda yanlış biliniyor. Sen istersen biryıl istersen beş yıl yüksek öde bunda sıkıntı yok sorun yok. Bu esas Bağkurlu olup son en az üçbuçuk yıl (yani en az 1261 gün) ssk dan prim ödenirse Sssklı olarak emekli olmak için geçerli. Sonuç olarak sen ne yaparsan yap maaşın bin tl üstünde olacağını sanmıyorum. Yapabileceğin şey prim gün 3900 günde doluyorsa bunu fazla geçirme. turbo Boşluk bıraktım hocam. Umarım doğru yapmışımdır.

muratoto Tamam sorun yok;) diğer kardeşim bitişik yazınca yeni haberim oldu, uyarı gelmedi, o yüzden yazdım:) Ya aslında tavandan ödese mutlaka birşeyler değişir ama onun hesabını yaptım. 570 tl ödeyeceğine kim 3000 tl daha cebinden öder maaşı 1500 tl ye çıksın diye. Ama yine de arkadaş gidip işin daha ehli uzmanlardan öğrenebiliyorsa bir araştırsın tabi ki.. sonuçta bir yolu varsa veya yanlışımız varsa bizde öğrenmiş oluruz.

emekli maası yükseltme yardım

yaklasık 1 sene sonra sgk dan emekli olacak yakınım için suan 550 tl civarı para ödeniyor sgk ya

brz daha arttırsa yada baska bir yöntem bilen varmı

emekli maaşını daha yüksek alması için

boşa masraf etmeyin hiç bir şekilde emekli maaşını yükseltemezsiniz,çünkü maaş baglama oranları sürekli üşüyor,ülkede ekonomik kriz var,belkide ilerde bu maaşlarıda göremeiyeceksiniz,şuan maaş baglama oranı 43 diyelim,hükümet bir kararname çıkarır ben 35 düşürdüm der kim karşı gelecekki buna:D geçmiştede olmuş bu tür şeyler,birazz incelerseniz görürsünüz zaten;) onun için boşa cebinizden para çıkartmayın,sonra hayal kırıklıgı yaşarsınız.

Üst Alt