Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli memur çalışırsa maaşı kesilir mi?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 5510 sayılı kanunun geçici 4 ncü maddesine göre sonradan sakatlanıp emekli olan bir özürlü sigortalı çalışırsa yada adına iş yeri açılıp aile fertleri işletiyorsa maaşı kesilirmi?

Malulen emekli olmuşsa kesilir,vergi indirimi ile erken emekli olmuşsa kesilmez ancak sosyal güvenlik destek primi ödemesi gerekmetedir. Yani siz sosyal güvenlik destek primi ödemek koşuluyla emekli aylığı alırken aynı zamanda çalışabilirsiniz...

ufuk bey..ben vergi indiriminden emekli olmadım erken yaşlanmadan 5510 sayılı kanunun geçici 4 ncü maddesine göre sonradan sakatlanmıs özürlülere tanınan erken emeklilikten faydalandım yinede çalışırsam kesilmiyecekmi?(malulen değil) Sayın Arkadaslar bu konuda net bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.Saygılar..

Kesilmeyecek. Sosyal güvenlik destek primi ödeyeceksiniz çalışırken.

bülent bey tsk ederim inşallah kesilmez bilgi edinmeden yinede sgk ya sorayım bunlara güven olmaz en azından resmi bir yazı elimizde olmasında fayda var:D

bu iş sgk muyla alakalı degil iş verenin yanlış yapmadan sgk muna bildirmesi normal giriş yaparlarsa iş veren bak sen curcunaya tabi benim başıma gelen gelmesin istiyorum sizin başınıza

murat bey.. uyardığın için tsk ederim haklısın bu dikkat etmek gerekir..ayrıca acaba iş veren bu konuda ne kadar bilgili..

Bu işverenden işverene değişir.
Genelde büyük kurumsal firmaların insan kaynakları departmanlarında konuya hakim uzmanlar bulunur,ancak küçük işyerlerinde yasa ve yinetmeliklerden bihaber işgüzar muhasebeciler de bulunmaktadır,siz hatırlatın konuyu mutlaka.
Bu arada Murat,senin ağlamaya hiiç hakkın yok seni en baştan uyarmıştım bu konuda :)

doru uyardınız fakat maaş bodrolarının geç gelmeside benden kaynaklanmıyor muhasebenin işi geç gönderirlerse ben hatayı nasıl telafi ederim demi ayın 20 sinden önce göndermiş olsalardı hatayı çözerdik hallttik de biraz ugraştık o kadar

Üst Alt