Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşının yüksek olması için ne yapabiliriz?

hcm

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

%65 engelli bir bireyim. Sigorta başlangıç tarihim ise 16.09.2008. Tablolara göre eğer 01.10.2008 yani 15 gün sonra işe girmiş olsam 15 yılda emekli olacaktım ancak şu an 18 yıl olarak gözüküyor. 15 gün bana 3 yıla mal olmuş durumda ve çözümü de yok anladığım kadarıyla.

Asıl konu ne zaman emekli olacağımdan ziyade emekli maaşının hesaplanması, her yerde o kadar karmaşık yazılmış ki 2 üniversite bitirdim ama sağda solda yazılanlardan bir şey anlamıyorum. Eğer 2026 'da emekli olacaksam bu maaşı arttırmak için neler yapabilirim? O güne erişip erişemeyeceğimizi tabiki Allah bilir. Emeklilik maaşının hesabı konusunda giriş tarihimi de baz alarak yardımcı olabilecek birileri varsa memnun olurum (kalan yılları mevcut üzerinden düşünerek hesaplayabilirim). Hatta maaş hesabı konusunda detaylı bir bilgiye sahip olan varsa bir site kuralım herkes bundan faydalansın çünkü mevcut siteler çoğunlukla hatalar içeriyor.

Bir diğer soru, çoğu yerde, emeklilik zamanı gelince hemen emekli olmak öneriliyor, bu ne kadar doğru, daha fazla prim ödemenin maaşa nasıl etkisi oluyor?

Herkese mutlu yarınlar,

hcm
Emekli maaşının yüksek olmasını sağlamanın tek yolu primlerin mümkün olduğunca tavana yakın ödenmesidir.
Evet hemen emekli olmak en avantajlı tercihtir. Çünkü çalışılabilecek durum mevcutsa SGDP kapsamında emekli olarak çalışmaya devam edip çift maaş alma imkanı vardır.
Ayrıca primler vasat bir rakamdan ödeniyorsa isterseniz 10 bin gün ödeyin o sizin emekli maaşınızı arttırmaz. Önemli olan prime esas kazanç tutarıdır.

Teşekkürler Ufukalp . Brüt yükseldikçe emekli olmadan çalışmak emekli maaşını arttırır mı? Bazı sitelerde emeklilikten 8-10 yıl önceden brütü arttırmak gerektiğini yazmışlar, peki emeklilikten sonra? Emekli maaşı hesabı için önerebileceğiniz bir yol var mı?

hcm
Yüksek ücret ile ne kadar fazla çalışılır ise tabi ki emekli maaşı da o kadar yüksek olur.
Burada yüksek derken mesela asgari ücret 2.020 iken 2.500 ya da 3.000 gibi bir ücretten bahsetmiyorum. Bu oranda bir yüksekliğin pek bir olumlu etkisi olmaz.
Örneğin 5 bin lira gibi bir ücretiniz varsa mümkün olduğunca uzun süre çalışmanız sizin için daha iyi olacaktır.
Emekli maaşını doğruya yakın hesaplayan siteler mevcut. Ben hiç denemedim. Bir SGK'nın böyle bir uygulaması vardı, bir de emeklimaasi.com olacak sanırım bir özel site vardı.

Üst Alt