Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşları aylık mı yatar? İlk maaş neden yüksek olur?

birtan

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar emekli maaşı aylık mı alınır üç aylık mı?

İlk maaş yatırılken neden yüksek maaş yatırıyorlar bilen açıklayabilir mi lütfen..

birtan
Emekli maaşları devlet memurluğundan emekliyseniz 3 ayda bir alma şansınız var. ama sgk 4/a dan emekli iseniz aylık olarak alıyorsunuz. Emekli maaşları peşin ödenir. Şuan aylık alanlar Temmuz ayının maaşını almaktadır. Sizin fazla dediğiniz miktarda içerde birikmiş olan toptan emekli maaşınızdır.

birtan

İlk maaşınızda toplu para alıyosunuz..
bazen 47-55 gün bazende 1 ay daha fazla
Ondan dolayı fazla oluyor.

İlk maaşta hem birikmişler verilir hem de emekli maaşları peşin ödendiğinden önümüzdeki dönemin maaşı verilir, fazlalık buradan kaynaklanmaktadır.

kimse kimseye fazla para vermez.fazla olduğunu düşünüyorsanız gidip vergi dairesine bağışlayabilirsiniz.

BuTcHeR

Butcher ben 11 ocak 2018 de talepte bulundum ayligim bağlandı tahsis numarama göre maas günüm 17 şubat kaç günlük olur maaşım 2 aylik mi yoksa daha az mı aydınlatırsanız sevinirim

reyhan21

maaş için başvurduktan kaç gün sonra e devlette başvuru gözüktü? Bugün başvurmuştum ne zaman görülür kısaca

hakansezer

13.gün e devlete düştü ek ödeme ve maaş dışında herşey yazıyor emekli aylık bilgilerinden ve emeklilik kaydından görebilirsiniz tahsis numaranızı

13 gün sonramı göreceğim bu durumda? Evrak takipte sadece sıhhiye evrak servisinde yazıyor da

Tahsis numaramin. Sonu 9 ayin kacinda ek odeme 42.17 tl gozukuyor ayin kacinda emekli maasi alirim

Casher
Ayın 17.de alacaksın kardeşim benimde tahsis numaramin sonu 9 Şubat 17 yani

hakansezer
Benim diyarbakir sgk 13 günde düştü evrak takiptede durum aylık bağlandı olarak değişti

Benim yasizmam bugun ssk ulasmis. Ne zaman belli olur

Casher

Şubat başı gibi e devlete düşer birikmiş ve alacağın ek ödemeni 26 ile çarp maaşın çıkar ortaya

26.12.2017 verdim ssk evraklarimi kac gun hesapli yacam acaba

@reyhan21 @Casher @hakansezer
1- emekli maaşları başvuru tarihini takip eden ay başı itibariyle birikmeye başlar ve peşin ödenir. yani bu ay maaş alanlar aslında şubat ayı maaşını almışlardır.

size şöyle bir örnek ile açıklayayım:
emeklilik başvurusu tarihi 20/12/2017
maaş başlangıç tarihi: 01.01.2018 (maaş işlemeye başlar)
ilk maaş alma tarihi:17.02.2018
bağlanan maaş:1.000 tl

şimdi;
30 gün ocak maaşı,30 gün şubat maaşı,17 gün mart maaşı olarak 77 günlük maaş alınır.

yani ilk toplu para 77 günlük olur ve ocak 1000 tl ,şubat 1000 tl mart 17. güne kadar 566 tl toplamda alınacak ilk para birikmişlerle 2566 tl dir.

sonrasında her ayın 17.sinde 1000 tl alınır.

2- sgk ya emeklilik başvuruşu yapıldığı günden yaklaşık 45 ile 60 gün içerisinde bilgiler e devlette görünür.(istanbul için. başka illerden müracaat edenlerin daha kısa sürebilir.)

sgk sitesinin evrak takibinde durum hala işlemde görünürken e devlette bilgiler çıkar. yani sgk nın evrak takibi sitesine aldanmayın.başvuru yaptıktan 45 gün sonra e devletten takip edin.
her ayın ilk haftası e devlete ek ödemeler çıkar. asıl maaşlar her ayın 15.de edevlette belirir.ilk çıkan ek ödemeyi 26 ile çarparsanız alacağınız parayı net olarak (ek ödeme dahil) görürsünüz.(maaşı 1000 tl altında olanların çarpanı 21 dir.)

selamlarımla,

MRM Memur emeklisi nasıl 3 ayda bir maaş alır. Şimdi ben emekli olduğum zaman 3 ayda bir mi maaş alacağım? Benim bildiğim Aylık olması lazım?

Vergi indiriminden emeklilik başvurumu bu gün 10 aralık 2018 ssk ya yaptım maaş ne zaman yatar ne kadar dır acaba 4a dan 3765 pirimim var 91 işe giriş tarihim aydinlatirsaniz sevinirim tşkler

nejla hanım aralık 10 olarak başlangıcınız olur ve 30- 35 gunde maasınız baglanır

@mustafa şahinn 10 Aralık+ta maaş başlamaz.

@Nejla erkuş emekli maaşınız 1 Ocak 2019 itibarıyla başlar. (özel sektör olduğunu varsayıyorum)

Hizmet birleştirme gibi bir süreç yoksa Ocak ayı maaş ödemelerine kadar sonuçlanır diye düşünüyorum.

Maaş miktarı ise prim gün sayısının yanında prime esas kazanç tutarı, hatta primlerin dönemi ile bile yakından ilgili olduğundan buradan bir şey söylemek mümkün değil.

Selamlar malulen emeklilikte de masş alma nasıldır aylık başlangıç tarihi 01.01.2018 maaş günü 22.01.2018 22 ocakta ele geçen ne kadar olur 52 günlükmü

hozgul:üstat teşekkür ederim, 9 aydır 1 kuruş gelirim yok çevre yardımıyla hayatımızı idame ettiriyorum bu önemli benim için borç dert de çok konya sakatlar derneği 3 tekerli elektrikli bisiklet ayarlayabilirse biraz simit felanda satarım olur gider artık.

Eserin79

Kardeşim ne diyelim, vallahi çok sevimsiz bir durum. Umarım toparlarsın...

hozgul
basvuru tarihim 22 subat
kabul tarihi 1 mart
maaş günü ayı 21
bu hesapla martın başından itabaren (21günlük)+21 martta 1maaş+21nisanda 1 maaş mı yatar toplamda 4a ssk emeklilik

mahzey

1 ila 21 Mart arası ödenecek, ilaveten 21 Mart - 21 Nisan arası ödenecek. Emekli aylıkları peşin ödenir.

merak ettiğim ilk maaşımı 21 nisanda alacağım ya peşin yatıyorsa 21 nisanda alacagım maaş da dahil olunca (1000 lira farz edelim aylık)1000+1000+700=2700 mü olacak yoksa 1700 mü hozgul

Üst Alt