Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşına kredi için bloke koyulabilir mi?

enes75

Aktif Üye
Konular
69
Reaksiyonlar
14
Bir yakın arkadaşım engelli emeklisi bi bankadan 45.000 tl ihtiyaç kredisi kullanmış ilgili banka emekli maaşına bloke koyuyor. Bu arkadaş gerçekten zor durumda yasal olarak bankanın emekli maaşına bloke koyma yetkisi varmı. Konu hakkında nereye başvuru ve şikayet edebilir. Lütfen yardımcı olalım

@enes75 arkadaşınız bağlı olduğu banka şubesine yani maaş çektiği şubeye SSK ve Bağkur emekli maaşı aldığı şubeye itiraz dilekçesi vermesi gerekiyor . Tanıdık avukattan veya arzuhalciden blokeye karşı itiraz dilekçesi doldurup İcra hakimliğine verilmek üzere dava dosyası açtırabilir . Büyük ihtimalle bloke konulan miktarı da geri alabilir .

Emekli sandığı emeklisi ise maaşına icra konulma durumu uygulaması vardır . Bu durumda ise bağlı olduğu şube veya banka avukatı ile görüşüp yeniden taksit yapılandırması yapması gerek .

Maaşa haciz ve bloke konulamaz kararı sadece ssk ve bağkur u kapsıyor .

Kendisi Ssk emeklisi, zaten adına açılmış bi icrada yok,sadece kredi taksitleri yani maaşının 3/4 ü bloke yapılıyor ve evini geçindiremiyor. Galiba kredi alırken imzaladığı evraklarda bankaya bloke izni vermiş yani muvaffak vermiş tabi bu durumda da ben böyle bi madde buldum.
İcra İflas kanunu Madde 83/a – (Ek: 18/2/1965-538/47 md.)
“82 ve 83 üncü maddelerde yazılı mal ve hakların hacz olunabileceğine dair önceden yapılan anlaşmalar muteber değildir”

Sizden ricam şimdi tam olarak bu arkadaş ne yapmalı nereye başvuru yapmalı

enesbey,kredi çekerken maaşıma krediye karşılık bloke konulabilir diye imza attıysa banka her şekilde maaşının tamamına bile bloke koyabilir,itiraz etsenizde birşey degişmez,banka siizn imzanıza göre kredi veriyor,ben bu şartları kabul ediyorum demişsiniz sizde,imkanınız varsa bankayla anlaşın vadeyi uzatın,yada başka bankadan çekip kapatın,siizin bahsettiniz maddeler icra aşamasında adam mecburen imza atıyor,yani evine geliyorlar tehdit altında,bu şekilde imzalıyor,bu şekilde imzaladıgınızı ispat ederseniz iptal olabilir diyor kanun,kaldıki siizn icralık durumunuz yok,bankanın şartlarını tehdit olmadan kabul etmiş oluyorsunuz,banka size zorla kredi vermemiş,sizden maaşınızı teminat olarak almış,sizde kabul etmişsiniz,yapacak şey bankayla anlaşmak,avukat degilim ama çevremde yaşayanlar var,onlarda magdur oldu,benim gördüklerim bildiklerim bunlar,yinede avukata danışın bence.

Elimde geldiği kadar bende bilgi toplamaya çalışıyorum onun için, nereye yönlendirebiliriz acaba ama sizinde söyledikleriniz mantıklı.

İcra takibi öncesinde verilen bu tür genel haciz izinleri geçerli değildir. Ayrıca hesaptaki paranın haczi ve tutulması başka, hesaba komple bloke koyulması başkadır. Hesaba bloke kondu ise blokeyi kaldırma ve para iade talebinde bulunup bankanızı değiştirin. Maaşınızı vermezlerse tüketici mahkemesine gidin. Ayrıca Bankayı bankalar birliğine ve bddk ya şikayet edin.

Hüseyin İlik teşekkürler peki nasıl ve ilk nereye itiraz etmeli,örnk dilekçe benzeri bi paylaşım verirseniz çok iyi olur gerçekten zor durumda o arkadaş keşke benim elimde olsa borcunu komle kapatsam. En azında bi yol gösterelim
OturanBoğa sizin konu hakkında bilginiz varmı acaba

Evet var..emekli maaşından kredi tutarı kadar bloke koyarlar

bende zamanında bir akrabam için çok ugraşmıştım,diyelimki maaşın 2000 tl,kredi taksitinde 2000 tl ise banka her türlü şartta maşına bloko koyuyor,hiç bir hak iddia edemezsiniz,istedigin yere şikayet et,bir faydası olmuyor,banka diyorki ben maaşını teminat olarak aldım,ona göre kredi verdim,borçluda kabul etti diyor,durumunuz bu şekildeyse hiç boşa ugraşmayın,faydası olmuyor.

peki nasıl ve ilk nereye itiraz etmeli,örnk dilekçe benzeri bi paylaşım verirseniz çok iyi olur

Şikayet dilekçelerini istediğiniz gibi yazabilirsiniz. Olayı anlatın yeter. Bu şikayetler bankayı zorlayabilir, ancak hukuken blokeyi kaldırma sonucu doğurmaz. Kesin sonuç için mahkemeye gitmek zorundasınız. Dava duruşmalı olacağı için imkan varsa avukat tutmanız faydanıza olacaktır. Eğer avukat tutacak durumda değilseniz internet üzerinde konuyla ilgili çok sayıda dilekçe ve emsal karar mevcut.

Hüseyin İlik teşekkürler, p.tesi kendisi ile bu konuyu anlatacağım umarım bi faydam ve sizin katkınız olur.tşkr

Vefat eden eşi emekli sandığı emeklisi olan birine borclarından dolayı haciz gelebilir mi?

@Hüseyin İlik

Konu hakkında başka bilgisi olan arkadaşlar varmı

Konu hakkında başka bilgisi olan arkadaşlar varmı

banka çalışanı olarak şöyle söyliyim.

1. emekli maaşını kredi çektiği bankadanmı alıyor ? yada maaşını taşıma şartı ilemi krediyi verdi ?
2. eğer x bir bankadan alıyorsa kredi çektiği banka maaş aldığı bankadaki aylığına bloke koyamaz. Sadece maaş aldığı bankadan hesap ekstresini görmek ister gelir belgelemek için.

maaşını krediyi çektiği bankaya taşıdıysa eğer bu bankada ödenecek emekli maaşından otomatik tahsilat sağlanması için Kredi taksit tutarı kadar talimat almış olabilir. Bunada basit deyimle bloke diyoruz. Eğer bu talimat alınmışsa müşterinin yapabileceği bir şey yok verdiği riski garanti altına almış sayılıyor.

Kredi taksiti emekli maaşından fazla veya aynı ise tabi ki banka taksitini alır.

4 5 kişi cevap yazmış konu hakkında herkes atıp tutuyor.
Arkadaşlar kalben duygusal veya ezbere konuşmayın,yargıtay ne diyor bu konu hakkında bilen varsa söylesin,yoksa da forumda kalabalık yapmasın

Üst Alt