Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşımız olması durumunda özürlüye bakım ücreti alabilir miyiz?

Vedat35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Eşimin % 91 özür raporu var. Raporda 2022 sayılı yasaya göre maaş almaya ve ayrıca evde bakım ücreti almaya hakkı olduğuna dair kayıt var. İkimizin de emekli maaşı var. 2022 sayılı yasaya uymadığımız aşikar, evde bakım ücreti almak için gerekli şartlarda ailede kişi başına düşen aylık gelirin 510 liranın altında olması gerektiği belirtildi. Hazırlanacak evraklar listesinin başında bakım ücreti almak için gerekli özür derecesinin en az % 50 olması gerektiği yazıyor -ki bizim oranımız % 91- Öğrenmek istediğim konu : ağır özürlüye bakım için de ailenin gelir durumu bir kıstas mı?
Çevremde mal varlığı yeterli olduğunu bildiğim insanların evde bakım ücreti aldığını biliyorum. Bilmediğim bir yolu varsa diye buraya yazdım.

Raporunda 'agir ozurlu' ibaresi varsa ve hanede kisi basina dusen gelir 540,47 tl yi gecmiyorsa yapin basvurunuzu. Gerisi eve gelecek olan heyetin insiyatifinde.

Teşekkürler, cevabınız lehime olmasa da :) Aylık gelirinin bi hayli yüksek olduğunu bildiğim kişilerin bu ücreti aldıklarını tesbit ettiğimden iştahlanmıştım. Eve gelen heyetin inisiyatifine bağlı demek :(

Yok gelir kriteri bir insiyatif meselesi değildir. Onlar bildirim yapmamışlardır belki, kurum beyan edilmeyen gelir olduğunu farkederse keser ve borç tahakkük eder.
Rapor ve gelir kriteri uygun olan kişilerin başvuruları kabul edilir. Başvuru sırasında uygun olup sonrasında aşacak şekilde mal/gelir ediniliyorsa bunu bildirmek zorundadır alan kişi.

Üst Alt