Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşında rapor oranının etkisi var mı?

zazaca

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
1
merhaba arkadaşlar ,
engelli lik oranları erken emeklilik te geçerli ama 1. derece 2. derece 3.derece den diyelim birinden emekli olan kişinin maaşıda fazla yada az oluyormu yanı maaşın az yada çok olmasında engelli oranı etkili oluyormu bilgisi olan varmı
teşekkürler

prim yüksek yatarsa emekli maaşı fazla olur engelli likle bir alakası yoktur tamamen kazanca dayalı bir sistem

primleri aynı olan ama kişilerin birisi 1. derece diğeri 2. dereceden emekli olsalar sadece erken emekli olabilme farklılığımı olur maaşlarda azlık çokluk derecesi kazancamı bağlıdır sadece

sormamdaki sebeb ise şu yüzden,
benim emeklilik sürem mart2014 te doluyor 3. derecen 2.derecen rapor alma şansım var süreden dolayı artık sıkıntı kalmadı nasılsa bekledim fakat maaşta farklılık olacaksa 2. dereceye geçeyim demiştim 2.den de olsa 3. derecedende olsa emeklilik süremi tamamlamışım maaşta artış olmazsa gerek yok 2. derecen rapor yenilemeye 3. derecen zamanım geldi sayılır doğrumu düşünüyorum

Ben de çok merak ettim cevap yok galiba...

bende ikinci derecede vergi indiriminden faydalanıyorum.yeni %81 rapor aldım.sitede yaptığım araştırmaya göre fark yoktu.bende birinci derece için başvurmaktan vaz geçtim

sakatlılık oranının emekli maaşına faydası yoktur.(1982 anayasasına göre yoktur son çıkan yasadada 2013 resmi gastede göreceksiniz)

yani emekli maşı artışı pirim gün sayısına göre bakılır ve nekadardan yatırıldığından bakılır örn asgeri ücretten 30 gün yatar ise yani 1021.50krş bunun gibi para nekadar yüksek yatarsa okadar ve gün sayınız nekadar fazla olursa okadar maşınız yüksek olur bu normal emeklilik içinde geçerlidir. saygılar

Üst Alt