Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşından yapılan kesintiler..?

zazaca

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
1
merhaba arkadalar
emekli maaşlarından yapılan kesintilerden hastane masraflarından dolayı şok olmuş durumdayım haziranda emekli oldum emekli olmadan önceki hastaneye gittiğim nisan mayıstaki hastaneye gitmelerimden dolayı en son pazar günü 07.09.14 te gittim bana ilaç aldığımda maaşımdan 35 tl kesinti diye birşey getirdi kağıtta öyle yazıyor sorduğumda eczaneye iki ay geriden geliyor bu ödemeler dedi tuhaf değilmi halbuki ben hastaneden ilaç aldığımda parasını keserek emekli olmadığım için cebimden ödedim kaç defa ödedim anlamadım her ilaç almamda geriye dönük ödemeler çıkarıyorlar eczanelerde bir üç kağıtçılık dönüyor ama çözemedim maaştan 35 tl kesilirmi bu neya kronık hasta ayda 1 hastaneye gitse evine ekmek almaya parası kalmayacak rızasız para kesilmesi değilmi yokmu bir hukukçu bunda bir boşluk var bu işte cebindeki parayı adam kesiyor ben buna adalet nerde derim tamamen soygun bu mantığını anlasam tamam kural diyecem ama anlamıyorum

kardeşim burda tuaflık yok. aldığın ilaç 10 tl ise 5 ili devlet 5 ili senden keserler... normal yani...

Katkı payı muafiyeti yokmu?

memolikk;

kardeş emekli oldun artık bırak biraz da kessinler.hep bana olmaz...buna da şükret.

toprak 24;

turan bey öyle bi yazmışsın ki sanki babalarının hayrına emekli etmişlerde verdikelrinin bi kısmınıda almışlar der gibisiniz verdikleri 3 kuruş maaş ve kesintiler olunca haliyle şikayetler olucaktır onların kesmesi değil milletin şikayet etmesi doğal olan

bır ara surıye ye yardım dıye 130 lıra kestılerdı . kesinti nedenı gösterılmıyordu sadece kesinti diyordu .. ya surıyenın paraya ıhtıyacı kalmadı yada kesıntıler anlasınca kıvırılacak yer kalmadı .. dile getırdığımızde troller karsı çıkıyodu . bana dokunmayan yılan bin yaşasın hesabı .. :cool:

eczane ile alakası yok eczacı aldığınız ilaçları sgk muna toplu olarak 4 ay sonra teslim ederse 4 aydan sonrada maaşınızda kesinti olabilir sadece aldığınız ilaçlarda fark olursa sizden para ister gerisi maaşınızdan kesilir raporlu ilaçlarda her ilaç muaf değildir eskiden muaftı ama şu an raporlu yaptırmamızın sebebi 3kutu yada 4 kutu alabilmemiz içindir bazen emekli maaşımdan 100 lira 90 lira kesintiyle karşılaşabiliyoruz alıştım artık

dorlıon yapılan kesintinizi sgk muna müracaat ederseniz öğrenebilirsiniz e devletten bazen çıkıyor eğer 4a ya tabiseniz 4 a emekli maaş kesintileri yazın çıkar genelde 4a kesintileri her ayın 10 nundan sonra açıklanıyor

Üst Alt