Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşları neden az?

hakanaca

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
0
engelli emekli maaşları neden az sadaka gibi nasıl geçinecek engelliler

Ak Parti eseri ışte
reform adi altında yasa cikarttilar emekli maaslari eridi.
Her yıl dahada düşmeye devam ediyor emekli maaşları
Durmak Yok Yola Devam:)

enes75 , Bu günkü emekli maaşlarının düşük olmasının esas sebebi 1970-80'li yıllarda izlenen yanlış politikaların sonucudur. Dünyanın hiç bir yerin de NORMAL KOŞULLARDA 45-50 yaşlarında sağlam emeklilik yokken sadece oy kaygısı ile Emeklilik yaşı 45 lere kadar düşürülmüştür. Demek istediğim açıkça bu günkü şartlar olsaydı, 12-13 milyon Emeklimiz olucağına , bu gün 5-6 milyon emeklimiz olucaktı. Bu da her kez şu an aldığının iki katı maaş alabilecekti. Olay bu kadar basit.

2008 de yıllık milli gelir hesaplama şekli değiştirilmiş, şişirilerek 10bin dolar olarak gösterilmiştir. ve şuan sadece enflasyon oranında zam verilmektedir, büyüme payı hesaba katılmamıştır. Bu ülkede işçisi, memuru, çiftçisi ile büyümüş fakat bu oran maaşlarımıza yansıtılmamıştır. şuan asgari ücret 2000 tl nin altında olmamalıydı. Malesef dinimizi kullanarak siyaset yapıyorlar, bu ülkenin Cumhur'u Kuran ile kürsiye çıkarak 400 vekil istiyorum diyorsa, milletimiz bunu şakşaklıyorsa hatayı nerede yaptığımızı düşünmemiz gerekli... 2 seçim de AKP ye oy verdim helali hoş olsun. ama bence (şahsi düşüncem) değiştirmenin zamanı gelmiştir.

60 yaşına kadar çalışabilecek inşaat ustası ,şöför ,kaynakçı vs ,vs, düşünemiyorum ancak bir inşaatta gece bekçiliği belki

Engelliler 10-15 senede emekli olmanın hayalini kuruyor.Tabii doğası gereği düşük olur.
30 sene çalışanlar bile 1500-2000 TL zor alıyor.

u.uçar

Emek olmak için 17 senemi doldurduğumda sgk primim brüt 2000 tl civarında yattığında emekli aylığım her ay 5 tl düşüyor, emekli olmaktan başka çaremiz kalmıyor, sistem bu şekilde yapacak birşey yok.

aysn41

Bu durum SSK lılar için geçerli olabilir ama Emekli Sandığı ve Bağkur için geçerli değil, onlar ne kadar fazla çalışırlarsa o kadar fazla maaş alıyorlar.

alakası yok yatan paran yuksekse çok maaş alırsın engellılerın yapabıleceklerı işler bellıdır ve verılen ucret ler duşuktur engellı olup ıyı maaş almak mucıze yanı çalışma suresı onemlı degıl ozurlu işcıyle ozurlü ıdareci aynı maaşı alamaz maaş az olunca pirimde düşüyor

Kemal Kılıçtaroğlunun ssk sı ,35 yaşında emekli ediyordu, ssk batmasamıydı valla batmasaydı çeşke diyen akp ne kadar ucuz siyaset değilmi.

Dogru diyorsun. Bu gün kü sgk maaşlarının tek sebebi 35, 40 yaşında emekli edilenlerdir. (Normal emekli). Aynı zamanda işsizliğin diğer bir sebebi de budur. Hem 35 yaşında sağlam emekli olacaksın, hemde bunca işsiz varken 2.maaşla çalışıp iş bulamayanin hakkina gireceksin.

ssk nıye battı dıyon anlamadım ssk nın gorevı kar etmek degılkı mesala ssk yokken çıfçı yaşlandı ona kım bakacak cocukları torunları vs ssk nın gorevı bır anlamda budur ssk bunun modern versıyonudur ssk ticarathaneye dönüştürlünce lıberalızmden ozelleştırmeden işlevini kaybettı emperyalıst ılaç şirketleri vs pazara gırınce sıstem coktu bıle bıle yapıldı ssk nın kuruluş amacı dışında kullanıldı sermayeye peşkeş çekildi ssk hepten kalkıcak serbest tıcarette herşey ticarete girer devlete ihtiyaç yoktur inanmayan amerikaya giderde bakar kapitalist toplumda herşey maldır

Geçenlerde Toplum Ruh Sağlığı Merkezine akp m.vekilleri ve adayları geldi . sordum bir işçi asgari ücretle çalışıyor ve emekli oluyor . O işçi 950 + mesai parası ile 1100-1150 lira maaş alıyordu . Emekli oldum diye sevinirken ilk maaşını mart ayında aldı . Aldığı emekli maaşı 752 lira oldu . Neden maaşlar düşük dedim. Aldığım cevap ise , emekliler üretimde katkıları olmadıkları için hep çalışandan daha düşük alıcaklar dedi . Tekrar sordum asgari ücretle çalışırken üretime katkısı olmadımı da yaşlılığında bunun karşılığını göremeyecek dedim . SES YOK CEVAP YOK .

ıyı yazmışın tebrıkederım işçi ( köylü kalmadı) milletin efendisidir

gundem oluşturalım bimere yazalım derim engelli olarak yaşam kalitesi yükseltilmeli maaşlar iyileştirilmeli emeklilik klaylaştırılmalı raporlar yenilenip magdur engelli aradaşlar istemiyoruz gündem oluşturalım bimere cumhurbaşkanına email atalım taslak emaili hazırlasın birisi

Üst Alt