Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Emekli maaşına yapılan zammın ardından yeniden evde bakım başvurusu yapabilir miyim?
Merhaba arkadaşlar. Beni tanıyan arkadaşlarım bilir. Vergi indirimden emekli olmadan önce 2 ay evde bakım aylığı almıştı babam. Ben vergi indirimden Emekli olduktan sonra kendimiz giderek gelir yükseldiği için iptal ettirdik. Raporum süresiz %97 ağır engelli. Babamla beraber yaşıyoruz 2 kişi olarak. Sizlerden bir ricam var asgari ücret yükseldiği için kişi başı gelir 5666 oldu. Babamla benim emekli maaş ocaktan sonra emekli maaş zamdan sonra gelir düşer %90.
Tekrar gidip evde bakım aylığı için başvuru yapmamız sıkıntı olmaz değilmi. Sadece gelir hesaplaması yapılır ve nasip olursa tekrar geri bağlanır değilmi. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Merhaba bugün açıklanan emekli aylık zamları ile evimize giren gelir toplamı
Babamın emekli aylığı 5858
Benim emekli aylığım 4375
Toplam 2 kişi 10233 oldu.
Evde bakım aylığı kişi başı gelir yeni asgari ücret de 5666.
2 kişi 11332 gelir sınırı.
Tekrar evde bakım aylığı için başvuru yapmamız sıkıntı olmaz değilmi
Raporum süresiz %97 ağır engelli.
Bizim evde bakım aylığı yine olmayacak
Babamın emekli maaş 6093
Benim emekli maaş 5500 oldu
Toplam gelir 11593 oldu
Evde bakım aylığı 2 kişi gelir 11332
Arada 240 TL fark var..
Tühhhh yaaaaa tühhhh
Ben köye yerleşmeyi istiyorum. Köy de dedem ve annanem sağlığında çok şükür. İkametgahı köye aldırsam dedem veya annanem bakıcım olabiliyor değilmi. Dedemin üzerine traktör 14 tane tarla mevcut. Dedemin sadece emekli aylığı mevcut
ikameti aldırmak ywtmıo .kontreollerde orda yaşamadıgın ortaya çıkarsa ceza yersin.köyde dede ve nenen ile yaşarsan bişi olmaz.burda traktör ve tarlalar gelir getiriomu o na bakarlar.ikametini aldırmadan önce bulundugnuz yer i,l yada ilçe ise oranın tarım müdürlüğü
nden gelir tespiti yaptırın o gelıre göre şartınız tutar ve sizde dediğim gibi orda ikamet edersenız bişi olmaz.yopk geliri geçeiosa o zaman köye getmene gerek olmaz.burda bide şu var bakıcın olacak kişi dede ya da nenenin yaşıda önemlı heyet bakar dedesi ya da nenesi bakabilecek durumda diye onay vermesı gerekıop aksı taktırde ebm olmaz.
Evde bakım aylığı için 86 tl ile gelir kriterimiz tutuyor sanırım!?
Arkadaşlar merhaba. Bildiğiniz gibi emekli maaşlar toplam %25 Zam yapıldı. Vergi iindirimi ile 1.5 yıl önce emekli oldum ve kök maaş 3890 TL.
Babam ve ben evde 2 kişiyiz. %97 ağır engelli süresiz raporum mevcut.
1.5 yıl önce evde bakım aylığı 2 ay almış ben emekli olduktan sonra gelir artınca kendimiz iptal ettirdik. Şimdi size sormak istediğim babam ve benim emekli maaşımız taban 7500 de kalıyor. Tekrar gidip evde bakım aylığı için başvuru yapabiliriz değilmi.
Asgari ücret net 11.402 TL
11.402 ÷ 3 = 3800.66 TL
3800.66 x 2 = 7601.32 TL
Toplam aile gelir emekli maaş :
7616 + 7500 = 15.116 TL
Evde bakım aylığı gelir şart
7601.62 x 2 kişi = 15.202.64 TL
Arada 86.64 TL fark mevcut bizim için yeterlimi acaba?
Sosyal hizmetler de dosyamız ve banka hesabımız banka kartımız mevcuttur..
Tarla arsa gibi birşey mevcut değil. Sadece oturduğumuz ev kendi evimiz. Pazartesi günü emekli maaş bordro almamız yeterli değilmi. Başka bir şey gerek yok. 10 temmuz da başvuru yaptığımız da 15 temmuz aylığından yararlanma gibi bir durum oluyor mu ?
Emekli maaş bordrosu yeterli oluyormuş öğrendim.
Kafama takılan asgari ücret temmuzda zamlandı. Acaba sosyal yardım da görevli arkadaşlar da temmuz maaş bordro isterler mi ? Haziran ayı maaş bordro yeterli olurmu
Merhaba arkadaşlar. Konuyu yeniden canlandırmak istiyorum. Evde bakım aylığı için başvuru yapmaya gittik. Yaklaşık bir yıl önce 70 günlük evde bakım aylığı aldık. Bakıcım babam. Aynı hanede 2 kişiyiz. Emekli maaş alıyoruz toplam gelir 15.000 bin tl. Beyin tümör den ameliyat oldum ve inme sorunu yaşadım %97 ağır engelli süresiz raporum mevcut. Temmuz asgari ücret artış olduğu için gelirimiz 200 tl düştü. Başvuru yapmaya gittiğimizde emekli maaş yasalaşması gerektiğini ve üzerinize görülen tarla gelir hesaplaması gerektiği söylendi. Şimdi kafamı karıştıran babamın üzerine vefat eden babasından kalan 4 tane tarla mevcut ama biz gelir yapmıyoruz babamın en büyük kardeşi gelir sağlıyor. Babam çiftçi değil bizler tarla işine hiç karışmayız. Geliri olmayan bir tarlanın ve 19 hissesi olan tarlanın neden geliri istenir?? Görevli memur belediye ye giderek alabilirsiniz dedi. Anlamadım gitti. Tarla mevzusu neden emekli olmadan önce dikkate alınmadı ve evde bakım aylığı hemen bağlandı???