Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşlarına gelen zamla evde bakım hizmeti gelir hesabındaki artış..?

karabey022

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
emekliyim. evde bakım ücreti için müracat ettim. shcev den görevliler geldi. biz durumu size bildiririz dediler.
% 60 agır özürlü raporum var. evde eşimle ikimiz yaşıyoruz. o zaman maaşım ikiye bölündüğünde 318 tl yi geçmiyordu. ama 01.01.2010 tarihinde emekli maaşlarına zam yapıldı. bu ara aggari ücret te arttı. kişi başına düşen gelir 330 tl ye çıktıgı söyleniyor. zamdan önce 565 tl ücret alıyordum. şu anda 330 tl yi geçmiş bulunuyorum. evde bakım ücretini alabilir miyim.

lütfen çok rica ediyorum. bu konuda bilgisi olanlar beni aydınlatır mı.

şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.

( NOT: şu anda maaşım ne kadar oldu, yüzde kaç zam verildi bilmiyorum..

arkadaş şimdide kişi başı gelir 348 tl oldu yani senin maaş 696 tl den fazla olmamalı herhalde tutar sorun olmaz

ev içindeki engelliye düşen para yılbaşindan once 330 idi ama şimdi asgari ücrete zam gelince engelli kişiye düşen parada yukselmiş oluyor haliyle.sizde bakim maaşina baglanırsınız bence.
kolay gelsin

İşte, yaşamlarımız böyle terörize edilmiş durumda! Devlet emekli maaşlarına zam yapacak, biz korkuyoruz; acaba yapılan zamla gelir hesabı 1 TL aşar da evde bakım aylığımızı keserler mi diye!

Evt bülent bey 1 tl için yaşadığımız korkuya bak...1 tl nasıl bir refah getirebilirki bir aileye..bu nasıl bir zihniyet..hala umutluyum türkiyemiz yüksek refah seviyesine ulaşacak diye değişicek bu zihniyet elbet böyle kalmayacağız,kalmamalıyız...

zamlı emekli maaşı tedirginliği!

evet bu benim de merak ettiğim bir konu.peki ocak ayında zamlı alabildiniz mi maaşınızı?yani geçti mi limiti ya da geçer mi?

sevgili arkadaşlar bu korku bendede var desem yeri...bu para bağlanırken sadece eve girene bakılmasına akıl sır erdiremiyorum.adı üzerinde engelli bakım parası..bu engellini doktor ve ilaç ihtiyaçları var...veya başka zaruri ihitayaçları var.unlar bedava karşılanmıyor...bu evin mutlaka kira parasıda var.en azından bunların dikkate alınması için birşeyler yapamaz mıyız?saygılarımla

Evet arkadaşlar aynı korkuyu ben de yaşıyordum ve sonunda o sözünü ettiğiniz 1 liralarla benim maaşım kriteri geçti ve bakım parası kesildi. Artık korkusuzca yaşamımıza devam ediyoruz.

Süleyman bey, kişi başına düşen miktar 348 TL'yi geçti mi?

Evet Bülent bey maaş geçmiyorda bizim okullar açık olduğu zaman aldığımız ek ders ücretleri var onu da hesba kattıkları zaman ve bir de oğlumun biri anadolu lisesinde okuyor ve devletten aylık 80TL burs kazandı tabii onu da gelir hesabına katıyorlar böylece bakım parası kesildi. Düşünebiliyormusunuz devlet başarılı oldu diye ayda 80TL burs veriyor ve onu gelir hesaplıyor ancak aynı çocuğun okula gidiş geliş servis ücreti olan 140 TL yi gider hesaplamıyor.Böyle adaletli bir ülkede yaşıyoruz. Saygılar.

evet anlaşılması zor insanı zora sokan durumlar bursu iptal ettir bakım maaşını al diye düşünüyorum

Biyo arkadaş sorun benim bakım maaşını almam değil asıl sorun sistemdeki bozukluklar. Yani engellileri açlığa mahkum etmeleri. ENGELLİLERLE İLGİLİ YAPILAN VE ÖZELLİKLEDE BAKIM HİZMETLERİ İLE İLGİLİ OLARAK YAPILAN 3. ÖZÜRLÜLER ŞÜRASINDA HÜKÜMET BİR DİZİ KARARLAR ALDI ANCAK ACİL UYGULANMASI GEREKEN KARARLARDAN HİÇ BİRİNDEN SES YOK. Benim asıl tepkim ona. Saygılarımla.

Üst Alt